Contul tău recent creat, nu este activat. Pentru activarea acestuia – aceesează linkul de activare a contului, primit în căsuţa ta de email.
În cazul cînd nu ai primit nici un e-mail de confirmare de pe siteul nostru, apasă aici pentru retransmiterea repetată a linkului de activare.
În cazul cînd contul tău nu va fi activat în termen de 30 de zile, acesta va fi şters automat.

p.s. Dacă totuşi nu ai primit nici un mesaj de confirmare din partea siteului nostru, încearcă să verifici mapa SPAM din căsuţa ta de email.

Citeşte: Unghiile la control!

Acum pe site
mămici
C. Tatiana s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
05:13 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Catre domnul medic
05:12 | 22.10.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:03 | 21.10.2017
Decret
12:50 | 21.10.2017
Îndemnizaţiile pentru copii în Moldova
01:03 | 21.10.2017
C. Tatiana s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
05:13 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Catre domnul medic
05:12 | 22.10.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:03 | 21.10.2017
Decret
14:44 | 20.10.2017
Lili B s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 20.10.2017
close

Unghiile la control!

 

     Secretul mîinilor frumoase? Unghii îngrijite, sănătoase, cu aspect natural. Pentru a îndeplini acest obiectiv, aplicaţi următoarele soluţii pentru cele mai frecvente probleme ale unghiilor.

Exfoliere, rupere


     Unghiile sunt uscate, se exfoliază şi se rup uşor din cauza unor carenţe de vitamine survenite în perioade de stres, oboseală, convalescenţă. Pentru a limita aceste probleme faceţi o cură de vitami­ne din complexul B, fier şi zinc. Unghiile casante suferă de deshidratare. Îngri­jiţi-le, aplicaţi de mai multe ori pe zi o cremă pentru mâini. O dată pe zi, de preferinţă seara, înlocuiţi crema cu ulei de măsline. Acesta face minuni, hidratează atât pielea, cât şi unghiile. Nu uitaţi, protejaţi-vă mâinile cu mănuşi de fiecare dată când aveţi îndeletniciri menajere.


Îndoite, moi


     Pentru unghiile moi este indicat un tratament local: lacul întăritor se apli­că o dată pe săptămână după curăţarea unghiilor. Unghiile care se îndoaie uşor sunt un semn al lipsei de zinc. De aceea, persoanelor cu această problemă le sunt recomandate alimentele bogate în zinc: peştele, fructele de mare, ouăle, pâinea integrală, leguminoasele ca mazărea, fasolea uscată, lintea.

Pete albe


     Ideea potrivit căreia petele albe de pe unghii apar din cauza lipsei de calciu este falsă. Această problemă n-are nici o legătură cu calciul. Petele albe sunt provocate de microtraumatismele de la nivelul unghiilor: manichiura excesivă, prea frecventă sau efectuată prin proceduri agresive, ticurile (rosul unghiilor, zgârierea unei suprafeţe etc.), folosirea brutală şi excesivă a ­tastaturii calculatorului.

Ondulate


     Onduleurile de pe suprafaţa un­ghiei, care au forma unor valuri tran­s­versale, pot apărea din cauza unor in­tervenţii invazive de manichiură, cum ar fi dezlipirea cuticulelor cu un instrument din metal sau îndepărtarea în­ve­lişului de la suprafaţa unghiei cu un obiect ascuţit din metal. Dacă unghiile sunt bombate, asemenea unui geam de ceas, acest aspect poate fi de origine genetică sau poate fi semnul unor afecţiuni respiratorii, mai ales dacă unghiile au şi un aspect învineţit.

Aplicarea ojei


     Lacul de unghii nu afectează sănă­tatea suprafeţei unghiale. Cu anumite con­diţii: să nu fie folosit în permanen­ţă, fără pauze de câteva zile, să se evite lacurile închise la culoare. Potrivit dermatologilor, utilizarea ojei trebuie limitată la cinci zile pe săptămână, în rest unghiile fiind lăsate să respire. Înainte de aplicarea ojei este recomandată aplicarea unui lac incolor ca bază pentru suprafaţa unghiilor. Deopotrivă hidra­tan­tă şi protectoare, această bază îm­piedică pătrunderea pigmenţilor din ojă în straturile profunde ale lamei un­ghiale, ceea ce previne îngălbenirea unghiilor în timp.

 

Sfaturi şi remedii naturiste

 


      Lămîia întăreşte unghiile şi tratează foarte bine unghiile îngălbenite din cauza aplicarii lacului de unghii şi utilizării dizolvantului. Pentru asta, tăiaţi o felie de lămîie şi masaţi unghiile pentru 5-10 minute, apoi lăsaţi să se usuce.


Reacţii alergice


     Alergiile provocate de lacurile de unghii sunt foarte frecvente. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care pacientele consultă dermatologul. Substanţele responsabile de declanşarea reacţiilor alergice sunt: formolul, toluenul şi colofanul. Acestea provoacă alergie de contact, inflamarea pielii din jurul unghiilor, dar în cazul persoanelor cu sensibilitate mai mare la aceste chimicale apar reacţii la distanţă: înroşirea pielii şi iritaţii la ni­velul braţelor, ochilor sau al altor zone. Din fericire, majoritatea lacurilor de unghii comercializate sub mărci de ca­li­­tate, nu mai au în compoziţie subs­tan­­­ţele alergene menţionate. Oricum, citiţi întotdeauna lista ingredientelor înainte de a cumpăra un lac de unghii.

Unghii false


     Manichiura realizată cu unghii fal­se afectează sănătatea unghiilor naturale în măsura în care este menţinută timp îndelungat, fără întrerupere. O procedură agresivă pentru unghii este exfolierea prin pilire excesivă a supra­feţei unghiale astfel încât produsele pentru lipirea unghiei false să fie cât mai aderente. Această procedură dis­tru­ge filmul hidrolipidic al unghiei şi o parte din stratul de keratină. Gelurile şi produsele utilizate în prezent pentru lipirea sau modelarea unghiilor false au făcut progrese şi nu mai afectează unghiile adevărate. Dar de această ma­nichiură modernă fără riscuri puteţi beneficia numai în centre de înfrumu­se­ţare cu standarde înalte de profesio­na­lism, unde costurile sunt pe măsură. Un alt aspect pe care trebuie să îl re­ţineţi dacă nu doriţi să aveţi surprize neplăcute la înlăturarea unghiilor false se referă la dezlipirea acestora tot la centrul unde le-aţi montat.

Manichiura


     Procedurile de manichiură nu afec­tează sănătatea unghiilor atât timp cât acestea se aplică numai pe suprafeţele "moarte". Iată câteva sfaturi. Tăiaţi unghiile respectând forma anatomică a aces­tora, fără a agresa colţurile. Dezli­piţi blând cuticulele cu ajutorul unui beţişor special din lemn şi împingeţi-le către baza unghiei. Nu tăiaţi cuticulele "din carne". Acestea sunt regulile de bază pentru limitarea riscurilor legate de manichiură: leziuni, negi, infecţii, panariţiu, micoze etc.


Sfaturi şi remedii naturiste

 


     Încălziţi puţin ulei de măsline şi staţi cu unghiile înmuiate în ulei 10 minute. Uleiul de măsline hrăneşte unghiile şi previne uscarea lor şi a cuticulelor pe care le înmoaie, acestea putînd fi îndepărtate mai uşor.

 

Pilă din metal sau din carton


     Categoric, nu, pilă de metal. Pilirea unghiilor este chiar recomandată pentru a definitiva forma unghiilor şi nu duce la exfolierea acestora dacă este efectuată cu ajutorul unei pile flexibile din carton. De asemenea, suprafaţa acesteia trebuie să fie foarte fină, pentru a nu afecta învelişurile unghiei. Pilirea unghiei trebuie făcută într-un singur sens, nu cu mişcări de du-te-vino, pentru a nu agresa fibrele de keratină.

Gomaj


     Celulele moarte de la suprafaţa un­ghiei trebuie eliminate cu ajutorul unei pile speciale, care seamănă cu o cretă. Acest instrument, recomandat pentru gomajul unghiilor, are de obicei două suprafeţe: una care are rolul de a exfolia uşor unghiile, iar cealaltă, mai fină, de a lustrui unghiile. Partea exfoliantă a pilei elimină impurităţile, netezeşte supra­faţa unghiei, înlătură petele şi activează microcirculaţia sangvină de sub unghie. Suprafaţa fină a pilei conferă unghiilor strălucire şi catifelare.


Sursa: www.jurnalul.ro5 / 8 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
6728
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii :
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe