Citeşte: Semne prin care bebeluşul îţi spune că te iubeşte

Acum pe site
mămici
Înscrierea la grădiniţă în Republica Moldova
15:50 | 20.09.2017
Golub ALinA a pus întrebarea medic la nastere
15:00 | 20.09.2017
kilograme in plus
14:38 | 20.09.2017
Ioana Stirbu a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
13:52 | 20.09.2017
Golub ALinA s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 20.09.2017
Vaccinarea. Pro sau contra?
16:12 | 19.09.2017
Golub ALinA a pus întrebarea medic la nastere
15:00 | 20.09.2017
kilograme in plus
14:38 | 20.09.2017
Ioana Stirbu a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
13:52 | 20.09.2017
Golub ALinA s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 20.09.2017
L G a dat un răspuns la întrebarea Lapa de sare
13:08 | 19.09.2017
S M a pus întrebarea Cade părul
16:47 | 18.09.2017
close

Semne prin care bebeluşul îţi spune că te iubeşte

    

     Instinctul matern cît şi fericirea de a fi mămică sînt cele mai valorificate evenimente în concepţia unei femei. Acesta este sensul vieţii tale şi a altor miliarde de femei! Materializarea acestui sentiment se realizează doar atunci cînd copilul tău îţi arată ce mult însemni pentru el.

 

     Bebeluşul, în primele sale luni de viaţă, nu îţi poate spune verbal că te iubeşte şi că eşti pentru el cea mai importantă fiinţă. Dar există o serie de semnale în comportamentul lui prin care îţi transmite că te iubeşte. Ştii care sunt?

 

 Cînd zîmbeşte fără nici un stimul

 

     E normal să înceapă să rîdă dacă şi tu rîzi! De asemenea, e firesc să reacţioneze zîmbind la anumite grimaşe pe care le faci! Dar gîndeşte-te bine: au fost momente chiar şi în primele zile de viaţă în care pur şi simplu a zîmbit fără a-i determina această reacţie în nici un fel.

 

     Ei bine, specialiştii susţin că astfel de zîmbete, apărute parcă din senin reprezintă un fel al micuţilor de a-ţi transmite dragostea.

 

 Cînd se uită insistent la tine

 

    Cu siguranţă ai surprins o mulţime de momente în care copilul tău s-a uitat obsesiv la tine pentru o bună perioadă de timp. Adu-ţi aminte, cu siguranţă l-ai întrebat de multe ori atunci cînd l-ai surprins "ce e, puiule?". Deci, privirile insistente ale copilului tău reprezintă o declaraţie de dragoste.

 

 Cînd îşi întinde mînuţele spre tine

 

     Începînd cu vîrsta de 6 luni, bebeluşii încep să devină conştienţi de mediul care-i înconjoară. Începe să îşi exprime afecţiunea faţă de tine în unele moduri cu adevărat adorabile, unul dintre ele fiind cel în care îşi întind braţele spre tine. Majoritatea mămicilor consideră că acesta este un semn de răsfăţ prin care cer să fie ţinuţi în braţe, dar în realitate este o dovadă emoţionantă de iubire.

 

 Cînd îţi oferă un sărut neaşteptat

 

     

     Cînd ajunge la vîrsta de un an, bebeluşul tău deja ştie să îşi exprime sentimentele care-l încearcă, una dintre modalităţi fiind dăruirea unor mici săruturi. Dar fără să fie cerute! Adesea mămicile le cer bebeluşilor să le dea şi lor cîte un pupic, ei conformîndu-se dorinţei.

 

     Există situaţii în care pur şi simplu te trezeşti cu un sărut destul de neclar şi provenit de nici nu ştii unde. Bebeluşii nu ştiu că obrazul este cel mai indicat pentru sărut, aşa că te-ai putea trezi cu buzele lui pe umeri, sîni, mînă, picior, oriunde îi este la-ndemînă. Atunci gestul lui este atît de emoţionant!

 

 

Cînd tresaltă de bucurie cînd te vede

 

     Deja vorbim de un bebeluş mai măricel care-şi manifestă dragostea prin sărituri, alergături şi tresăriri atunci cînd te vede după ce ai lipsit cîteva momente de acasă. Cînd vezi că pur şi simplu tresaltă de bucurie că ai ajuns la el, înseamnă că te iubeşte.

 

Cînd începe să imite ceea ce faci

 

     Deşi uneori te poate enerva acest comportament la micuţul tău, trebuie să ştii că este o dovadă de dragoste. Sunt momente în care bebeluşul face exact ceea ce faci şi tu cu obiectele din jur. Se spune ca bebeluşii imită numai persoanele care le sunt foarte dragi şi pe care le iubesc cel mai mult.

 

 

 Cînd se aruncă în braţele tale pentru că s-a rănit 

 

     Atunci cînd un copil se loveşte, prima persoană la care fuge este mama. Atunci cînd ştie că suferă, fuge pur şi simplu spre cea mai dragă fiinţă pentru el şi i se aruncă în braţe. Trebuie să ştii că el caută confortul pentru a se simţi în siguranţă şi cuvintele tale măgulitoare şi liniştitoare care calmează orice bubiţă. Acest lucru demonstrează că are încredere şi nevoie de tine.

 

    Cui oferim încredere şi în braţele cui căutăm siguranţă? Unei persoane pe care o iubim! Copilul tău te iubeşte şi îţi "spune" asta atunci cînd are nevoie de tine!

5 / 6 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
4426
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii (3) :
5.01.2012, 11:16

Sunt niste semne minunate ... si cred ca fiecare domnisoara ( doamna ) ar dori sa le simta ... pentru ca un copil mereu e o minune ... 

22.09.2011, 14:50

Foarte frumos! Ard de nerabdare sa simt si eu emotiile acestui sentiment induiositor: de a fi mama.

13.09.2011, 23:59

Emotionant pina la lacrimi..lacrimi de fericire..fericirea de a fi mama...

MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe