Citeşte: Uleiul de ricin şi efectele sale miraculoase
Întrebări în centrul atenţiei
Anonim
Răspunsuri: 2
Acum pe site
mămici
23:24 | 05.12.2016
C A a dat un răspuns la întrebarea Augmentin BIS 400mg/57mg/5ml
23:03 | 05.12.2016
Anonim a dat un răspuns la întrebarea Pharmatex
23:02 | 05.12.2016
Doina Meriacre (Golovatii) a dat un răspuns la întrebarea raceala
22:32 | 05.12.2016
22:07 | 05.12.2016
23:24 | 05.12.2016
C A a dat un răspuns la întrebarea Augmentin BIS 400mg/57mg/5ml
23:03 | 05.12.2016
Anonim a dat un răspuns la întrebarea Pharmatex
23:02 | 05.12.2016
Doina Meriacre (Golovatii) a dat un răspuns la întrebarea raceala
22:32 | 05.12.2016
22:07 | 05.12.2016
close
Uleiul de ricin şi efectele sale miraculoase

 

     Uleiul de ricin (ru: касторовое масло) este un lichid gălbui extras din seminţele de ricin. Cu efecte miraculoase asupra organismului uman are proprietăţi antiinflamatorii şi este antioxidant. Este folosit de secole în scopuri terapeutice. Se consideră că cele mai multe dintre beneficiile uleiului de ricin provin ca urmare a concentraţiei sale de acizi graşi nesaturaţi. Deşi are un gust puternic şi destul de neplăcut, acest ulei este folosit în compoziţia produselor cosmetice, a săpunurilor, textilelor, medicamentelor, uleiurilor de masaj şi a altor produse de uz frecvent.


   Uleiul de ricin este benefic pentru organismul uman dacă este folosit cu moderaţie iar intern la recomandarea medicului. Îl poţi folosi pentru problemele tenului, pentru ameliorarea ridurilor, dar şi pentru artrită, constipaţie sau reumatism.
 

 

Beneficiile uleiului de ricin

 

     Uleiul de ricin este folosit atît intern, cît şi extern de sute de ani, pentru numeroase afecţiuni şi probleme de sănătate. Ajută la întărirea sistemului imunitar şi este benefic în tratarea unor afecţiuni precum scleroza multiplă, Parkinson, căderea părului, artrita sau reumatism.


     De asemenea, uleiul de ricin este util şi pentru infecţii cu ciuperci, constipaţie, probleme gastrointestinale, dereglări menstruale, migrene, acnee, arsuri solare sau inflamaţii.


     Uleiul de ricin induce travaliul, astfel că femeile însărcinate trebuie să discute cu medicul înainte de folosire.

 


La ce foloseşti uleiul de ricin

 

• Artrita. Uleiul de ricin are puternice proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce îl face ideal pentru masajul zilnic. Este benefic pentru durerile articulare, inflamarea nervilor şi durerile musculare.


• Constipaţie. Uleiul de ricin este un laxativ puternic, extrem de eficient în tratarea constipaţiei. Pentru a trata această problemă este indicat să iei cîte o linguriţă de ulei în fiecare dimineaţă. Îl poţi consuma cu suc de portocale pentru un gust mai bun. Este indicat să nu ţii această cură mai mult de 3 zile.

  

• Paraziţi intestinali. De asemenea, uleiul de ricin este eficient şi împotriva paraziţilor intestinali. Terapia, în acest caz, presupune administrarea lui în paralel cu seminţe de dovleac. Astfel, dimineaţa, pe stomacul gol se iau cîte 100-200 g de seminţe de dovleac, după care se iau una-două linguri de ulei de ricin. Cura trebuie urmată timp de şapte zile.

 

• Dureri de spate. Persoanele care se confruntă cu dureri de spate cum ar fi cele provocate de sciatică pot scăpa de neplăceri cu ajutorul compreselor cu ulei de ricin. Se pune puţin ulei de ricin pe o pînză curată şi se aplică pe zona dureroasă. Se acoperă cu un prosop încălzit în prealabil şi se stă astfel timp de 20 de minute. Procedura se poate repeta la fiecare două ore.


• Calmează iritaţiile pielii. Uleiul de ricin este o soluţie eficientă şi la îndemînă şi în caz de eczeme, de degerături, de arsuri, de răni superficiale sau de piele uscată. În plus, specialiştii spun că acest remediu ajută şi la combaterea acneei, la atenuarea petelor de bătrîneţe şi la calmarea iritaţiilor de la nivelul pielii. În oricare dintre aceste situaţii, se recomandă ungerea zonelor afectate cu ulei de ricin, care se îndepărtează dimineaţa cu săpun şi cu apă călduţă.

     În timpul iernii, uleiul de ricin ajută pielea, care în acest sezon este uscată şi albă. Se amestecă zece picături de ulei de ricin cu un gălbenuş de ou şi se aplică un strat subţire pe faţă. După cincisprezece minute, se scoate cu un tampon umed, apoi se spală cu un decoct de muşeţel.

 


Cîteva întrebuinţări ale uleiului de ricin deosebit de importante pentru frumuseţe:

• Negii - Uleiul de ricin poate vindeca negii, de care ne dorim atît de mult să scăpăm. În acest scop, trebuie masată cu ulei de ricin porţiunea de piele de două ori pe zi, cîte un sfert de oră. Trebuie ca pielea să fie masată cu mişcări circulare şi energice, astfel încît uleiul să intre cît mai bine în piele. Acelaşi tratament se poate aplica şi în cazul aluniţelor.

• Pielea întărită şi bătăturile - Pentru pielea întărită de pe coate, spre exemplu, este bine să se ungă porţiunea de piele cu ulei de ricin. Apoi se aplică o bucată de bumbac pe pielea înmuiată cu ulei de ricin şi se ţine cel puţin o oră. Se repetă tratamentul în fiecare seară. Pentru bătături sau pielea întărită de pe tălpi, este bine să se ungă talpa, în special zonele afectate, cu ulei de ricin şi apoi să încălţi nişte şosete de bumbac, pe care să le ţii în picioare cel puţin 2-3 ore. Se repetă de asemenea tratamentul în fiecare seară.  

• Unghii mai rezistente - Pentru cele care au unghii care se exfoliază sau rup uşor, este indicat tratamentul cu ulei de ricin. Seara se dă jos de pe unghii lacul şi se aplică ulei de ricin pe unghii. Se stă minim o oră cu uleiul pe unghii şi se masează în continuu. Tratamentul ar trebui urmat minim două luni pentru rezultate.

• Gene mai lungi şi mai groase - Pentru cele care îşi doresc gene mai lungi, salvarea este tot uleiul de ricin. Se aplică pe gene în fiecare seară înainte de culcare, iar a doua zi de dimineaţă se spală cu grijă faţa. Uleiul de ricin pe lîngă lungire şi îngroaşă genele. Datorită nutrienţilor conţinuţi îngroaşă rapid genele şi cresc mai repede făcîndu-le să devină mult mai frumoase. După circa o lună, vei remarca rezultatele uimitoare. Metoda este testată şi o poţi aplica cu încredere. Pentru uşurinţă, poţi folosi o periuţă de la o mascara mai veche pentru a aplica uleiul pe gene.

• Sprîncene netede şi lucioase - Dacă ai probleme cu sprîncenele şi ţi se pare că acestea sunt cam răzleţe, răspunsul este tot uleiul de ricin. Acesta poate fi aplicat în fiecare seară, de preferinţă tot cu o periuţă mai veche pentru rimel, şi dimineaţa trebuie să ai grijă să curăţi faţa în profunzime. Uleiul de ricin te va ajuta în maxim o lună să capeţi sprîncene mai netede şi mai egale.

• Probleme de cădere şi creştere a părului - Pentru cei care au probleme cu căderea părului sau “chelie”, uleiul de ricin este o soluţie la îndemînă. Tratamentul pentru păr presupune masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenţă înainte de culcare timp de trei zile pe săptămînă. A doua zi pielea capului trebuie bine spălată şi clătită.

 

Metode naturiste


     Acest remediu naturist este recomandat mai ales pentru părul uscat. Încălzeşte jumătate de ceşcuţă de ulei de ricin, aplică-l pe părul ud şi masează scalpul pentru cîteva minute. Ia apoi un pieptene cu dinţii rari şi trece-l prin păr de cîteva ori. Înmoaie un prosop în apă caldă, stoarce-l şi înveleşte-ţi părul cu el. După 15 minute spală-ţi părul cu şampon pentru a îndepărta uleiul. Vei obţine un păr mătăsos şi strălucitor. În plus, uleiul de ricin îţi va hrăni scalpul îndepărtînd mătreaţa şi ajutînd părul să crească.

 

   Sau poţi încerca următoarea combinaţie la fel de eficietă:    


Care sunt avantajele uleiului de ricin pentru creşterea părului?


     Uleiul de ricin folosit în mod regulat pe rădăcinile părului şi scalp este util pentru:


- creşterea părului;
- îngroşarea firului de păr care începe să se subţieze;
- prevenirea deteriorării părului;
- tratarea părului uscat;
- strălucirea şi hidratarea părului şi scalpului;
- prevenirea scalpului uscat;
- îmbunătăţirea stării generale de sănătate;
- prevenirea despicării vîrfurilor şi creşterea părului.


Cum se va folosi uleiul de ricin pentru prevenirea căderii părului?


     Iată care este tehnica pentru aplicarea uleiului de ricin pe podoaba capilară, pas cu pas:


1. Cu vîrful degetelor se va aplica ulei de ricin la rădăcina firelor de păr şi pe scalp.
2. Se va distribui uleiul uniform prin masaj uşor al scalpului.
3. Nu se va folosi ulei în exces pentru că acesta va fi mai greu de îndepărtat şi spălat de pe scalp.
4. După aplicarea uleiului, părul se acoperă cu o bonetă din material plastic şi se va înveli într-un prosop.
5. Uleiul se va lăsa să acţioneze aproximativ 15-20 de minute asupra părului sau chiar întreaga noapte.
6. Se va spăla părul cu un şampon pînă cînd se elimină complet uleiul de ricin.
7. Se va repeta procedura o data pe săptămînă timp de 6-8 săptămîni pentu ca rezultatele să fie vizibile.


     În funcţie de preferinţe, uleiul de ricin poate fi amestecat cu alte tipuri de uleiuri (de struguri) pentru a-l face mai puţin consistent, iar mirosul mai plăcut.


Tratamente pentru ten


     Pentru ridurile fine din jurul ochilor sau de pe gît poţi masa zilnic puţin ulei de ricin pe pielea ridată. Uleiul de ricin poate fi folosit şi pentru a atenua petele de culoare şi pistruii de pe faţă. Pentru asta se masează în fiecare seară puţin ulei pe zonele afectate.


     Uleiul de ricin se mai foloseşte împreună cu uleiul de jojoba pentru a curăţa porii şi a îndepărta punctele negre. Cele două tipuri de ulei se amestecă în proporţii diferite, în funcţie de tipul de piele. Pentru ten normal se face un amestec din 1⁄4 ulei de ricin şi 3⁄4 ulei de jojoba, iar pentru ten gras, 1⁄3 ulei de ricin, 2⁄3 ulei de jojoba. Pentru a calma pielea, se poate adăuga şi o picatură de ulei esenţial de lavandă. Soluţia obţinută se aplică pe faţă şi se masează pentru 20 de minute. La final, se acoperă faţa cu un prosop umezit şi călduţ şi se lasă să stea pentru cîteva minute, cît se dizolvă bine uleiurile. Se şterge faţă cu prosopul respectiv. Poţi încerca să înlocuieşti uleiul de jojoba cu ulei de măsline extra virgin.

 


Cum se foloseste tratamentul de ulei de ricin pentru zona ochilor?


     Aplicarea de ulei de ricin pentru zona ochilor este destul de simplă:

 
1. Înainte de a merge la culcare, se va unge zona din jurul ochilor cu o cantitate mică de ulei de ricin.
2. Se va lăsa uleiul de ricin să acţioneze peste noapte (acesta face minuni în tipul somnului).
3. După trezire, zona se va spăla cu apă din abundenţă.
4. Se va face acest lucru în mod regulat, timp de mai multe zile pentru obţinerea unor rezultate eficiente.


     Dacă uleiul de ricin se va utiliza consecvent în fiecare seară înainte de culcare se va observa o diferenţă. Cearcănele de sub ochi se vor diminua şi pielea va căpăta un aspect mai tînăr, de-a lungul timpului.

 


Tratament pentru mîini


     Aplică în fiecare seară, înainte de culcare, un strat de ulei de ricin pe mîini, masînd bine unghiile şi cuticulele. Pentru a obţine efectele dorite, înveleşte-ţi mîinile în mănuşi. Uleiul îţi va hidrata pielea, îţi va lăsa unghiile strălucitoare şi va preveni uscarea şi crăparea cuticulelor. Dimineaţa se spală zona cu un săpun moale iar în cazul bătăturilor, se freacă cu piatra ponce.

 


Efectele secundare ale uleiului de ricin


     Uleiul de ricin trebuie consumat cu moderaţie. Femeile însărcinate şi care alăptează, persoanele cu blocaj intestinal, afecţiuni inflamatorii ale intestinelor, apendicita sau dureri abdominale nu trebuie să consume ulei de ricin, decît sub atenta supraveghere a medicului.


     Consumul de ulei de ricin în cantităţi mari este dăunător pentru organismul uman şi poate duce la reacţii severe. Printre acestea se numără crampele abdominale, diareea, ameţeala, halucinatiile, greaţa, dureri în piept sau mîncărimi.

 

4.33 / 12 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
230860
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii (41) :
corina
17.04.2016, 21:23

Buna eu am facut o combinatie de ulei de ricin cu doua galbenusuri  si nu stiu daca am facut bine mia zis cn...sa incer   stiti cumva daca e  bun...?

Tania
8.04.2016, 15:43

Nu doar genele pot creşte cu ajutorul uleiului de ricin, ci şi sprâncenele. Am publicat pe blog 2 tratamente pentru sprâncene: http://trucurifeminine.blogspot.ro/2016/04/cateva-tratamente-cu-ulei-de-ricin.html

24.03.2016, 0:13

Masca se face de doua ori pe saptamina

24.03.2016, 0:11

Salut Liliana eu folosesc de mult timp uleiul de ricin pentru par.Combina ulei de ricin+ulei de argan+ulei de avocado+ulei de masline si ai sa ai un par foarte frumos si bine de aranjat.

Cosminna Cosmiy
3.03.2016, 18:33

Trebuie incalzit uleiul dupa aceea se toarna pe par?

liliana ,
11.02.2016, 18:44

buna ziua  imi poate zice cineva  daca se intampla ceva rau daca amestec uleiul de ricin cu uleiul de argan si sa il folosesc pentru par,  ca am citit  ca e bun si uleiul de argan  pt par  si am zis sa le amestec dar nu stiu daca e bine sau imi poate raspunde cineva , va multumesc 

Badea Elena
30.12.2015, 10:48

Buna ziua mie dupa primul tratament dat de doctrul dermatolog mi-a cazut si mai mult par curatam pijamaua in fiecare dimineata cu periuta m-am decis sa merg la un alt doctor dermatolog dar cu o sera inainte de a merge am aplicat ulei de ricin si am sta cu el pe par cam 5 ore apoi l-am spalat si l-am lasat sa se usuce in voie la limpezire mi-a mai cazut o suvita dar a doua zi pijamaua era curat nu glumesc trebue sa ma credeti nici nu va dati seama cat de fericita am fost nici la pieptanat nu a mai cazut. Eram indecisa de a mai merge sau nu la doctorul unde eram programata dar avind cateva goluri mi-am zis ca trebue sa vad cauza caderi parului pentru ca nu stiu daca uleil de ricin poate fi solutia.Finalul e ca mi s-a recomandat NEOGENIC fiole REVALID capsule PLANTUR 39 aseara am folosit prima fiola de NEOGENIC de dimineta pijamaua era din nou plina de par .Ce sa fac ar trebui sa renunt imediat sau ar trebui sa continui.As putea sa folosescsi uleiul de RICIN  in timp ce continui tratamentul. Va multumesc forte mult pentru raspuns Un 2016 plin de bucuriiii si sanatate la totiiiiii Elena

alexandra
27.05.2015, 18:28

Buna ziua am ulei de rigin cu petrol il pot folosi si pt intarirea unghilor sau trebuie sa imi iau separat  pentru unghi.

madalina
14.05.2015, 18:15

de cate ori pot sa folosesc uleiul de ricin pe sptamana pt cresterea parului? ce se intampa daca il folosesc de 2-3 ori?

Alina
7.01.2015, 22:30

Ptr Andrea.Eu am luat intr-o dimineata o lingura de ulei de ricin pe stomacul gol,desi nu am probleme gastrice,si m-a facut sa folosesc  toaleta de 5 ori in ziua aceia,dar nu mi-a afectat nici o data interiorul,desi am folosit acest ulei  pe scalp.Foloseste-l fara nici o teama ptr exterior.

Alina
7.01.2015, 22:19

Ptr Madalina.Nu cred ca uleiul de ricin ar afecta cu ceva scalpul tau,daca ai parul facut permanent,cred ca ai putea folosi un aparat de par,nu stiu exact cum se numeste,dar este aproape la fel ca ondulatorul,doar ca acest aparat,indreapta parul,si nu lasa impresia de par matura.As recomanda folosirea uleiului de ricin,iar pe masura ce parul creste,taierea treptata a parului facut permanent.Sper ca aceasta este totusi o suoutie ptr indepartarea parului ars.

Alina
7.01.2015, 22:12

Ptr Ilinca si alte persoane care au intrebat despre uleiul de ricin.Eu am inceput sa folosesc nu demult ulei de ricin ptr par,si pot sa spun ca am vazut rezultate cam dupa 1 luna,au inceput sa creasca fire noi de par cam de1 cm,si ma bucur nespus de mult, ptr ca parul meu cadea ingrozitor de mult,iar acum nu doar ca a inceput sa creasca dar a incetat si sa cada atit de mult cat cadea inainte,mai cad doar cateva fire de par dimineata  cind il pieptan,ceia ce este normal.Folosesc acest ulei ce ricin si ptr unchii,dar din pacate nu vad inca nici un rezultat,am citit ca trebuie sa il folosesc ptr 1-2 luni,inainte sa vad rezultate,asa ca o sa contiui sa il folosesc.

Ptr par,am turnat uleiul intr-o sticluta cu gura f mica,ptr a nu curge f mult ulei deodata,ai am turnat pe pielea capului la radacina firelor de par pe tot capul,am acoperit capul ptr 1 ora cu o masca de nailon apoi cu un prosop,apoi am spalat parul cu sampon.folosesc uleiul de ricin ptr par de 3 ori pe saptamina.Noroc bun la toata lumea.

Antonia
12.10.2014, 13:57

Bună ziua! Vreau să vă întreb dacă îl folosesc pe față pentru acnee nu are nimic de-a face cu creșterea părului? :))) adică știu că probabil e o întrebare cam stupidă dar chiar vreau să mă asigur înainte să fac vreo prostie sau ceva :))) :* mulțumesc anticipat 

Ilinca
14.09.2014, 22:55

Buna la toti, am folosit pentru prima data uleiul de ricin pe par si am observat ca a cazut foarte usor chiar de la o atingere , vreau sa stiu daca e normal , poate cineva a avut tot asa chestie si daca sa il folosesc mai departe, mersi anticipat :*

Madalina
22.08.2014, 0:26

Buna, am inceput sa folosesc uleiul de ricin pentru par la recomandarea cuiva,vroiam sa intreb ce efecte are daca parul e facut cu solutie permanenta. Sunt disperata fiindca parul meu are un aspect de matura si vreau sa schimb asta cat mai repede. Stie cineva?

Andreea
19.07.2014, 13:56

Efectele senducare [crampe abdominale, diaree, ameţeală, etc] sunt doar pentru uzul intern sau şi pentru cel extern? Sau..mai bine spus..eu, dacă am probleme intestinale n-ar trebui să-l folosesc extern pentru creşterea părului? 

Ana
10.07.2014, 13:25

Am folosit uleiul de ricin de doua ori pentru cresterea genelor. Prima data, in luna februarie  ( citisem pe un site ca este luna potrivita pentru tratarea genelor)  pentru ca foloseasm mascara in fiecare zi, si am ramas placut impresionata. Si a doaa oara dupa nunta mea, cand am folosit gene false (manunchi) si  am vazut cat de mult mi-au cazut dupa o luna de purtare. Il recomand din tot sufletul, mie mi-a regenerat structura genelor.

Il gasiti in farmacii la un pret f mic, eu l-am luat online de pe farmaciieremedia.ro.

Numai bine!

Mariana
20.06.2014, 11:53

Pt.par gras la radacina si la varfuri uscat pot folosi uleiul de ricin???

Alisa
14.06.2014, 15:16

Mariana, il gasesti la orice farmacie si nu e mai mult de 5 lei ! 

Mariana
4.06.2014, 17:38

fetelor spuneti-mi va rog frumos,de unde prokurati uleiul de ricin si la ce pret este....?

..
16.12.2013, 18:11

chiar este foarte eficient .. uleiul de ricin incercati este la un pret avantalos veti vedea multe afecte.

Raluca
21.10.2013, 14:56

ULeiul de ricin e minunat {#emotions_dlg.bravo_2}

Raluca
21.10.2013, 14:52

{#emotions_dlg.a_ok}Este minunat efectele sunt vizibile il ador si vil recomand cu drag{#emotions_dlg.lips_heart_1}

Laura
28.09.2013, 1:47

De curiozitate, am cumparat de la plafar ulei de ricin si mi-a dat pt uz intern. Il pot folosi pe par, sau exista unul special pt asa ceva?

7.09.2013, 12:17

Alexa fii serioasa..nimeni nu a masurat centimetrii{#emotions_dlg.f_14waiting_blue_1}..dar cu siguranta e vizibil.In primul rand nu am fire despicate,firul este mai sanatos si mai lucios(cine nu stie crede ca am parul vopsit)...il folosesc cam 1-2 ori pe saptamana in combinatie cu vitamina A,E si ulei de masline.La fel l-am incercat pe gene dupa ce mi-au cazut extensiile si intr-o saptamana de aplicare in fiecare seara genele au fost ca la inceput.

alexa
7.09.2013, 12:00

in cat timp va crescut paru la cei care ati folosit?si cati cm?

ank
4.09.2013, 17:52

BUNA 

eu il folosesc pe unghii am 3 zile de cand il folosesc si deja rezultatele se vad e foarte bun si voi folosi si pentru gene si par :D 

29.08.2013, 9:44

Eu tot folosesc uleiul pentru par, doar ca in combinatie cu galbenus de ou. Imi place foarte mult efectul. Am incercat sa folosesc doar ulei, dar in formula unica e cam greu de aplicat si cam greu se spala. Stela eu il folosesc la fiecare spalare a parului - adica de 2 ori pe saptamina (citeodata din lipsa de timp il folosesc 1 data in saptamina). Nu cred sa fie o limitare in utilizare, dar cred ca totusi depinde de tipul de par si reactia dupa fiecare masca. Mai bine mai rar si pe mai mult timp decit foarte des. Elisa. Niciodata nu am verificat cit folosesc, principalul sa fie parul bine acoperit. Cu cit mai mult timp il tii pe cap cu atit mai bine. Eu las pe minim 1 ora sau maxim 5 ore.

stela
27.08.2013, 16:10

buna dar de cite ori pe saptamina se poate del folosit acest ulei pe par?

Elisa
22.06.2013, 21:37

 Hei, pentru cele care ati folosit ulei de ricin pentru par, cam cati ml foloseati odata? si cat timp stati cu el pe par ?

elly
23.05.2013, 19:56

este uimitor acest ulei{#emotions_dlg.lips_heart_1},eu il folosesc de vreo 3 ani si am numai cuvinte de lauda{#emotions_dlg.bravo_2}.incercati-l cu toata increderea.va pup

Lorena
30.04.2013, 9:13

Eu, pur si simplu m-am indragostit de uleiul de ricin. Din toti acesti pasi, rezulta cel mai frumos ten, cel mai curat, cele mai lungi gene, cele mai frumoase sprancene, cel mai frumos si luminos par. E incredibil ! :* :* :*

diana elena
4.04.2013, 12:18

buna ziua am si eu o intrebare.cat timp pot sa folosesc uleiul de ricin

Claudia
15.03.2013, 17:07

Am sa incerc si eu pt sprancene si gene...sper sa dea rezultate...

Liliana
14.03.2013, 12:26

Buna Mari! Daca ai o cunostinta la noi, in Romania, care sa-ti achizitioneze uleiul de ricin sa stii ca este f.convenabil. 100 ml de ulei costa 7.5 ron (in farmaciile noaste uleiul se gaseste in recipient mare, mi se pare de 1 litru), dar se pot cumpara si cantitati mai mici fara probleme.

6.03.2013, 18:36

 l-am incercat si eu pentru gene si sprincene, si intradevar are un efect foarte bun si in scurt timp......dar cunoaste cineva asi putea sa-l folosesc si la un copil de un an, pentru cresterea parului. vine vara dar fetita in partea din fata a capului practic n-are nimic par..

maria
16.02.2013, 11:55

este foarte bun,il folosesc pentru par cu 2 galbenusuri de ou.stau toata noaptea,si dimineata ma spal.nu mai am probleme cu paru.

AURA
12.02.2013, 13:10

{#emotions_dlg.a_ok}MIE  MI-A  SPUS  O PRIETENA DESPRE  ULEIUL  DE RICINI ,AM  SA IL INCERC  SI EU  SA VAD CE  POATE FACE

19.12.2012, 22:53

Buna
stie cineva unde pot cumpara in Chisinau ulei de ricin in recipient mare, caci in farmacie am gasit in cantitate mica un flacon de 25 g (costa 8 lei 40 bani), iar cind ma gindesc ca vreau sa fac toate procedurile descrise mai sus cu acest ulei miraculos.... 25 g nu imi va ajunge :)

26.08.2012, 22:24

pentru curatarea organismului se face asa.100g de coniac si o sticluta de ulei de ricin se bea intr-o zi fara a minca si bea nimic curata organismul de toate toxinele..

19.07.2012, 14:19

Am si eu probleme cu unghiile si chiar am incercat sa-mi masez cuticulele si unghiile, desi nu fac acest lucru regulat pot spune ca am vz efectul. De ceva vreme nu-mi dau unghiile cu oja si nici nu folosesc acetona si chiar am vz ca nu se mai exfoliaza unghiile...
Va trebui sa incerc uleiul si pentru par....sper sa vad un rezultat la fel de bun. 

MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe