Contul tău recent creat, nu este activat. Pentru activarea acestuia – aceesează linkul de activare a contului, primit în căsuţa ta de email.
În cazul cînd nu ai primit nici un e-mail de confirmare de pe siteul nostru, apasă aici pentru retransmiterea repetată a linkului de activare.
În cazul cînd contul tău nu va fi activat în termen de 30 de zile, acesta va fi şters automat.

p.s. Dacă totuşi nu ai primit nici un mesaj de confirmare din partea siteului nostru, încearcă să verifici mapa SPAM din căsuţa ta de email.

Citeşte: Steriletul - cea mai eficientă metodă de contracepţie

Acum pe site
mămici
C. Tatiana s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
05:13 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Catre domnul medic
05:12 | 22.10.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:03 | 21.10.2017
Decret
12:50 | 21.10.2017
Îndemnizaţiile pentru copii în Moldova
01:03 | 21.10.2017
C. Tatiana s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
05:13 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Catre domnul medic
05:12 | 22.10.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:03 | 21.10.2017
Decret
14:44 | 20.10.2017
Lili B s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 20.10.2017
close

Steriletul - cea mai eficientă metodă de contracepţie

 

     Deseori se crează o dilemă în privirile femeilor ce ajung să aleagă cea mai eficientă metodă de contracepţie. Variante sunt diverse pe piaţă: pilule, prezervative, diafragme, leagarea trompelor, etc., dar totuşi steriletul este cea mai economă, confortabilă şi eficientă metodă.
 
     Poate şi tu te-ai gîndit să-ţi pui sterilet pentru ca e simplu de întreţinut şi sigur? Sau deja îl ai şi ai vrea să ştii mai multe despre acest component nou al corpului tău? Oricare ar fi situaţia merită să cunoşti mai multe detalii despre cea mai populară metodă de contracepţie. 

     Odată montat steriletulface parte din corpul tău pentru o perioadă de timp (de obicei în jur de 5 ani). Este normal să cauţi răspuns referitoare la riscurile la care te supui, dacă te poate afecta cumva sau dacă protecţia este eficientă.  
 


Cum arată steriletul?

 


     Dispozitivul intrauterin (DIU sau sterilet) îl găseşti în farmacii sub diferite mărimi sau forme. În general el se prezintă ca un mic obiect (2,5 - 3,5 cm, de mărimea unui chibrit) din plastic şi/sau metal care se introduce în cavitatea uterină.  

     Majoritatea steriletelor sunt în forma literei “T”, fabricate din plastic şi cupru, uneori cu puţin argint în interior. Toate dispozitivele intrauterine au unul sau două fire de control care ies din cavitatea uterină şi rămîn în vagin. Prezenţa lor în vagin indică faptul că dispozitivul este la locul lui; însă cea mai importantă utilitate a lor este la scoaterea steriletului. La expulzare medicul va trage cu o pensă chirurgicală de fire, extrăgînd astfel dispozitivul.

 

Cum acţionează steriletul?

 

 

     Odată implantat steriletul opreşte întîlnirea dintre ovul şi spermatozoid si ca mecanisme secundare acestei “întîlniri”: opreşte ovulaţia, reduce mişcarea spermatozoizilor şi nu permite prinderea ovulului fecundat. 

     De asemenea nu trebuie să te îngrijorezi că te poţi îngrăşa, poate doar dacă ai dat sau vei da preferinţă steriletului pe bază de substanţe hormonale. Este de asemenea metoda ideală pentru o femeie care nu mai doreşte alţi copii sau pentru care administrarea de contraceptive orale este interzisă. Nu se recomandă femeilor care încă nu au născut.


     Atît cît rămîne intactă în cavitatea uterină, în poziţia în care a fost montat, te protejează de o sarcină nedorită. Astfel, steriletul acţionează în trei moduri:

- Nu pernite pătrunderea spermatozoizilor în uter şi în trompele uterine;
- Modifică glera cervicală (secreţia glandelor colului uterin), creînd o barieră “naturală” în calea spermatozoizilor;
- Afectează mucoasa uterină, astfel împiedicînd fixarea ovului.

     La fel ca pilula de a doua zi, şi steriletul te poate ajuta de urgenţă. Dacă mergi la medic pînă în 7 zile după contactul neprotejat şi îţi introduce un sterilet, eşti protejată în proportţe de 99% de sarcinile nedorite. În plus, oricînd poţi renunţa la sterilet. 

Atenţie!


     Folosirea dispozitivului intrauterin nu protejează împotriva infecţiilor cu transmitere sexuală.

 

 

Steriletul poate fi utilizat

 


1. Dacă alăptezi şi ai nevoie de contracepţie.
2. După un avort, dacă nu ai semne de infecţie.
3. Dacă nu preferi sau nu trebuie să utilizezi anticoncepţionale hormpnale (ca exemplu, nu trebuie să utilizeze hormonalele fumătorii activi în vîrstă de peste 35 de ani).
4. Dacă ai un risc scăzut la infecţii ale aparatului genital şi a altor boli cu transmitere sexuală.Avantaje Dezavantaje

Eficienţă protecţie în valoare de 97-99%.


Eficienţă de lungă durată - în jur de 5-10 ani.


Nu trebuie să-ţi aminteşti zilnic de contracepţie, ca în cazul pilulelor. 


Efect imediat - steriletul îşi îndeplineşte funcţiile de îndată ce este implantat. Din acest motiv poate fi utilizat şi ca metodă de contracepţie de urgenţă.


Poate fi folosit de femeile care nu pot lua  pilule anticoncepţionale din cauza fumatului sau a hipertensiunii arteriale.


Nu afectează lactaţia.


Nu influenţează viaţa sexuală.


Previne sarcina pe perioadă lungă dar cu efect reversibil.


Revenirea fertilităţii este rapidă după scoaterea dispozitivului.


Nu există interacţiune cu alte medicamente şi nu afectează alte organe.

Înainte de montare necesită prezentarea unei serii de analize.


Poate fi folosit doar de către femeile care au copii.


Există riscul ca o infecţie contractată după înserarea steriletului să afecteze fertilitatea.


Steriletul din cupru modifică uneori durata ciclurilor menstruale şi poate provoca o menstruaţie mai abundentă.


Steriletul hormonal poate avea efecte secundare similare cu cele ale pilulelor: dureri de cap, greaţă, senzaţie de tensiune a sînilor, tromboză şi în unele cazuri îngrăşare.


Metoda nu este indicată dacă ai avut o sarcină extrauterină, pentru că există posibilitatea ca sarcina să se formeze în trompa uterină.


Expulzia - dispozitivul poate fi respins de către organism, el coborînd din cavitatea uterină la nivelul colului uterin. 


Uneori steriletul poate străpunge (perfora) peretele uterin.


 
Controale medicale înainte de implantarea steriletului

 


     Înainte de introducerea unui dispozitiv intrauterin trebuie:


1. Să te examineze un medic ginecolog;


2. Să treci ultrasonografia abdominală (ru: УЗИ);


3. Să treci următoarele analize: Frotiu pentru flora vaginală, RW (pentru Sifilis), HIV, Hepatita B şi C, Hemograma completă.

 

 

Montarea dispozitivului intrauterin

 


     De îndată ce primeşti rezultatele analizelor trebuie să discuţi cu medicul - orice problemă identificată (dacă va fi) trebuie mai întîi rezolvată înainte de montarea steriletului.

Atenţie!


     Steriletul este introdus (şi înlăturat) doar de medicul ginecolog.


     Steriletul se montează de către medic în uter la 6 săptămîni după naştere sau imediat după menstruaţie şi oferă o protecţie de 97-99%. Nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa durerilor din timpul montării deoarce acestea nu sunt puternice. Dacă totuşi vrei să fii sigură că nu vei simţi nimic, poţi cere anestezie la introducere sau poţi lua un antialgic înainte cu o oră sau două de înserarea dispozitivului. 

     Odată ajunsă în cabinetul medical te vei întinde pe masa ginecologică, medicul te va consulta şi-ţi va măsura lungimea uterului cu un instrument medical numit histerometru. Steriletul se pliază şi se introduce într-un dispozitiv medical ce arată ca un pai (de băut); acest “pai” va fi introdus de medic prin vagin şi prin colul uterin direct în uter, apoi steriletul va fi impins din “pai” pentru a se fixa in cavitatea uterină. Procesul durează aproximativ 15 minute. 
     În general, multe femei spun că nu au simţit mai nimic la montare, dar totuşi există şi un procent foarte mic care spun că a fost foarte dureros, iar gradul de durere pe care îl simţi depinde în mare parte de următorii factori:
 
- cît eşti de relaxată;
- mărimea şi forma uterului;
- priceperea medicului.

     După ce ţi se implantează steriletul, ar trebui să te întinzi în pat pentru cel puţin jumătate de oră. De obicei medicul prescrie un antispastic şi un antiinflamator, pentru a calma eventualele dureri ce pot apărea. Poţi să pregăteşti nişte absorbante, pentru că ai putea să mai pierzi puţin sînge în timpul nopţii sau în zilele următoare.
 

Nu se recomandă folosirea tampoanelor (interne) pînă la următoarea menstruaţie!

 
     Este recomandat controlul medical în primele luni de la montarea steriletului, apoi cel puţin o dată pe an.

 

Steriletul şi sarcina

 


     Din 100 de femei ce folosesc DIU (dispozitiv intrauterin), doar 1-3 rămîn însărcinate într-un an. Sunt şanse mici să rămîi gravidă cînd ai sterilet (1%), dar dacă totuşi s-a întîmplat, dispozitivul trebuie înlăturat urgent. Ginecologul va determina dacă sarcina e normală (dacă nu e extrauterină) şi poate fi dusă la bun sfîrşit fără probleme. Steriletul nu produce malformaţii ale fătului, dar trebuie scos urgent pentru a reduce riscul avorturilor spontane, naşterilor premature şi al infecţiilor.

     Simptomele sarcinii extrauterine sunt: dureri în abdomenul inferior şi sîngerare; contactează medicul de urgenţă dacă apar!

Riscul unei sarcini este de 3 la sută în cazul utilizării dispozitivului pe bază de cupru şi de 2 la sută în cazul celui hormonal.

 


Cum va afecta menstruaţia?

 


     În primele luni sîngerările menstruale abundente sunt comune, la fel şi durerile abdominale. Ele se rezolvă de la sine în cîteva luni, şi pot fi controlate durerile mai puternice cu antispastice. 

     Este indicată folosirea absorbantelor în locul tampoanelor interne, pentru a nu modifica accidental poziţia steriletului în uter prin tragerea firelor de control la expulzare. Tampoanele sunt interzise pînă la prima menstruaţie de la înserarea steriletului, dar ai putea să te refuzi de ele şi în următoarea lună şi în general să le foloseşti doar la ocazie. 

 

 

Tipuri de dispozitive intrauterine

 


     Steriletul este de două tipuri:

- Bioactiv - cu argint, cupru, hormoni;

- Inert - din oţel sau plastic (clasic).

 


1. Steriletul clasic 


     Acest mic dispozitiv din oţel sau plastic se implantează în uter şi permite să fii protejată în decurs de 3-5 ani. În general, femeile aleg această metodă de contracepţie după mai mulţi ani de pilulă sau după ce au făcut copii. 

 

2. Steriletul hormonal


     Este propus femeilor care au ciclu foarte abundent cu steriletul clasic şi care îl suportă greu (oboseala, anemie). Se pune în general după 35 ani, cînd ai făcut deja toţi copiii pe care îi doreai. Este mai mare decît steriletul clasic, de aceea nu se recomandă femeilor tinere.

     La fel este în forma de "T", dar în plus difuzeaza local, în uter, doze slabe de hormon levonorgestrel. Rolul acestui hormon este de a îngroşa mucusul cervical împiedicînd astfel spermatozoizii să ajungă pînă la ovul pentru a-l fecunda. Cu toate acestea în primul an de la implantarea steriletului aproximativ 1 din 1000 de femei raportează cazuri de sarcină accidentală. Valabil utilizării pînă la 5 ani.

 

3. Steriletul cu cupru 


     Acest tip de sterilet este prevăzut cu o cantitate mică de cupru pe braţele în formă de "T", care va fi eliberat progresiv. Cuprul are rolul de a impiedica spermatozoizii să ajungă pînă la ovul pentru a-l fertiliza. Daca acest lucru se întîmplă totuşi, atunci steriletul va acţiona pentru a preveni dezvoltarea viitoarei sarcini. Valabil utilizării maxim 10 ani.

 

 

Ce tip de sterilet aleg?

 

 

     Dispozitivele intrauterine reprezintă o metodă contraceptivă sigură şi eficientă. În alegerea unui tip de sterilet trebuie să ţii cont de durata de protecţie dar şi de modificările pe care le produce: modificări ale sîngerărilor menstruale – menstruaţii mai abundente. De asemenea, uşurimea de înserare a steriletului.

 

     Steriletul îngraşă? La sigur că şi tu ca şi celelalte femei ţi-ai pus această întrebare. Cu toate că vrei să te simţi protejată - doreşti ca şi masa corporală să nu crească ca în cazul pilulelor contracepţionale. În asemenea situaţie merită de făcut o diferenţiere între steriletul hormonal şi cele inerte sau cu cupru.

 

     Steriletul hormonal ca şi în cazul pilulelor acţionează în bază de hormoni (în comparaţie cu pilulile într-o cantitate mult mai mică). Se constată că asemenea sterilete asigură o protecţie mult mai eficientă, dar în unele cazuri ar putea provoca creşterea în masă. Pentru persoanele predispuse la îngrăşare se recomadă steriletele inerte sau cele cu cupru.

 

Atenţie!

 
     Decizia asupra metodei anticoncepţionale potrivite cît şi a tipului de sterilet trebuie să fie luată împreună cu medicul. El este cel care va face evaluarea stării de sănătate şi va decide asupra situaţiilor speciale, a condiţiilor deosebite sau a contraindicaţiilor.

 

 

Cît costă?

 

     Dacă te-ai decis şi deja planifici să mergi la medic pentru o consultaţie, ar trebui să ştii şi cam cît te va costa o asemenea procedură. De obicei după prima discuţie medicul te va trimite să dai analizele mai sus menţionate. În baza rezultatelor şi a unei serii de întrebari va stabili tipul de sterilet care ţi se potriveşte. Astfel, medicul îţi poate oferi steriletul sau îl poţi procura personal de la farmacie. Costul unui sterilet în mediu este de:

 

Mirena (steriletul hormonal) - 2200-2500 lei


Steriletul cu cupru - 35-200 lei


Sterilet clasic - 30-100 lei

 

 

     Ce ţine de montare preţul e diferenţiat în dependenţă dacă de sector: privat sau public.


 

Policlinicile de stat - aproximativ 20-50 lei la montare/extragere;

Clinicile private - pînă la 150 lei pentru montare sterilet clasic şi cu cupru/extragere simplă

                        200-500 lei pentru montare sterilet cu hormoni (Mirena);

                        400-500 lei pentru extragere complicată.  

 

 

Steriletul este contraindicat dacă:

 

 

• Ai suferit sau suferi de o boală inflamatorie pelvină, o infecţie genitală sau o boală cu transmitere sexuală în ultimele 12 luni;

Ai născut în ultimele 6 săpămîni;

Ai avut un avort spontan sau la cerere în ultimele 7 zile;

Eşti însărcinată;

Eşti alergică la cupru (în cazul DIU pe bază de cupru) sau iei un tratament pentru afecţiuni cardiace;

Eşti alergică la levonorgestrel, silicon sau politilenă;

Ai anomalii native ale cervixului, uterului, ovarelor sau ventriculelor inimii;

Ai avut în trecut sarcini extrauterine sau sîngerări uterine;

Ai sîngerări vaginale suspecte;

Eşti suspectă sau suferi de cancer cervical, mamar, ovarian, leucemie, HIV sau tuberculoză pelvină.

     Acestea nu sunt singurele contraindicaţii (medicul îţi va pune un set complet de întrebări şi va  cere analizele înainte de-a decide dacă poţi folosi un dispozitiv intrauterin).

 

 

Urgent adresează-te medicului!

 


     La unele femei dispozitivul nu se ţine bine în uter şi poate ieşi prin vagin în timpul menstruaţiei sau se poate deplasa. De aceea trebuie să verifici prezenţa şi lungimea firelor steriletului după fiecare menstruaţie.


     Trebuie să te adresezi medicului în caz că:


- Nu dai de firele spiralei;
- A gasit în vagin o bucată de plastic din dispozitiv;
- Crampe, dureri puternice sau dureri în timpul actului sexual. Acestea ar putea fi simptomele unei sarcini extrauterine, rănirea/spargerea peretelui uterului sau concreşterea în el (cazuri foarte rare);
- Sîngerare (prelungită sau excesivă);
- Sîngerări neregulate;
- Lipsa menstruaţiei (ai putea fi însărcinată);
- Febră, dureri abdominale sau eliminări vaginale (provocate de diferite boli infecţioase).
5 / 8 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
68826
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii (34) :
18.09.2016, 19:17

Salut fetele! Recent mi-am scos si eu steriletul fiindca nu ma simteam bine si....menstruatia nu mai vine!!! E normal ca dupa demontarea lui sa se retina sau nu? Oricum maine imi fac test dar la moment sunt foarte alarmata.

Svetlana
5.08.2016, 14:37

Buna. Săptămâna trecută medicul ginecolog mi-a implant sterilet Jaydess. Simt discomfot abdominal si durere inainde de somn si cind ma trezesc (8 zile). Pe prospect scrie ca este normal si medicul mi-a zis ca e din cauza corpului strain.  Daca totuși este normal cite zile ma voi chinui cu durerile?

cristina
28.07.2016, 14:47

Buna...Spuneti-mi va rog unde gasesc sterilet din argint in moldova?Si pretul sau!!~!

23.05.2016, 18:00

Buna Mio. Dacă medicul a recomandat extragerea steriletului la această perioadă, atunci e din cauza termenului de valabilitate. Din practică, dacă steriletul expiră atunci nu mai oferă protecția cuvenită. Cînd va trebui să-l pui pe următorul îți poate indica doar medicul ținînd cont de starea de sănătatea după extragere. Multă sănătate! {#emotions_dlg.blue_reject}

Mio
23.05.2016, 16:08

Buna ! Am 47 de ani si sunt la al doi lea sterilet Mirena pe care trebuie sa il scot la sf lunii mai. Pot sa il mai tin cateva luni pe acesta? Pot pune si pe al trei lea imediat dupa extragerea acestuia? multumesc!

31.01.2016, 23:55

Bună am și eu o întrebare sunt in căutare de sterilet cu argint mia prescris mediul să procur dar în cite farmacii am fost nu am găsit știe cineva poate o farmacie unde aș putea găsi?mersi anticipat

Elena
24.01.2016, 13:19

Parerile sunt impartite,e de inteles.Insa depinde foarte mult de organismul tau,daca il accepta si nu in ultimul rand de experienata ginecologului.Am 37 ani si urmeaza sa-mi schimb steriletul ,este al  3......Nu ma-m ingrasat,nu am dureri si nici complicatii.E util si chiar comod ,dezavantajul e ca nu iti garanteaza nimeni daca o sa mai faci copii.

Nela
23.01.2016, 23:43

Eu va dau un sfat,dacă vreți sterilet puneti-va vară nici o reținere numai dacă va zice medicul bn înțeles,la mine este el 4 sterilet și am și 2 copii așa să nu va faceți probleme și încă ceva depinde de mâna medicului dacă ți la pus bn așa raman până til scoate tot el baftă ...

Coerectie
5.12.2015, 0:29

@ Lady ... siteul acesta este .md, adica moldova (Republica Moldova). Asa ca daca faci o paritate LEU-LEU iti iese 500 RON aproximativ 2250 MDL (adica lei moldovenesti)... :)))) nu este exagerat... as spune ca e pretul corect comparativ cu romanica 

Lady
3.12.2015, 18:54

Buna. Mi-am montat si eu sterilet Jaydess. E pe baza de hormoni si e indicat pentru femeile tinere. M-a costat in jur de 500 lei steriletul (am dat comanda de la Sensiblu si am avut reducere cu cardul), iar montarea 300 lei, deci mi se par exagerate preturile afisate. Ma simt foarte bine cu el, am avut dureri mici doar la montare. 

petro
30.11.2015, 14:41

buna, doamnelor! Mi-am montat sterilet de 10 zile si inca mai am sangerari, fiind in a 23-a zi de la menstruatie. E normal sa dureze asa de mult scurgerile de la montare?

veronica
24.11.2015, 1:38

Salut. Mi-am pus de 3 uni sterilet din argint. Cu citeva zile in urma am depistat dupa baie paremise una din " mustati",ca a iesit definitiv. Este ceva serios,sau se poate si asa,doar cu una?

corina
12.09.2015, 1:52

Buna tuturor.recomand cu Incredere Jaydess spirala hormonala.o am pusa de 1 an .este pt 3 Ani pusa.ma simt ft bine.nu m-Am Ingrasat. In Germania m-a costat300 Euro.in Tara preturile ft exagerate.

cristina
10.09.2015, 1:01

buna eu am avut un sterilet  cu 2 ani in urma pus in italia  care ,la primul ciclu in a doua zi mi sa inceput hemoragia , am scapat cu bine steriletul iesise singur pina jos,miam pus frica in mine dar acum de nici o luna la moldova  miam pus altul sper sa  fie totul bine astept primul ciclu,la inceput am avut citeva zile dureri dar au trecut,problema e avind raport  eu de multe ori il simt mia zis ginecologa ca sunt tare sensibila.

tatiana
12.07.2015, 20:06

din cauza steriletei care n u a fost corec pusa 

ana
15.06.2015, 7:22

buna.....de 1 luna si o saptamana miam montat sterilet....a fost totul bine..doar ca la contact sexual simt durere in partea inferioara a abdomenului......de la ce?sunt ceva probleme?a mai patit cineva asa ceva?

corina
4.06.2015, 13:47

am mirena de 3 ani si sunt f  multumita  aveam uter fibromatos dar pe mine ma costa 200 e cumparta din farmacie si montat  deci 3400 lei mi se pare o enormitate am vazut un comentariu

Aurelia
24.05.2015, 15:54

Mi-am pus sterilet din Argint, si sunt multumita.Extramed (800 lei) Rimbu Elena.

Olea
22.02.2015, 14:02

Mi-am pus saptamina trecuta sterilet Jaydess(unul nou pe piata, hormonal tip Mirena, doar ca mai mic, pentru femei tinere, am 23 ani). In timpul implantarii nu am avut nici un discomfort, nici durere, absolut nimic, ma sim foarte bine, drept ca 10 zile mi-a spus medicul ca exista riscul sa fie expulzat, caci imi este inca unerul un pic deschis dupa nastere,si  nu trebuie ridic greu, sa exclud baile fierbinti, sexul.... Mi l-a pus ginecologul meu Corina Visan, medic foarte competent. Drept ca este scumpusor 3500 lei. Dar sper sa se merite.

20.02.2015, 0:49

buna!ma pornesc si eu de jumate de an sa-mi pun dar mii frica,pentru mn mersul la ginecolog e ca o tortura,pastilele ma ingrasa,o sa-mi iau inima in dinti si am sa plec intr-o zi,dar nustiu unde sa ma duc vreau un medic bun,ca am citit diferite cazuri in care nu a fost introduse corect si au avut probleme bietele femei.recomandati pe cineva.

Alina
17.02.2015, 12:41

Buna,daca santeti dragute si stie careva sa imi spuna ce se intampla daca la un control nu iti gaseste firele cum poate fi scos steriletul? Si cat e de complicat? Va multumesc 

iulia
2.02.2015, 12:35

buna fetele eu am vazut ca vorbiti de o anume injectie in brat care se face o data la 3 luni.ce stiti despre ea cat e de buna?dezavantaje daca are.eu dupa ce am nascut am folosit si folosesc in continuare pilule contraceptive nu m-am ingrasat si nu am avut probleme dar mi-e frica sa mai iau am deja trei ani de cand le iau fara intrerupere si am o temere sa nu apara vreo bola ca stiu ca nu e bine sa le iei pe termen lung.vreau sa stiu ce metoda mai buna as putea folosi si care sa nu afecteze organismul,ce mi-ati putea recomanda ,eu m-am tot gandit la sterilet dar exista un ,,dar,,

Olea
26.01.2015, 16:29

Cit va costat steriletul? Medicul mi-a recomandat unul german care costa in jur de 3400 lei. Este un pret exagerat sau normal pentru un sterilet bun?

rozii
2.10.2014, 7:54

salutare! si eu am avut de 2 ori pus sterilet de cupru apoi de argint, si organismul pe ambele le-a "aruncat"  mai erau si singerari abundente,dureri.Asa ca organismul meu le-a considerat corp strain si nu lea acceptat,dupa asta a urmat untgratament  lung si la sotul meu,iaca asa,nu stiu cu ce sama protejezca de la hormoni ma ingras nebuneste,si cu condoane nu cred {ca am o fetitza dulce).cu cesa ma mai protejez???

1.10.2014, 23:06

De 2 ori am avut sterilet, niciodata medicul ginecolog nu ma trimis sa fac analize, sa vada starea generala a organismului. M-a intrebat doar daca am nascut. ??? Oare trebuie noi sa ne informam prima de a merge la medic?

Lucia
10.08.2014, 23:49

Spuneti-mi va rog, unde imi pot monta un sterilet si ce preturi sunt!

29.06.2013, 22:45

Eu am avut sterilet cu cupru dupa ce am nascut primul copil, si ce credeti peste aproape 2 ani dupa ce lam pus am ramas insarcinata cu al doilea copil, cind aveam 4 saptamini de sarcina lam scos. Acum ma gindesc iar sami pun dar cam mam pus pe ginduri

28.06.2013, 16:35

Da eu am auzit ca se face si la noi,,,Eu saptamina viitoare ma duc sa ma consult cu doamna la care am nascut,,,,Vedem ce zice,,,,La mine cea mai mare frika este sa nu ma ingrash nebuneshte de la el,,,,

28.06.2013, 11:10

Olesea, injectia despre care vorbesti, este un fel de inplant in brat, si contine o substanta,care se elibereaza treptat, astfel, evitind sarcina, se tine pina la 3 ani, dar...interesant...se face si la noi in Md?

28.06.2013, 10:55

Mersi de raspuns,,,Atunci mai bine fara sterilet,,,,,Eu pastile hormonale nu i-au si nici nu am luat niciodata,,,,,,,La mine metoda de contraceptsie erau condoamele,,,,Eu nu ma ingrash repede,,,dar am auzit kazuri kind fetele foarte slabutse,,,brusc se ingrashau din kazua contraceptivelor sau steriletului,,,Si era foarte greu sa slabeasca,,,,

Dar eu am auzit si de o metoda ka injectsia,,,,Se pune 1 data la 3 luni?

Ce parere avetsi?

21.06.2013, 14:02

Angela Rusu. 1.Dupa cum s-a mai spus in articol steriletul se monteaza in colul uterin, iar in exteriorul colului ies doar 2 firisoare de naylon scurte. In mod normal, in timpul actului sexual penisul ajunge intr-unul din fundurile sacilor vaginali (fornix vaginal - capetele superiore laterale ale vaginului) asadar trece pe linga colul uterin. De aici rezulta ca actul sexual, indiferent ce pozitie si indiferent de frecventa nu poate deranja steriletul. Firele ar putea sa deranjeze daca sunt prea lungi - aceasta problema foarte usor se poate inlatura cu o vizita la medic, care le va scurta.

2. In cazul in care steriletul clasic sau cu cupru nu a determinat procese inflamatorii la nivelul aparatului genital, o sarcina trebuie sa apara in mod natural. Adica, nu este un termen de la care poti incepe conceperea unui bebe. Daca exista inflamatii in zona, sarcina se poate sa nu se instaleze, decat dupa ce procesele inflamatorii dispar (sub tratament daca e grav). In cazul steriletului cu hormoni, acesta actioneaza la fel ca si anticonceptionalele orale, deci organismului ii trebuie pana la 6 luni ca sa aiba un status hormonal normal, astfel incat sa poata accepta o sarcina.

21.06.2013, 10:48

Foarte interesant articol. Mi-au aparut citeva intrebari:

1. M-a pus pe ginduri daca poti singura ajunge firele atunci si partenerul ar putea sa le simta?

2. Cu afecteaza conceperea unui copil dupa sterilet, in cit timp dupa scoaterea steriletului se permite?

21.06.2013, 9:28

Olesea Malanca. Dupa cum se stie pilulele hormonale afecteaza organismele unor femei ducind spre ingrasare. In cazul steriletelor acest fenomen e foarte rar raspindit si se manifesta doar in cazul steriletului cu hormoni (spre exemplu Mirena). In cazul in care sunteti predispuse la ingrasare in cazul pilulelor contraceptionale ar fi cazul sa anuntati medicul cind vi se va stabili tipul de sterilet necesar. Exista steriletele inerte si cele cu cupru in asemenea caz, doar ca ele sunt mai putin eficiente in comparatie cu cele hormonale si pot provoca singerari mai abundente la fiecare menstruatie.

20.06.2013, 20:02

Da la kg nu dauneaza?Adica dupa ce pui steriletul nu te ingrasi?

MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe