Contul tău recent creat, nu este activat. Pentru activarea acestuia – aceesează linkul de activare a contului, primit în căsuţa ta de email.
În cazul cînd nu ai primit nici un e-mail de confirmare de pe siteul nostru, apasă aici pentru retransmiterea repetată a linkului de activare.
În cazul cînd contul tău nu va fi activat în termen de 30 de zile, acesta va fi şters automat.

p.s. Dacă totuşi nu ai primit nici un mesaj de confirmare din partea siteului nostru, încearcă să verifici mapa SPAM din căsuţa ta de email.

Citeşte: Vaccinarea. Pro sau contra?

Acum pe site
mămici
Ana Sirbu s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 23.10.2017
lewis Annie a adăugat un comentariu la video Eliminarea varicelor în mod chirurgical (Ru)
05:50 | 23.10.2017
C. Tatiana s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
05:13 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Catre domnul medic
05:12 | 22.10.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:03 | 21.10.2017
Ana Sirbu s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 23.10.2017
lewis Annie a adăugat un comentariu la video Eliminarea varicelor în mod chirurgical (Ru)
05:50 | 23.10.2017
C. Tatiana s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
05:13 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Catre domnul medic
05:12 | 22.10.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:03 | 21.10.2017
close

Vaccinarea. Pro sau contra?

 

     Vaccinurile ajută corpul să producă anticorpi împotriva bolilor infecţioase care pun viaţa în pericol. Cînd un germen invadează corpul, sistemul imunitar îl recunoaste ca fiind intrus. Sistemul imunitar produce anticorpi (molecule specializate ce se lipesc de celulele invadatoare şi fie le inactivează) fie le marchează pentru distrugere.


     Într-adevăr, de-a lungul timpului s-au înregistrat evenimente nedorite în urma vaccinării precum boli neurologice, autism, deficit de concentrare, diabet, reacţii alergice şi boli autoimune datorită, se pare, conservanţilor din conţinutul lor, precum tiomersalul.



     În acelaşi timp, prin vaccinare au fost salvate milioane de vieţi şi s-a reuşit eradicarea unor maladii care au provocat în trecut moartea a milioane de oameni. Toate procedurile medicale sunt însoţite de riscuri, la fel şi vaccinarea, dar în instituirea acestor proceduri trebuie luat în seamă raportul beneficiu/risc.

 


Vaccinurile pot provoca boala pe care ar trebui să o prevină?

 

     Există multe vaccinuri care nu oferă protecţie 100%, însă reduc riscul de a face o infecţie. Chiar şi aşa, ele nu reduc riscul de îmbolnăvire la zero. Uneori, chiar o persoană care s-a vaccinat poate face o infecţie pe care vaccinul trebuia să o prevină. Însă vaccinurile folosite azi nu provoacă boala pe care trebuie să o prevină.


     Însă unele au asociate reacţii adverse. De exemplu, vaccinul antigripal este preparat din ouă. Persoanele care au alergie la ouă nu trebuie să facă vaccinul deoarece pot avea o reacţie alergică gravă. Pentru marea majoritate a vaccinurilor administrate copiilor se spune că riscurile reacţiilor adverse sunt minime.


     Vaccinurile la copii au ca principale avantaje imunizarea şi protecţia împotriva bolilor. Totuşi, sunt destule elemente care pun pe gînduri (reacţii alergice, reacţii adverse, chiar vaccinare fără dezvoltarea imunităţii etc.).   Se consideră că doar copiii mai mari, de la 2-3 ani în sus, au pregătit sistemul imun pentru a face faţă răspunsului la imunizare. Pentru aţi putea face o viziune asupra temei enunţate citeşte cu atenţie care sunt argumentele pro şi contra, înainte de a face "vaccinurile obligatorii" copilului tău.

 


Argumente pro şi contra vaccin

 

PENTRU CONTRA

   Vaccinurile care se fac la naştere (BCG, anti-virus hepatic) şi cele de după, la 2-5 zile, la 2, 4, 6 sau 12 luni (vaccinul împotriva virusului hemphilus influenzae, DTP, VPO) îl pot scuti pe bebeluşul tău de consecinţele dureroase ale multor boli, cum ar fi: hepatita, meningita, difterie, rujeola, tetanos.

   Toate aceste vaccinuri pot avea efecte secundare:

- umflături şi pete roşii în locul vaccinării;

- durere de cap şi muşchi;

- febră;

- ameţeli;

- iritaţii;

- stare de vomă;

- dureri abdominale, etc.

  Vaccinurile protejează copilul şi de boli mai grave cum ar fi tuberculoza sau cancerul. Imunizarea prin vaccinuri presupune introducerea în organism de anticorpi care îl vor feri de virusurile respective. De asemenea această protecţie împotriva bolilor este de lungă durată, de la 3 la 20 de ani sau chiar protecţie pe viaţă.    Nimeni nu ştie în mod precis cum funcţionează sistemul imunitar. Această protecţie împotriva bolilor nu presupune neapărat şi viaţă lungă şi sănătoasă. Corpul uman este foarte sensibil şi de-a lungul vieţii, poate contracta diferite afecţiuni împotriva cărora vaccinurile nu au niciun efect. Ceea ce poate proteja foarte bine copilul de contractarea diferitelor boli fără a fi nevoie de vaccinuri este alăptarea cît mai îndelungată ca şi hrana cît mai echilibrată şi sănătoasă.
   Mulţumită programelor moderne de vaccinuri atît la naştere cît şi în timpul primilor ani de viaţă, copiii au, astăzi, o speranţă de viaţă mult mai mare. Vaccinul este considerat de către mulţi medici "un miracol al medicinei moderne".


  Olga Cîrstea, medic pediatru la un centru de vaccinare din capitală, menționează că prevenirea maladiilor infecțioase pe calea imunizării este cea mai eficientă contribuţie la îmbunătățirea sănătății copiilor.

   Doctorii de specialitate spun că vaccinul cauzează leziuni ale creierului. Cercetătorii au descoperit că atunci cînd vaccinezi un animal, celulele imunitare ale creierului (migroglia) se activează parţial şi sunt într-o stare de alertă. Dacă sistemul imunitar este din nou activat (în termen de zile, săptămîni, luni) aceste celule se alertează la maxim şi încep să determine secreţia substanţelor chimice distructive peste normă. Această reacţie exagerată poate fi foarte distructivă şi îi face pe oameni să se simtă foarte depresivi.
  Vaccinul este un mijloc facil şi rapid de a „împuşca mai mulţi iepuri deodată", adică de a te pune la adăpost tu sau copilul tău de multe boli şi afecţiuni. Cunoştinţele şi medicul tău recomandă vaccinurile şi legea obligă ca nou-născutul să le primească.


  Tatiana Lojnicova, medic de familie la Policlinica Nr 2 din capitală, susține că părinții nu trebuie să piardă nici o ocazie de a-și vaccina copiii: ,,Aceasta este o metodă de profilaxie împotriva multor boli, este o absurditate să nu-ți imunizezi copilul. Vaccinurile obligatorii sunt gratis, deci nu-i costă nimic pe părinți, este doar grija pentru copilul lor". Doamna Lojnicova spune că la maternitate copilul primește vaccinul anti-hepatita B (AHB) și vaccinul antituberculoză (BCG).


  La vârsta de 2 luni se efectuează trei vaccinuri: anti diftero-tetano-pertusis (DTP), (VPOT) vaccinul antipoliomielitic
și vaccinul anti-hepatita B. Pe măsură ce copilul crește, el primește și alte vaccinuri.

     Pe lîngă reacţiile adverse directe ale vaccinului în perioada luptei cu virusul pasiv organismul, de obicei, slăbeşte. Această scădere temporară a imunităţii poate duce la agravarea unor boli prezente/ascunse sau chiar apariţia altora noi.

 

   În caz că medicul propune administarea unei doze triple de adjumant imunitar într-o zi (exemplu: vaccinul antigripal, pneumococcic şi meningococcic) pentru a economisi timp trebuie să refuzi. Ceea ce doctorul ignoră să îţi spună este că asta înseamnă că organismul şi creierul tău sau al copilului va fi asaltat de o doză masivă de activatori imunitari puternici, despre care se ştie deja că activează sistemul imunitar al creierului la niveluri periculoase chiar şi atunci cînd este administrată o singură doză.


   Pe de-o parte, vaccinurile de orice fel promit să îi asigure copilului tău, pe cît posibil, o viaţă lungă şi sănătoasă. Pe de altă parte, ele produc nu numai efecte secundare de scurtă durată dar şi cu durată mai lungă (leziunile de pe creier) care pot produce diferite afectiuni ale sistemului nervos, de la începuturi de nevroze la depresii. Şi alte efecte precum: autism, deficit de concentrare, diabet, reacţii alergice şi boli autoimune.

 

 

Ar fi mai sigur dacă ai refuza vaccinarea?


     Vaccinurile protejează corpul împotriva unor infecţii grave, care pun viaţa în pericol, dar sunt părinţi care aleg să nu îşi vaccineze copiii cu niciunul din vaccinurile recomandate din neîncrederea în efectele reale ale acestor seruri.


     Deci alegerea de a nu imuniza copilul este comparabilă cu ruleta rusească. Bolile continuă să existe. Alte ţări din lume au un sistem de imunizare mai slab, iar germenii pot veni de oriunde. A lăsa copilul neimunizat înseamnă a-ţi expune copilul şi familia riscului de îmbolnăvire. Tu ce părere ai despre vaccinuri? Ce ai ales sau ce vei alege pentru copilul tău?

 

5 / 14 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
44018
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii (80) :
Elena.
29.08.2017, 9:02

Buna la toti.

Ieri fiind la medicul de familie am aflat ca copilul meu de 10 ani nu are vaccinile care trebuiau facute la 6-7 ani....Nu este prra tirziu deja pentru ele???

17.05.2017, 22:22

Si o sa faci ce iti spunem noi?Asta e o decizie care se ia in familie.Eu am ales sami vaccinez copiii pt ca asa consider ca ii protejez.Baietelul a implinit luni un an si azi dimineata am facut 3 vaccini.Fara reactii deocamdata.Ii fac masaj local cu gheata si il urmaresc.

Vlascitchi
17.05.2017, 0:02

Salut!Fetita mea are 10 luni,si vaccina de la 4 si 6 luni nam primito! Miine trebuie sa merg la vaccina si nustiu ce sa fac!??

ANDREI V.
28.04.2017, 19:16

Primul copil acum 8 am l-am vaccinat.

A facut toate bolile copilariei...scarlatina etc

Al doile  copil am decis sa nu il vaccinam...

Nu va pot da o explicatie logica , dar sincer dupa ce am tras cu primul incepand cu antibiotic de la 1 an jumate...nu mi se pare normal sa incepi sa dai antibiotic la copii incepand de la 1 an jumate.

Cat despre faptul ca nu primeste copilul nevaccinat la scoala mi se pare o aberatie, ar insemna incalcarea drepturilor constituionale.

Cred ca timpul imi va demonstra care decizie a fost buna.

cetitorul
25.02.2017, 22:58

buna ziua tuturor! am dat citire si eu multor dintre postarile Dv, si din motiv ca am un baietel care recent a facut 2 anisori si care este perfect sanatos, energic, plin de viata, care pina acum nu a suferit de careva boli, nici chiar de raceli banale, si care in afara de vaccinul de la nastere( pe care i l-au facut micutului fara acordul nostru), nu a mai primit nici un vaccin!, acum ca dorim sa il inscriem la gradinita apare o alta problema, se cer in mod obligatoriu vaccinele, in caz contrar nu va fi primit! daca cineva cunoaste care sunt oportunitatile rezolvarii acestui incident! sunt hotarit sa ajung si la CEDO daca va fi nevoie!!!!

13.02.2017, 23:03

nam mai auzit niciodata de efecte asa urite dupa vaccina de 6 luni.nu mai faceti agitatie fara sa fiti sigure de ce spuneti.auzi,,am citit pe net,,......da nati citit pe net cazuri cind copiii mor infectati de acea boala si agravinduse din motiv ca nau fost vaccinati???se analizeaza bine,se fac  cercetari ca sa poti afirma ca a ramas paralizat in urma vaccinarii.eu o sa va povestesc un alt caz si sa vedem ce ziceti atunci.se duce mama cu copilu la vaccinare si in cabinetul medicului copilu incepe sa se simta rau din senin.a inceput sal scuture,sasi piarda constiinta si au chemat ambulanta.mama apoi a recunoscut,,sa se intimplat cu 10 min mai tirziu,dam vina pe vaccina,,.asa ca,no mai faceti pe medicii. sint cazuri cu efecte negative dar probabil doar 10% din cele auzite is intradevar de vina vaccinele.si apoi,trebuie sa cintarim riscul vaccinarii cu riscul nevaccinarii.eu nu vreau sa conving pe nimeni so faca sau nu.dar fiecare trebuie sa decida pt el.cind vad mesaje de genu,,nu vaccinati ca va caliciti copiii...,, mi se pune greu pe suflet de asa desteptaciuni

Aurica
11.02.2017, 23:27

Noi aveam vaccinele de la maternitate si cele de 2 si 4 luni ceea de la 6 luni nu am facuto si nici nustiu daca o sa o fac ca tem foarte tare 

 Noi acuma avem 11 luni .. stiu multe cazuri care o ramas copii invalizii de la vaccina de 6 luni si in genere multii copii ramin invalizi .. am citit pe net despre vaccine si am ramas fara cuvinte despre ele daca o sa cititi.sunt sigura ca multe mame nu cred ca o sa mai.vaccineze copiii

8.02.2017, 17:54

noi tot am pus toate vaccinele,dar vaccina de la 2 ani cred ca o s-o refuzam,deoarece multi copii au ramas invalizi in urma ei

8.02.2017, 13:56

kristina,daca pina acum copilasul taua  trecut peste toate vaccinele cu bine,ce motiv ai sa te indoiesti?nimeni nu poate pt tine hotari si nu trrebuie sa asculti pe cineva.faci cum crezi tu de cuviinta

kristina
3.02.2017, 23:20

Bună medicilor...vă rog mult sa.mi dați un sfat...Am un băiețel de 4 lunisoare...a primitul primul vaccin din maternitate...a trecut cu bine peste el...apoi am făcut si vaccinele de la 2 luni...iau dat picături in gurita si iau pus doua vaccin in picioruse...a trecut cu bine si peste ele...iar acuma pe 7 trebuie sa ne ducem la vaccinare la 4 luni..nu stiu ce sa fac...ajutați.Ma cu un sfat va rog

Io
15.08.2016, 17:13

A crede ca un vacin va putea salva omenirea este o prostie mai mare ca orice, atunci care este rolul acelui care nea creat? Cui trebuie sa ne rugam noi pentru sanatate?? Stiintei sau lui Dumnezeu?? Fiti un pik mai resonabili, si nu cadeti in prostia omeneasca caci de aici ni se trag toate problemele vietii, caci nu luam lucrurule din punct de vedere crestinesc dar asa uite ca a zis cutare doctor si cutare invatat. Boala este rasplata pacatului, si El stie mai bine ce boala ne da si de ce ne'o da!!

Anamaria Stanescu
1.07.2016, 15:37

Numai acelea sunt  efectele secundare ale vaccinurilor?  {#emotions_dlg.ab_good_cut} Pe cine credeti ca prostiti?

Aliona
7.06.2016, 14:09

Buna am fetita de 2 ani, vaccinata la timp, toate suportate bine , facute la policlinika, astazi trebuia sa facem cel de doi ani, Vpo sol ora la, si dtp, din pacate dtp nu este, si sa administrat doar picaturile orale .dati un sfat am procedat corect? Abea in august  septembrie va aparea dtp.! Pediatru a zis ca totul e bine! Ce parere aveti?

Rebeka
3.09.2015, 11:21

Salut,sunt mamica pt prima data as vrea sa-mi dati niste sfaturi:fetita are19zile si la o luna trebuie sa-i fac vaccinu BCG pentru ca la maternitata nu l-au facut din cauza ca a avut un tratament de 7zile de piomonie si au zis ca la o luna va trebui sa fac si se apropie timpu de o luna si nustiu ce sa fac,ajutati-ma cu vreun sfat va rog!

nina
25.07.2015, 21:39

Imi vine sa rid cum una o lauda pe alta "ce bravo esti"...Nica ai spus tot ce aveam si eu de spus.  

25.07.2015, 20:00

Alesea da ce mai infloresti lucrurile! Fac spagatu,cinta si deseneaza frumos pt ca nau vaccine puse.Imi vine sa rid! Asta se numeste doar ,,talent,, si nimic altceva.Si eu cint,pin in liceu tot numai 9 si 10 am avut si fac podetu din picioare...... dar eu is vaccinata.Nu zic ca trebuie sau nu,fiecare mama alege cum crede de cuviinta dar cum tu le spui,reiese ca toate plusurile la un copil is numai din cauza ca nu are vaccina.Si daca asa sinteti contra medicinei,de ce sotul tau a baut siropul?Trebuia sa asteptati ca poate ii trecea si lui din senin.Lume,lume......

Maria.
25.07.2015, 18:25

Nica,tu n-o intelegi pe Oxana ca si-a lasat copilul de 2 luni in grija altora,asta daca nu e vaccinat cu intirziere,dar eu nu inteleg un lucru,a fost vaccinat copilul cu vaccina care la 2 luni de 2 ori cu interval mai putin de o luna? Sau eu n-am citit corect.

25.07.2015, 17:31

Fetelor care nu ati vaccinat copii la gradinita nu ati avut probleme?  am inteles ca sunt obligatorii vaccinile  fetita mea acum are un an si ne sunt contraindicate vaccinile dar nu mai sunt sigura ca o sa vreau sa le fac mai tarziu cu atatea probleme si contraindicatii tare mii frica de reactiile adverse ale vaccinii

25.07.2015, 15:53

Ce bravo esti Alesea si eu am facut acelasi lucru si nimic nu e pericol.copii mei sint bine si mai sanatosi decit altii.Ca Dumnezeu e protejeaza,nu vaccinurile.

Alesea
23.07.2015, 8:05

mi-au mai dat vitamina D12, dar nu iam dat, dar am aruncat solutia. Stiti cind m-am dus la control si a verificat moalea capului, medicul mi-a zis ca e inchis mai mult decit  decit dupa cum se cuvine, si tot ma laudau ca am facut bine ca iam dat vitamina sitot lauda solutia Vit D12, dar adevarul este ca eu nu iam dat nimic, si de aceea se inchide mai repede capusorul. deci faceti concluzie singuri. Medicii fac presiune asupra mea ca sa vaccinez copilul, caci toti o fac,ca n-au so primeasca la gradinita, ci ce mare tragedie ca nu au so primeasca, dar ea nu va suferi niciodata din urma vaccinului.

Si inca ceva  copilul meu nu e toti ,e a mea si e Darul lui Dumnezeu pentru familia noastra, e Binecuvintarea lui Dumnezeu si Biblia spune asa.

Alesea
23.07.2015, 7:58

eu nu mi-am vaccinat fetita. Avem 5 luni si e sanatoasa.

Am 2 nepoate din 6 nepoti care nu sunt vaccinate, au 9 si 8 ani. sunt perfect  sanatoase, sunt mai dezvoltate mintal, intelectual in comparatie cu ceilalti 4 care mereu se pling ca au dureri in oase, mini si picioare. Acestea 2 si spagatul fac si deseneaza frumos, se uita la poze si deseneaza exact cum e pe poza, si asta la 9 ani. si cinta, prind repede un instrument muzical, dar nu mai vorbesc de scoala ca in fiecare an aduc diplome la invatatura pentru 9 si 10.

La o luna fetita mea tusea, deoarece aveam prea mult lapte si nu dovedea sa inghita, dar medici mi-au zis ca e racita acuta, si mi-au dat sirpo. dar sirop nu i l-am dat dar sotul meu la folosit fiindca era racit. si fetita mea nu tusea caci ma staruiam sa storc sinulputin ca sa vina laptele mai lent.

 

 

Mai stiu o familie compusa din 8 copii, ultima fetita nu e vaccinata si parintii spun ca diferenta intre copiul nevacinat si cilalti vaccinati este foarte mare cum e cerul si pamintul.

 

Mai cunosc si o familie din 4 copii si 2 nu sunt vacinati. La 3 ani iti povesteste carti intregi care parintii le citesc copiilor si sunt mai rezistenti la orice boala facuta de virusii.

13.05.2015, 20:41

nu va suparati -copilul dvs are 2 luni si ati fost nevoita sal lasati in grija altora???asta ce nevoie poate fi,doamne iartama?

Oxana
7.05.2015, 1:21

Salut!!!am o intrebare ca ma omoara...pe data de 10.04.2015 baietelu meu a fost vaccinat cu vaccinile recomandate la doua luni eu fiind nevoita am plecat peste hotare lasint copilu in grija unei persoane de incredere pe data de 04.05.2015 a fost din nou vaccinat cu vaccinile care sint recomandate la 2 luni spunetemi va rog care pot fi coseintile??copilu nu a facut febra este linistit activ maninca bine doarme.....

Iana
29.04.2015, 13:28

buna am un baetel de un an pe care nu lam vacinat , iar acum am decis sa ii facem vacinul si cind am intrebat medicul daca isi asuma responsabilitatea pentru efectele grave negative el a refuzat sa ne faca vacinul si nea trimis la alta policlinica 

Alina
23.04.2015, 11:18

La vaccinul Engerix B(pentru Hepatita B) produs de GSK, care se administreaza bebelusilor la nastere,producatorul se lauda in prospect la efecte secundare:

Foarte rare(acestea pot aparea pana la 1 din 10 000 doze de vaccin)
 • vanatai aparute usor si incapacitatea de a opri sangerarea in caz de ranire
 • tensiune arteriala mica
 • inflamare a vaselor de sange
 • umflarea brusca a fetei in zona gurii si a gatului (angioedem)
 • incapacitatea de va misca muschii (paralizie)
 • inflamare a nervilor (nevrita) care poate determina pierderea sensibilitatii sau amorteala, inclusiv o inflamare temporara a nervilor care determina dureri, slabiciune si paralizie a extremitatilor, de obicei cu extindere catre piept si fata (sindrom Guillain-Barré), o boala a nervilor ochiului (nevrita optica) si scleroza multipla (boala neurologica cronica)
 • probleme in a misca mainile sau picioarele (neuropatie)
 • inflamatie a creierului (encefalita)
 • afectare difuza a creierului datorata unei boli generale (encefalopatie)
 • infectie in aproprierea creierului (meningita)
 • convulsii
 • pierderea sensibilitatii pielii la durere sau atingere (hipoestezie)
 • ridicaturi purpurii sau rosietic-purpurii pe piele (lichen plan)
 • pete rosii sau purpurii pe piele
 • incheieturi dureroase si intepenite (artrita)
 • slabiciune a muschilor

Ori de cate ori va vaccinati copii le supuneti acestor riscuri.Va dau link-ul de pe pagina oficiala.http://gsk.ro/Produsele-noastre/Vaccinuri/530/Engerix-Adult.aspx

Care e rostul acestui vaccin pentru bebelusi?Ofera imunitate pe viata?NU!Boala este determinata de catre virusul hepatitic B care poate fi transmis in urma contactului cu fluidele organismului, cel mai adesea sange, de la o persoana  infectata.Adica transfuzii si contact sexual.Bebelusii nu fac amor cu siguranta,iar la transfuzii se fac tot felul de analiza.Is mai mari riscurile provocate de administrarea vaccinului decat de a face boala.

floare
22.04.2015, 21:46

 Buna ziua, dragi mamici. Citesc aici diverse pareri bune si rele. Povestea mea...am nascut o fetita apgar 10 la nastere foarte bine, sanatoasa. S-a pus problema vaccinului BCG. Eu mi-am dat acordul, dar nu i-au spus nimic sotului meu si ne-au trecut direct pe refuz. Am inteles ca de fapt nu aveau vaccinul. Vad ca nu am avut de loc probleme cu ea, multumesc lui Dumnezeu.

Eu i-as face totusi vaccinul de tuse convulsiva, pentru ca la cateva luni e o problema serioasa; copiii sunt mici, si daca fac tuse convulsiva necesita internare, li se face antibiotic, le scade imunitatea, nu se stie daca raman cu sechele sau nu...daca bebe e viguros pana la urma supraviuetuieste, daca e mai mic si mai plapand nu se stie.

As vrea insa sa evit antitetanusul. Treaba cu el e urata.

 

23.01.2015, 19:03

Stela, intr-adevar au exclus acest vaccin, chiar aseara au anuntat si la stiri.

Stela
9.01.2015, 8:23

Eu am un copil de 7 ani si jumate si nu i s-a facut nici o vaciina la virsta de 6-7 ani mai ales BCG ,m-am adresat medicului de famile si mi-a zis ca din anul 2014 s-a scos vaccinarile de tuberculoza si BCG pentru aceasta virsta .Este adeavarat.va rog sa-mi spuneti cineva pentru ca imi pare bizar.In calendarul vaccinarilor din R.M vad ca sunt incluse.Va multumesc.

alexandra
4.09.2014, 15:21

TATIANA. afle prin cunostinte de vun medic care tiar faceo, sau mai dute la niste clinici private si intelegete cu cineve, ca tre sa dai si peste cel ce ia bani, o cunoscuta dea mea la ambele fete a cumparat caetelu la gradinita, si iau facuto contra bani, cind va ajunge si rindu meu tot voi cauta un medic care sami faca, si cred ca se va gasi, si spunei la direct intre 4 ochi, ce suma e posibila sa rezolv aceasta intrebare, dar intre 4 ochi cu medicu

Iulia
27.08.2014, 18:56

buna.am si eu o intrebare vaccinul BCG se gaseste si sub forma orala? si de unde ar fi cel mai bine sa-l cumparam ca sa fim mai siguri in cazul in care vrem sa-l punem?(de la ce producator?)copilul meu are 7 ani si iata ca la aceasat virsta iar se cere de facut careva vaccinuri,eu pina in prezent nefiind informata l-am vaccinat cu tote cite ni sa cerut la punctul medical...dar acum mie frica de mor sa repet kestia asta.Doar ca tre sa emigram(tre sa-i fac macar vaccinul care se vede(adica BCG in cazul in care e injectabil)ca asa ni se cere,iar celelate nu o sa le fac.astept raspuns.ms

tatiana cojocati
21.08.2014, 23:00

ajutatima va rog cu sfaturi   sunt contra  vaccinarii  fetita mea de 2 ani  nu ise acorda primire la gradinita  de la medicul de familie de oarece nu este vaccinat  cum sa procedez  banii nu au efect  unde si cine pote sa ma ajute ca copilul meu sa fie primit la gradinita

alexandra
21.08.2014, 1:56

salut am si eu baet de 2 luni, am pus vaccinele doar din maternitate, sunt contra vaccinarii.am fost la medicul de familie si iam zis ca nu voi vaccina baiatul, sa pus in capul meu cu morala, au mai venit 2 medici si ei tot in capul meu. le tineam una si buna ca nu voi vaccina, acum tre sa ma duc la control si cind ma gindesc ca iar tre sa stau si sa ma contrazic cu ia mii greata, dar nu ma las si nu vaccinez, am citit foarte multa informatie si am ajuns la aceasta concluzie.si referitor la frica mamicilor ca nu va vor primi  copii in gradinita, stati pe pace, tot se face in ziua de azi cu banii. am o cunostinta nu sia vaccinat copii, sunt sanatoase fetele ei, plus umbla si la scoala si la gradinita, a facut carnetu timp de o ora. banul rezolva totul, nu va faceti dureri de cap.

larisa
11.07.2014, 11:58

daca nu faci vaccinul -e ruleta ruseasca insa daca daca il faci iti garanteaza cineva ca nu te vei imbolnavi de boala respectiva sau nu vei avea reactii adverse? PROSTII SE CONTRZIC SINGURI

17.05.2014, 15:29

tu hotarasti.ia in consideratie cit de bine a suportat vaccinele anterioare,poate faci la privat ca macar is sigur aduse din belgia,franta si nu india.eu am facut fetitei toate pt ca lea suportat foarte bine.maimult de intarirea locului injectarii si putina roseata nu a facut niciodata.

Viorica Triboi
17.05.2014, 8:58

Buna ziua, eu am un baietel de doi ani si pina acum lam vaccinat regulat, dar acum nu stiu ce sa fac, sunt intr-o dilema  nu stiu sa ii fac vaccina care se recomanda la doi ani sau nu. Voi ce mati sfatui?

16.04.2014, 17:12

buna ziua,pentru mamicile care au nascut si au trecut prin groaza vaccinului bcg de la nastere,cu care de altfel ne-au imbolnavit bebelusii,ne-am strans mai multe familii,am angajat avocat care deja se ocupa de inceperea procesului si tot ceea ce reprezinta tragerea la raspundere a celor ce se fac vinovati de aceasta nenorocire...stiu ca va fi greu..dar asta nu inseamna ca inchidem ochii si iertam. Platim niste taxe,avem niste drepturi,luptam pt ca le suntem datori copiilor nostri care au suferit...am pierdut un an din copilaria lor, nu am putut sa ne bucuram de multe chestii minore dar semnificative..nu e corect sa fim tratati ca soareci de laborator!!Hai sa luam atitudine,pentru copii nostri!!

12.04.2014, 2:09

salut ,eu sunt contra vaccinarii si  voi sfatui orice mamica sa nu faca vaccin la copil eu am patito cu bebitza mea dupa ce i-am administrat vaccinul BCG a facut reactie adversa si am fost nevoitii sa operam fetita la doar 9 luni si multi medicii din strainatate m-au sfatuit sa nu mai fac vaccin la copil unde de fapt si mi-am operat fetita de oarece am refuzat sa mai am incredere in medicii de la noi care te obliga sa fii de acord cu ei si daca sincer mi-as dori sa dau in judecata ministerul sanatatii...Insa fiecare din noi gandeste felul sau

carmen -ce spune DR Ofelia Lugojan Ghencciu despre vaccinuri
18.02.2014, 11:47
vizionati acest video despre vaccinuri si antibiotice

https://www.youtube.com/watch?v=2v2wHEuPVhc

Silvia
25.11.2013, 19:04

Imi pare nespus, nespus de rau Adelina... Sa te intareasca Dumnezeu sa ai putere tu, in primul rind, si toata familia ta...

Cit despre vaccinuri . Despre ce se poate vorbi intr-un stat din sec.X XI , cind noi nu putem avea drepturi indiscutabile nici macar asupra corpului nostru si a copiilor nostri chiar din momentul nasterii. Ca sa nu mai spun de dreptul mamei de a hotari pt viata copilului ei ce este mai bine. Hotariri ce sunt  argumentate coplet: copilul sanatos, mama sanatoasa dar vaccinarea in masa nu raspunde in fata celor ce nu mai pot duce o viata normala... Cum este posibil at. cind este vorba de viata ta sau a copilului tau  sa ai obligatiuni, dar sa nu ai nici un drept?

gabriela
30.09.2013, 13:23

Buna,am un baiat de 4 ani si jumate si am facut vaccinele alea cind a fost bebe dar nu am avut probleme pina am intrat in comunitate la cresa si apoi la gradi .Nu mai stiu ce sa fac cum tuseste cineva in gradi el este gata si nu mai zic ca am inceput sa il imunizez cu siropuri de tot felu dar DEGEABA i-am dat baraka pastile am folosit Isoprinosine infine bani multi el a ramas cu o tuse care ii mai mult noaptea da nu intotdeauna are zile multe cind nu tuseste,asa ca i-am facut test de alergir si are alergie la Acareni,Mucegai,Praf.De mincat maninca bine nu am avut probleme cu8 mincarea si nu face mofturi mai putin cu carnea de o juma de an a inceput sa manince si nici acuma nu maninca tot timpul dar in schimb ii plac foarte tare fructele si legumele.A inca o precizare eu l-am alaptat pe baiat pina la 1 an si a fost bine pina acolo dar de la 1 an jumate a inceput cu streptococ si puroaie in git pe la 3 ani si cu bronsite si bronsite spastice .In final asi vrea sa ii fac vaccin ce imi recomandati?Multumesc anticipat.

18.09.2013, 11:23

pentru cei ce sunt pentru,daca tot sunteti pentru si v-ati facut copiilor vaccini traiti multumiti si satisfacuti mai departe,ce va tot ingrijorati de cei ce nu vor sa-si faca vaccinul, de ce va temeti, doar sunteti vaccinati si apoi suntem liberi sa facem ceia ce vrem,sau planul nu vi se indeplineste?La musulmanii de peste hotare n-au voie sa se ataseze nimeni cu vaccinurile ,fiinca nu le da voie religia,este o respectare fata de religia lor, nu, la noi trebuie sa te inerveze pina la culme ca trebuie.....unde scrie ca trebuie,eu si alte mame am luat si luam raspundere fata de viata si sanatatea copilului ,pe chind un medic inainte de a face vaccinul nici in ruptul capului nu se iscaleste ca raspunde de urmarile fatale.

18.09.2013, 11:08

pentru ATOL si cei ce sunt contra : e adevarat ca ”bolile copilariei sunt suportate de copii” doar ca NU sunt BINE suportate. Sunt convinsa ca nu ati stat in sectia de reanimare 10 zile la capul copilului care  la 6 saptamini s-a imbolnavit de una din „BOLILE COPILARIEI”  ( tusa convulsiva, vaccinul se face la 2 luni) si era resuscitat de personalul medical la fiecare ora. Uite dupa asa o experienta as vrea sa aud parere dvs sunteti PRO  sau CONTRA  vaccinarii.

31.08.2013, 21:45

D-le Petrosu Igor , traind intr-o societate , unde fiecare medic , ar fi responsabil sa sterilizeze minutios intrumentele cu care lucreaza  zilnic, unde tinerii si adultii ar face sex protejat , unde narcomanii s-ar injecta cu seringa de o singura folosinta o singura data , sau unde s-ar educa efectiv copii de mici corect ,ca sa nu ajunga sa depinda de narcotice , unde s-ar lucra cu instrumente de unica folosita in saloanele de frumusete , stomatologii , unde centrele de transfuzii a sangelui la fel ar fi lucrat cu utilaj de unica folosinta ... NU AR MAI FI FOST cazuri noi de imbolnavire cu HEPATITA B .  

Uite anume la acest capitol E NECESAR  sa lucreze medicina ! sa faceti ordine in institutiile medicale . cand intrati in sala de operatie fiind medic chirurg , ar fi bine sa va schimbati si de incaltaminte cu care tocmai ati fost afara la o tigara (nu vb anume despre d-stra , ci despre marea majoritate a medicilor autohtoni , caror nu prea le pasa de juramantul care l-au depus la inceputul activitatii sale ) la fel si studentii , rezidentii , cae intra in salile de operatii si reanimare in costumele chirurgicale si incaltaminte de schimb cu care se plimba si pe afara si la wc .  iata aici ar fi bine de influentat . si multe boli ar fi stopate ...  NU mai faceti mamele sa se simta vinovate de ceea ce medicina greseste defapt . 

marea majoritate a medicilor NU SE VACCINEAZA , cu atat mai putin copii lor , pentru ca ei stiu ce este defapt un vaccin .  

si de ex despre tuberculoza ... tarile care de mult au renuntat la acest vaccin , rata imbolnavirii de tbc e cu mult mai mica decat in restul tarilor unde inca se mai administreaza acest vaccin . 

atol
1.08.2013, 2:20

Vor veni diferiti minunati care vor spune ca sansa de efecte negative grave este de una la 1000000 si tu ca parinte nu iti mai poti salva copilul care tocmai a fost vaccinat, ar trebui sa le raspunzi ca si copilul tau este unic  adica 1/6000000000 din populatia pamantului.

Exista medici care considera ca vaccinarea este ceva asemanator cu a trage cu un pistol intr-o camera in intuneric plina de copii. Cei care au diferite slabiciuni vor fi loviti de vaccin si vor dezvolta diferite boli in viitor: boli autoimune, cancer etc.

Doua carti interesante    ,,Vaccinarea : Eroarea medicala a secolului,, autor Dr. Louis de Brouwer medic si microbiolog francez si cartea scrisa de un medic roman din Cluj Napoca - ,,Vaccinurile: preventie sau boala?,,  autor dr. Christea Todea Gross. Inainte de a lua hotararea de ati vaccina copilul citeste cele doua carti si apoi mai discutam .

Bolile copilariei sunt bine suportate de copii si dau o imunitate naturala mult mai eficace.

amy teresa noir
29.07.2013, 18:52

dragele mele si eu sunt impotriva vaccinarilor dar mai puneti mana pe o carte de gramatica , pe unele nu le-am putut citi fara sa ma doara ochii

Svetlana
13.07.2013, 0:51

Eu am un bebe de aproape 2 ani si altul de 2 luni... Cu primul nu am avut probleme, dar cu al doilea vad k ne apare febra, voma, planset, a scazut pofta de mancare si ma gandesc sa refuz.... dar mi-e frica ca nu ne vor primi la gradinitza.....

DIN FEBRUARIE 2013 E OBLIGATORIE VACCINAREA

9.07.2013, 18:32

DE CE LA EFECTE NU SA ADAUHGAT DTP....AUTITA...MOARTE???of de ce credeti in AVOSI?

7.06.2013, 13:22

Adelina,imi pare atit de rau pt tine si te compatimesc..... E o durere sfisietoare probabil..... mai ales cind stii ca ai avut copilul sanatos...... Asa prostii si la noi in tara se in intilnesc.Daca ar fi trasi la reaspundere ca in tarile celelalte,ar fi lumea mult mai precauta si cu bagare de seama.pacat....

Iacob Adelina
5.06.2013, 11:04

ATENTIE PENTRU TOATE MAMELE IN DEVENIRE !

Am nascut toamna trecuta, o fetita, 3.350 kg, 52 de cm, apgar 10, dupa vaccinare Bcg au inceput problemele, sa fie agitata, sa planga, iar a doua zi s-a declansat o stare de somnolenta si icterul s-a agravat, mi-am dus fetita la spital, nimeni nu a vrut sa ma creada ca este cv de la vaccin, i s-a facut antibiotic Cefort ( contraindicat in caz de icter), iar fetita mea a doua zi a facut stop si a mai trait o saptamana la aparate. O saptamana de chin la Sp. Judetean Constanta unde s-au comportat cu noi ca niste animale nu au vrut din prima zi sa accepte transferul catre Bucuresti. Pe certificatul de deces insuficienta multipla de organ datorata sindromului Torch, eu avand in timpul sarcini Anticorpii Ig si fiind bine. cand m-am dus s-o intreb pe medicul de la morga de ce a scris asta mi-a zis ca moartea s-a datorat unei rascoliri a unor anticorpi din cauza vaccinului. Iaca cum se moare in Romania sunt scarbita! Deci trageti concluzia, eu daca as fi pusa sa mai aleg mi-as lasa copilul asa, mai ales ca numai sunt facute la noi in tara !

3.05.2013, 22:49

da zina... chiar interesant lucru...

zina
25.04.2013, 14:58

   ....dar,mai e si altceva ,bolile astea apar in fiecare am ,pina nu demult era doar difterie,tetanos ,mai nu stiu ce acum e si pneumonie si tot asa .....sunt multe intrebari la mijloc.....cind am pus vacina de la 2 luni,adica la 8 luni:),la imuno+,ei imi spun din start ca in suma intra toate vaccinile ,inafara de pneumonie,doar aceea costa undeva 900 lei,eu nu iam puso,era prea scump...pe urma merg la medicul de familie si il intreb daca in policlinica se pune acest vaccin ,si ia imi spume cu ju de gura :"apoi nuuu,ca el este in regulament este,dar insasi vaccinul inca nu este".....????? atunci care este faza mamele fac vaccinul chipurele pentru pneumoni si acolo in seringa ce fel de vaccin e???

zina
25.04.2013, 14:49

     da?!?!.....sunt si eu bulversata cu vaccinile astea....eu am o fetita de un an si o luna,iam facut vaccinile din maternitate,apoihai ca vin cele de la 2 luni si tot asa ,m-am gindit "da sau nu",pina la 6 luni ,atunci trebuia sa incep diversificarea si pe la 8 luni am zis "hai sa ii fac-sa fiu in rind cu lumea ",i-am facut la imuno + ,nu am avut reactii,mai departe pina la urmatoarea vaccinare peste 2 luni am mai vorbit cu mamici am mai citit,si gata am decis ca nu i le mai fac.acum la un am si o luna am mers la medicul de familie la controlul de rutina ,cu analize si o droaie de medici,si medicul imi spune asa:" nu va prostiti,voi decideti, imi semnezi aici ca nu vrei si gata.dar  ar trebui sa ii faceti pentruca acum noi si cei de generatia voastra ba chiar si mai mici sunt vaccinati si bolile respective au disparut,dar daca vine cineva cu infectia de peste hotare???,sau se duce fetita ta pe parcursul vietii undeva peste hotare unde aceste boli exista ????".....si iata ca am inceput iar sa ma gindesc ,chiar nu stiu.

22.04.2013, 5:22

Pentru Dana.

Uite, eu chiar aici pe site am gasit calendarul vaccinarilor . Sau ca act legislativ iti propun 

20.04.2013, 19:57

eu una stiu sigur-dupa lege,nimeni nu poate refuza copilului gradinita si scoala din cauza ca na facut vaccini.dar va rog daca cineva stie,la ce trebuie atras atentia cind mergem la vaccini?valabilitate si inca?.... poate producatorul?>....

20.04.2013, 8:16

eu la fel sunt contra am copil de 6 luni i/am facut vaccini numai pina la 2 dupa care am inceput a citi si ma informa si am ajuns la concluzia ca nu vrem vaccini dar fiecare parinte decide cum e mai bine pentru copilul lui

19.04.2013, 22:56

Buna seara.O sa nasc  toamna si nu am de gand sa il  vaccinez. Teoretic exista o schema de vaccinari obligatorii. Dar unde putem citi legea asta? Chiar exista o astfel de lege? Eu sunt asistenta pediatra si vaccinez destui copii si sunt instruita sa le spun parintilor  ca vaccinarile  "sunt obligatorii", atfel nu  sunt primiti in colectivitati. Deci, daca stie cineva care e legea, sa le dam cu ea in cap....as fi tare recunoscatoare

19.04.2013, 12:34

  Buna! Am citim opiniile voastre despre vaccinari. Imi pare bine ca unii sunt initiati in drepturile omului. Trebuie sa stiti ca sunt drepturi individuale si drepturile comunitatii, si anume de a trai intr-un mediu social securizat, inclusiv si de riscurile de contaminare si dezvoltare a unei maladii infectioase.

Sigur ca aveti dreptul la opinie, dar intrebarea despre vaccinari este foarte subtila, care necesita o abordare profunda de catre specialisti calificati din mai multe segmente ale medicinei. Sa vaccinati sau nu, asta e intrebarea, mai simplu vorbind aceasta e ca in cazul fumatului (fac o analogie in speranta ca sa inteleaga cei fara calificare medicala cu ce se maninca vaccinarea), OMUL singur alege sa fumeze ori nu (sa se vaccineze sau), cel care fumeaza in loc public, de exeplu la o statie de troleibuz, cca 50% din cei aflati in statie vor fuma, restul vor fi nefumatori. Cei fumatori se gindesc ca ei au dreptul la fumat, dar nu isi dau seama ca substantele expirate intrind in contact cu aerul atmosferic devin de cca 400 ori mai toxice, mai nocive pentru sanatate decit ceea ce a inspirat individul fumator, dar in acest moment el-fumatorul nu se gindeste ca cei nefumatori au dreptul la un mediu de trai curat, inofensiv. De obicei cei nefumatori se intilnesc in fiece dimineata in statie cu fumatorii, si nu doar acolo. La fel si cu vaccinarea, de exemplu 50% decid sa se protejeze specific impotriva maladiilor infectioase, adica sa se vaccineze, astfel minimalizind pericolul de deces chiar, in cazul in care poate fi infectat. Pe cind 50% din statie decid sa nu se vaccineze, devenind astfel sursa de pericol chiar si pentru cei vaccinati, in sens ca acestia din urma ar putea la fel sa faca boala infectioasa, insa cu risc vital minor.

Cit despre statistica, media pe glob este de 4 decesuri la 1000000 de copii vaccinati, asta e riscul vital, DAR - toti acesti 4 au stari de fon severe(maladii congenitale severe somatice si neurologice etc.) Restul reactiilor adverse ca reactii alergice, convulsii care sunt confirmate ca reactie la vaccin sunt monitorizate si cupate de medici, dar care iarasi nu apar la copii sanatosi, starile febrile cu simptome catarale sunt cupate de catre medici, deseori fiind coincidente, adica copilul se vaccineaza in perioada de incubatie a unei infectii respiratorii acute de exemplu, atunci cind copilul se prezinta ca sanatos, dar la a 2-a sau a 3-a zi dupa vaccinare apar semnele de boala, care de fapt si se refera la boala si nu este o consecinta a vaccinarii propriu - zisa.

Apropo, acum vaccinurile au devenit si mai ofensive, datorita faptului ca sunt constituite din elemente acelulare, specifice microorganismului patogen.

Doar ca: !Atentie Sporita! atunci cind administrati Vaccinul antipoliomielitic - observati comportamentul copilului foarte minutios! atunci cind administrati vaccinul DTP, componentul P - antipertusic fiind mai reactogen, el fiind cauza reactiilor alergice locale sau generale, starii de rau la copilul vaccinat cu DTP, urmatoarea vaccinare se va face fara componentul P sau se va alege alt vaccin cu componentul P, in caz de reactii adverse majore confirmate la acest vaccin.

Efectul maxim al vaccinarilor se atinge atunci cind peste 96-98% din populatie este vaccinata. Luind in calcul ca un copil poate deceda din cauza unui vaccin este de 1 la 250000, in cazul cind nu e vaccinat riscul de deces este de 1 la 250, REZULTA ca expuneti riscului vital de 1000 de ori mai mare in caz de nevaccinare a copilului.

Recomandari: 1. Documentati-va despre situatia epidemiologica referitor la madiile infectioase pina la introducerea vaccinurilor ca metoda de profilaxie.

                               2. Atrage-ti atentia la mortalitate.

                               3. Ginditi-va la faptul ca copilul dvs poate ajunge medic, nemijlocit va studia si va intelge mai profund problematica si necestatea vaaccinarii in raport cu opinia dvs in calitate de mama in care sunteti astazi.

                               4. Copilul dvs e medic, cunoaste foarte multe despre vaccinari, poate mai multe decit cunosc eu acum. DAR - din pacate este infectact cu Virusul Hepatite B, decurge intr-o forma grava, aproape de severa, cu risc vital major (Copilul dvs are 35 de ani, e chirurg, e la inceput de viata practic, la inceput de cariera profesionala cu un succes inevitabil pe viitor. Viitor care putea fi asa cum si-l dorea, daca era vaccinat)!

                       5. Intrebarea mea este: Cu ce ochi veti privi in ochii copilului dumneavoastra? (Mult stimate mame cu initiere in drepturile fundamentale ale omului)!

  Sper sa cugetati in privinta concluziilor pe care le faceti pe marginea problematicilor in care nu sunteti initiati sau abordarea unilaterala a acestora. Sper ca nu v-am lezat niciun drept, mi-am expus parerea referitor la vaccinari, reiesind din documentarile facute si din practica mea de medic si tata.

                                  Cu respect, MedPediatru Igor Pletosu.

P.S. Fetita mea care are acum 2 ani si 3 luni, a avut o reactie adversa si concomitenta la DTP 4, facut la 22 de luni, anterior nu avuse reactii adverse la vaccinari. In calitate de medic si tata am analizat situatia si mi-am facut concluzii referitor la acest caz, pe care pretind sa le tin pentru mine.

La fel si dvs sa procedati in caz de reactii adverse sau concomitente la vaccinarea copilului, sa analizati situatia concreta impreuna cu medicul dvs si sa identificati cauza reactiei respective pentru a preveni asa situatii pe viitor. Dar la vaccinari si revaccinari va recomand sa nu renuntati, precum nu am renuntat nici eu.

Daniela
15.04.2013, 14:49

Nicaieri in lume nu exista nici o lege care sa prevada obligativitatea acceptarii unui act medical fara consimtamant!!!

Aici vorbim despre incalcarea unor drepturi fundamentale ale omului. S-ar incalca astfel cnf Codului Civil faptul ca “corpul uman este inviolabil” , legea pacientuluinr 46 din 2002 cred, care prevede consimtamantul pt orice act medical, carta europeana a pacientului, care prevede ca medicul are obligativitatea sa prezinte pe intelesul pacientului efectele adverse ale medicamentului, etc etc

OUG nr 50 legata de vaccinari specifica f clar ca schema de vaccinare este RECOMANDATA ci nu obligatorie, cum tot aud peste tot! Este o minciuna gogonata propagata cu viteza pt ca nimeni nu se intereseaza pe cont propriu legat de legi! In plus mai exista amenintarea ca este posibil copilul sa fie refuzat la gradinita, scoala! Nu exista temei legal sa se faca aceasta. daca cineva ar indrezni ar fi dat in judecata de i s-ar invarti urechile! in primul rand s-ar incalca dreptul la invatatura al copilului (drept fundamnetal).asa ca nu mai faceti vaccin aiurea copiilor fara sa va interesati inainte si nici medicamentele pe care le prescrie medicul pe banda rulanta decat dupa ce va documentati inainte.astia vor doar sa ne omoare:((((((((((((

Ruslan
28.02.2013, 23:44

Salut! vreau sa spun ca si eu sint impotriva vaccinurilor. Avem un nou nascut de o saptamina si am refuzat la maternitate de ai pune vaccinul anti hepatita si BCG. Medicii ne-au pus si am semnat un document precum ca refuzam, dar tot incercau sa ne convinga sa punem macar BCG-ul ca altfe nu-l vor primi nici la gradinit nici la scoala.

25.02.2013, 11:37

Valeria,adica ce a avut in vedere ca lii in cot de copil?ca pun vaccinele?

23.02.2013, 17:39

buna!vreau sa va spun ca si eu sint contra vaccinurilor..eu am copil de 1. 5 luni si e perfect sanatos.am refuzat sal vaccines si asa voi face si in continuare cu urmatorii copii.

vreau sa fac o precizare pt mamele care zic Slava Domnului am pus vaccinul si totul e bine...efectele vaccinului pot aparea si peste citeva lui sau kiar ani.

multe dintre bolile de care sint vaccinati copii nu mai sint.medicii nu informeaza niciodata de efectele negative ale vaccinului,de ce?au de indeplinit planul!!!!!

citi medici care te obliga sa vaccinezi copilul (ti le baga tocmai pe git spunindu-ti de cit e de bine sa pui vaccin)ar semna ca din caz ca in urma vaccinului el raspunde de sanatate si consecinte NICI UNUL! DE CE DACA SINT ATIT DE NECESARE,eficiente si bla bla bla?unei prietene stiti ce ia raspuns:sinteti tineret prost si vii in cot de copil!!!!

8.02.2013, 9:22

Eu am un pici micut si scump de 3 luni si jumatate,am facut vaccinele de la 2 luni, .....sa va spun sincer atit am fost de stresata si ma temeam enorm pentru micutul meu,dupa atitea cazuri care s-au intimplat cu alti copilasi...doamne fereste!!!!{#emotions_dlg.j_sad}dar slava domnului totul a trecut cu bine,nici macar febra nu a facut,{#emotions_dlg.a_ok}asa k merg cu incredere si la vaccina de la 4 lunite si la toate o sa mergem,eu sint pentru vaccine....sper sa fie totul bine k si pina acum.Sanatate la toti ingerasii si la mamici {#emotions_dlg.a_plain111}{#emotions_dlg.blue_reject}{#emotions_dlg.blue_reject}{#emotions_dlg.blue_reject}

ana
22.01.2013, 13:28

ma scuzati eu am si eu o intrebare acest vaccin dtp (diftero-tetano-pertussis)ce reactii adverse are in caz ca iesti insarcinata,,,eu chear azi miam facut acest vaccin si sunt ingrijorata ca nimeni nu ma informat care ar fi urmarile ca copil pe parcursul sarcinii sau chear si la mine,,este riscul de a pierde copilul sau ca el la rindul lui sa se nasca cu anomalii???ajutatima va rog

Roman
27.11.2012, 16:39

Ionita Oleasea, dar ati vazut ca sa se duca cont si sa fie afistate datele acestea, citi oameni sau copii, au ramas paralizati, ai intrat in coma, s-a ales cu alte traume sau au murit dupa vaccine?! nu, pentru ca Massmedia ii bine platita, ca aici se invirte miliarde de dolari. De ce nu afiseaza deschis, ca dupa vaccinare H1N1, au murit mai multi oameni vacinati decit care au fost bolnavi cu H1N1, ca dupa acesta vacina a crescut avorturile la femei cu 700%, ca pe alti i-o paralizat, si acum femeia care era cindva o femei sportiva, abia poate merge si poate sa mearga numai cu spinarea inainte, deoarece vacina i-o distrus nervi. Unde se invirte bani, acolo nu este umanismul!

6.11.2012, 14:33

Desigur ca sunt foarte multe cazuri de complicatii si chiar moarte din cauza vaccinelor, dar nimeni nu duce contul cati copilasi vaccinati nu s-au molipsit de boli strasnice si grave. Copilul meu a stat o zi intrega impreuna cu un copil bolnav de tuse convulsiva, nevaccinat, cu toate ca n-am stiut la moment nici eu nici mamica lui care e impotriva vaccinelor. Copilasul bolnav a stat in spital cu complicatii 1 luna, dar al meu nu s-a molipsit. Noi am facut toate vaccinele la policlinica, gratis, si daca te interesezi ei au si vaccine belgiene si italiene si am verificat si termenul de fiecare data. Cu toate ca fiecare are dreptul la parerea sa si dupa legislatie gradinitile si scolile nu au dreptul sa nu primeasca copilasii nevaccinati.

9.10.2012, 20:29

Am   citit    atitea  informatie  despre   vaccine  ca  ciar  nu  mai  stii  ce  sa  faci  si  cum  sa  faci  .eu    sint  contra  vaccinilor   dar   vom  vedea  pe  viitor  la  mine  copii  nu  sunt  vaccinati  

3.10.2012, 15:04

se stie ca in urma vaccinilor la unii  bebe le scade pofta de mincare,cel mai important cind mergeti la vaccina sa intrebati de unde is aduce se stie ca in md le aduk cin china si cum stim cu totii ca de acolo se aduce doar gunoi,,,si klar termenul de valabilitate sa intrebati,noi punem toate vaccinile si kiar adaugatoare multe-contra otitei,pneumoniei,lokuim in franta vaccinile le punem belgiene-le procuram noi de la farmacie,costa mult dar-niciodata na facut de la ele febra sau ceva reactii,,,,la moldova miam pus mie de gripa 2 ani in urma medikul de familia mia recoandato ca e buna tipa din franta si mai ales ca gratis-si sincer dupa ea 2 an nam racit nici nas infundat nam avut,,abia anul acesta am nceput iar a raci,,eu sint pentru vaccini daca stii de unde is aduse

grigorii
23.09.2012, 21:18

si cum se face vaccinul la noi te duci la policlinica astepti sa-ti vina rindul intri la medic si te intreaba" n-are temperatura copilul".......bine atunci pregatiti copilul.........insa pentru a face un vaccin copilul tre sa fie absolut sanatos trebuie sa treaca pe la multi specialisti ca sa vada nu cumva sa fie ceva cu copilul..............da la noi to pus vaccinul si dute acasa si puneti un milion de intrebari dupa asta..........

lori
23.09.2012, 21:08

buna tuturor,fratele meu are un baiel de 2 ani,copilul sa nascut in cehia,ei s-au refuzat de toate vaccinele,copilul este perfect sanatos nu a racit niciodata nu a bolit niciodata e un copil vesel,destept, dolofanut si linistit,la fel si parintii........eu urmeaza sa nasc si la fel ma voi refuza de toate aceste experimente grave si daunatoare numite vaccin,cu toate ca medicii la noi se uita chioris cind le aducem la cunostinta ca te  refuzi de vaccin........insa ei nu isi asuma nici o raspundere atunci cind copilul pateste ceva in urma acestor vaccine,si chiar sunt destule cazuri de invaliditate chiar si deces in urma lor...si apropo,nu are nimeni dreptul sa nu primeasca copii nevacctinati la gradinita,fiti siguri deaceaceasta si optati pentru sanataea copiilor vostri nu pentru experimentele lor...........SUCCES MULT TUTUROR!!!

Vanea (R.Moldova)
11.04.2012, 0:05

Vaccinarea obligatorie este o sursa de a obtine banii publici legal, in special prin firmele a celor care sunt la conducere. Pe de o parte, asa cum zice VeroNica, tras la raspundere va fi parintele, indiferent daca vaccineaza copilul sau nu - ma refer la riscurile. Pe de alta parte, asa cum zice Gondiu Irina, parintii se confrunta cu problema admiterii copiilor in institutiile de educatie - cel putin prin coruptie "taxa" va fi platita. Chestea intr-aceea, ca vaccinarea logic s-o faci dupa testurile genetico-immunologice, care sunt FOARTE costisitoare (de la 400 - 6000 euro). Aceste teste presupun testarea reactiei organismului la virusuri (din vaccina), fiind testate in baza singelui cules preventiv. Unii copii sunt capabili sa mosteneasca immunitatea la nivel genetic impotriva bolilor, care au fost preintimpinate inca la parintii lor. Acum va inchipuiti starea de alerta a organismului, cind se impune alertarea fortata?!

Am o fetita de 3 anisori, care are pe corp petele cafea-lapte din nasterea ei, ceea ce simptomeaza boala genetica NEIROFIBROMATOZA (gr I sau II). Toti intrebau decind sunt petele, aplicau capurile - si nici un spurcat(!) de medic nu a zis ce ar insemna ele. Insa, in urma vaccinei de la 24 luni (VPO-4 si DTP-4) - peste ~6 luni a agravat boala si ca rezultat - copilul nostru are "glioma nervului optic" avansata, al ochiului drept in etapa de dezvoltare (posibil stagnata) si inca o tumoare in creier (posibil stagnata). La moment ne aflam in Moscova la lecuire.

Cum si a fost spus - nu numai aici - majoritatea vaccinelor din lume influienteaza glia celulelor nervoasse. Trageti concluzii de sinestatator.

tanya
16.03.2012, 14:21

daniela, la noi in republica si contra cost se pot folosi vaccini expirate sau chiar rebuturi, din pacate...

daniela
1.02.2012, 12:48

sunt de acord cu fiecare dintre dvs... cum sa ne informeze pe noi de consecintele ce pot aparea in urma unui vaccin daca ei singuri nu stiu....niste derbedei....si in plus mai dau vina pe sarmanele mame...sai ia naiba si pe ei si pe vaccinele lor..iar daca o sa fie sa-mi vaccinez puiu,o sa aleg vaccinele contra cost!!!!!!!

19.01.2012, 17:36

Si inca o intrebare ma framinta de foarte mult timp.Daca sint asa siguri de efectele benefice a vaccinelor,de ce nusi asuma raspunderea pt rezultate?Is foarte hitri! Pui sau nu vaccina,iscalesti ca tu esti responsabila.Adica,daca tiai vaccinet copilu si a avut efecte negative-tu esti de vina si nimeni nui tras la raspundere.Nu lai vaccinat si a patit ceva-tot tu esti raspunzatoarea.Halal de asa siguranta!

19.01.2012, 17:32

daca sar zice la televizor si citi bebelusi mor din cauza vaccinelor.... dar la noi in tara e asa:vorbesc doar de faptele care le convin. Cite familii distruse sint in urma perderii copilului din cauza vaccinelor.... {#emotions_dlg.mommy_cut} 

Tatiana
19.01.2012, 17:29

ampatru copii si cel mik nui vaccinat , compar cu cei trei si vad ca mam gresit ca eam vaccinat pe cei primii trei.Asa ca fiecare sa apara viata copilului sau cum sokoate mai bine.

30.12.2011, 9:21

ok.merci mult!!!

30.12.2011, 0:55

   Sint multe pareri contradictorii, deaceea fiecare decide singur pentru copilul său. Așteptăm facte noi ce vor spulbera dilema.

29.12.2011, 21:04

Totusi e bine sau nu e bine sa ne vaccinam??nu mai inteleg,care spun ca da care spun ca nu,sunt total dezorientata deja!

3.11.2011, 0:26

Total deacord!

2.11.2011, 22:20

am o fetita de 3 anisori si am inceput sa o vaccinez la 2 anisori  fiindca nu ne primeau la gradinita...acum am 2 gemeni si nu aam de gind sa le pun vaccinele... totusi socot ca organismul copiilor slabesc cu mult in urma vaccinelor... ei devin mai vulnerabili fata de boli... pacat ca societatea noastra nu e gata sa inteleaga lucrurile acestea... daca nu le punem vaccine copilu nu tre sa invete ?!!!!!

 

MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe