Citeşte: Reţete naturiste cu Aloe Vera pe care le poţi prepara acasă
Acum pe site
mămici
23:24 | 05.12.2016
C A a dat un răspuns la întrebarea Augmentin BIS 400mg/57mg/5ml
23:03 | 05.12.2016
Anonim a dat un răspuns la întrebarea Pharmatex
23:02 | 05.12.2016
Doina Meriacre (Golovatii) a dat un răspuns la întrebarea raceala
22:32 | 05.12.2016
22:07 | 05.12.2016
23:24 | 05.12.2016
C A a dat un răspuns la întrebarea Augmentin BIS 400mg/57mg/5ml
23:03 | 05.12.2016
Anonim a dat un răspuns la întrebarea Pharmatex
23:02 | 05.12.2016
Doina Meriacre (Golovatii) a dat un răspuns la întrebarea raceala
22:32 | 05.12.2016
22:07 | 05.12.2016
close
Reţete naturiste cu Aloe Vera pe care le poţi prepara acasă

 


Aloe Vera conţine un complex extraordinar de bogat de substanţe, dintre care putem spune că două sunt cele mai importante:


1. „aloina”, situată imediat sub coaja frunzei - un lichid galben lăptos cu gust amar, folosit de secole ca laxativ (utilizat sub formă de praf);


2. gelul de aloe - un lichid vîscos situat în interiorul frunzelor.

 

 


 Cînd şi cum să utilizăm produse pe bază de Aloe Vera ?


Uz extern: gelul este foarte bun pentru îngrijirea pielii şi în cazul durerilor articulare şi de tip reumatic. Poate fi folosit ca “prim ajutor” în arsuri şi diverse leziuni, datorită efectelului dezinfectant, hemostatic şi accelerator al procesului de cicatrizare. Se mai poate folosi și sub forma de praf, compresa, creme, cataplasma, etc.

 Uz intern: activează şi stimulează fluxul sanguin şi limfatic, funcţiile rinichilor, ale ficatului şi ale vezicii biliare, reglează sistemul imunitar şi tractul digestiv, ameliorează durerile reumatismale, îmbunătăţeşte statusul psihic şi condiţia fizică. 

Se foloseşte sub formă de suc de aloe. Se consumă timp de 7 zile, cîte 1 linguriţă de 3 ori/zi, înainte de masă, apoi, 2 săptămîni cîte 1 lingură de 3 ori/zi. În această perioadă, se exclud din alimentaţie ouăle şi laptele. Se consumă supe de legume şi fructe care nu trebuie să provină din zone cu exces de radioactivitate în sol.

 


Prepararea Aloe Vera în condiții casnice

 

Sucul de Aloe Vera poate fi procurat în farmacii. După proprietățile sale nu rămîne în urmă de cel din frunza de Aloe Vera. Totuși, să nu uităm de proaspăta floare ce stă pe pervazul nostru. Pentru tratarea diferitor afecțiuni există foarte multe reţete cu Aloe Vera. Important este să respectăm colectarea și prepararea corectă Aloe Vera.

Aloe Vera poate fi utilizată în orice anotimp al anului. Se recomandă frunzele mature, cele de jos sau medii de mărime maxim de 15 cm. Frunza e matură, dacă acele frunzei sînt ușor uscate. Sucul din așa frunze este maxim de folositor. Frunzele din vîrful plantei nu sînt bune. Frunza de taie de lîngă tulpină, dar și mai bine este dacă se rupe.


 

Știi oare că?

Proprietățile sale benefice frunza le păstrează în decursul a doua ore. Apoi proprietățile sale se pierd în valoare de 95%.

 

 La prepararea remediilor naturaliste se utilizează întreaga frunză (dată prin tocator) sau doar sucul din ea, stors cu mîina, fără a curăța de coajă. Se consumă sucul sub formă liberă, precum și diverse infuzii din aceasta.

În cazul cînd se dorește de a păstra sucul de Aloe Vera un timp mai îndelungat este necesar de a-l conserva. Pentru aceasta se amestecă sucul de AloeVera cu spirtul medicinal în proporție de 8:2 și se păstrează în frigider, la o temperatură nu mai mare de 15 grade.

 

 

Reţete și tratamente naturaliste cu Aloe Vera

 

 

Aloe Vera pentru stimularea imunităţii


Suc fortifiant pentru imunitate:

Ingrediente: - 100 ml suc proaspăt de aloe vera; - 500 gr de miez de nuca;- 300 gr miere de albine;

- zeama a 4 lămîi.

Se amestecă toate ingredientele pînă se omogenizează.

Se ia o linguriţă de 3 ori pe zi cu 30 minute înainte de masă.

Acest preparat creşte imunitatea organismului, iar extern este recomandat în scopuri cosmetice pentru curăţarea tenului iritat sau gras şi în impiedicarea formării ridurilor.


Pentru stimularea imunităţii se recomandă şi următorul preparat:

Ingrediente: - 6 părţi aloe vera; - 6 părţi miere de albine; - 4 părţi pulbere de lemn dulce, urzică, gălbenele, cimbrişor, lumînărica, frasin, pelin, iarba-mare şi frunze de nuc (toate în părţi egale).

Se amestecă totul, se lasă la măcerat iar apoi se păstrează la frigider.

Se consumă 2-3 linguriţe de 3 ori pe zi înainte de masă.

 

 


Aloe Vera pentru laringite, faringite


Pentru tratarea faringitelor şi laringitelor se recomandă sucul proaspăt stors de aloe vera, cîte 1-2 linguriţe de suc dizolvate în lapte călduţ, de 2-3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.

Pentru tratarea laringitei se recomandă a se face seara gargără cu o soluţie de apă şi suc de aloe în cantităţi egale.

 


Aloe Vera pentru desfundarea nasului


În timpul răcelii se picură, la fiecare 3-5 ore, sucul proaspăt de Aloe Vera în fiecare nară a nasului înfundat: cîte 5-8 picături pentru maturi, 4-5 picături pentru copii de la 3 pînă la 16 ani și 2-3 picături la copii pînă la trei ani.

 

 


     Aloe Vera pentru arsuri, taieturi,
     boli de piele, acnee, dermatite, eczeme, etc.

  Pentru arsurile mici, rupe o frunză groasă, scoate gelul din interiorul ei şi aplică-l pe arsură o dată sau de două ori pe zi. Aloe trebuie folosită numai în cazul arsurilor minore; pentru cazuri grave, consultă un doctor.

 


Aloe Vera pentru constipaţie


Ingrediente: - un vîrf de cuţit cu praf de aloe vera;- 250 ml apa;- o lingură miere de albine.

Se fierb toate ingredientele 2-3 minute şi se consumă cîte o lingură de 3 ori pe zi înaintea meselor principale.

 


Aloe Vera pentru dureri stomacale


Reţeta nr.1

Pentru dureri stomacale se recomandă de consumat o bucățică de 5 cm de Aloe Vera (se rugumă bine) 2 ori pe zi, pe stomacul gol, cu jumătate de oră pînă la masă. Gustul amărui al Aloe se poate de îndulcit cu miere de albine. Cura de tratament - 3 luni, după necesitate de mai repetat odată peste o lună.


Reţeta nr.2

În cazul bolilor cronice de stomac, gastrite și ulcere se poate de consumat sucul proaspăt preparat, cîte 1 linguriță mică de 3 ori pe zi. Sucul se prepară în felul următor: Aloe de toacă, se stoarce prin sită și se fierbe 3-4 minute. Sucul nu poate fi păstrat, deaceea se consumă proaspăt preparat.


Reţeta nr.3

Un efect benefic asupra gastritelor stomacale și ulcerelor de stomal îl are următorul amestec: sucul de aloe, ulei de măsline și miere de albine, în proporții egale. Amestecul dat se pune la fiert pentru 3 ore. Apoi se răcorește și se pune în borcan, înfundat bine, ca să nu pătrundă aer, se păstrează în frigider. Termenul de valabilitate - pînă nu apare spumă pe amestec.

Se consumă dimineața, pe nemîncate, cîte o lingură mare, amestecul agitindu-se.

 


Aloe Vera pentru diabet


Pentru tratarea diabetului se poate folosi următorul preparat antidiabetic pe bază de aloe vera:

Ingrediente:

- 6 părţi plantă aloe vera; 1 l de vin roşu; 4 părţi pulbere de afin (frunze sau fructe);

- măceşe, fructe de catină, frunze de dud roşu, urzică, frunze de nuc, teci de fasole, frunze de dafin, coriandru, cimrişor, arnică şi păducel (toate în părţi egale).

Se amestecă toate ingredientele şi se lasă la măcerat timp de o săptămînă într-o sticlă de culoare închisă. Apoi se strecoară şi se ţine la frigider. Se ia 3-4 linguriţe de 3 ori pe zi cu 30 de minute înaintea meselor principale.

 

Aloe Vera pentru ficat


Ceaiul din praf de aloe vera reprezintă un bun antitoxic pentru ficat.

Se pune o linguriţă cu praf de aloe vera în 250 ml apă clocotită, se acoperă 10 minute, se filtrează şi se consumă o cană pe zi îndulcită cu miere de albine.

Pentru protecţia ficatului se recomandă şi următorul preparat pe bază de aloe vera: 

Ingrediente:

- 6 părţi aloe vera; - 6 părţi miere de albine; - 4 părţi pulbere de armurar, ienupăr şi pelin (în părţi  egale ca volum).

Se amestecă toate ingredientele şi se lasă la măcerat o săptămînă, iar apoi se păstrează la frigider.

Se consumă 1-2 linguriţe de 3 ori pe zi cu 30 de minute înaintea meselor principale.

 


Aloe Vera contra tuberculozei


Împotriva tuberculozei se recomandă următorul preparat cu aloe vera:

Ingrediente: - 50 ml suc proaspăt de aloe vera; - 100 gr unt nesărat;- 100 gr untură de porc sau gîscă;- 100 gr miere de albine naturală;- 50 gr cacao.

Se amestecă toate ingredientele pînă se omogenozează bine.

Se ia cîte o lingură de amestec împreună cu un pahar de lapte fierbinte (copiilor pînă în trei ani li se dă cîte o linguriţă).

 


Aloe Vera pentru hipertensiune


“Biscuiţi” cu aloe vera pentru hipertensiune

Se amesteca: - 10 gr praf de aloe vera- 10 gr praf de smîntînă, - 7 gr praf de camfor, - 10 gr de salata iepurelui, - 100 gr făină integrală.

Se ia de două ori pe zi înainte de masă, cîte 1-2 vîrfuri de cuţit cu acest praf amestec, în ceai călduţ, îndulcit cu o linguriţă de miere.

Este un leac vechi pentru boli de inimă.

 


Reţete de vin de aloe vera cu efect detoxifiant


Vin din planta de aloe vera cu efect detoxifiant:

Ingrediente: - 1,5 kg plantă (tulpina de aloe vera), - 2,5 kg miere, - 3,5 l vin roşu.

Se amestecă ingredientele de mai sus cu o lingură de lemn, se acoperă şi se lasă la măcerat 5  zile.

Se ia cîte o linguriţă de 3 ori pe zi înainte de masă. În prima săptămînă se ia cu o oră înainte de masă, în a doua săptămînă cu o jumătate de oră înaintea mesei iar în a treia săptămînă se ia cîte o linguriţă fix înainte de masă.


Vin din frunze de aloe vera pentru detoxifierea organismului:

Ingrediente: - 1 kg frunze proaspete de aloe vera, - 1,5 kg miere de albine, - 2 l de vin rosu

Se prepară la fel ca vinul de tulpină de aloe vera (se amestecă şi se lasă 5 zile la măcerat).

Se ia cîte o linguriţă de 3 ori pe zi înainte de masă (în prima săptămînă înaintea mesei, în a doua săptămînă cu o oră înainte de masă, în a treia săptămînă cu o jumătate de oră înainte de masă).


Vin din frunze de aloe vera cu efect detoxifiant:

Ingrediente: - 200 gr de frunze proaspete de aloe vera, - 400 gr de miere poliflora, - 800 gr vin roşu.

Se fierbe amestecul într-o baie de apă timp de 20 de minute. Se lasă la răcit, se trecoară şi se păstrează în sticle la frigider.

Se ia cîte o linguriţă dimineaţa.

 Creme şi măşti cu aloe vera pentru ten şi îngrijire corporală


 

Loţiune tonică cu aloe vera pentru piele grasă

Se obţine instantaneu, iar efectele sunt la fel de rapide. Se taie o frunză de aloe vera, se înmoaie un tampon în gelul din interiorul frunzei şi se tamponeaza pielea feţei şi a gîtului cu el. Se foloseşte această loţiune zilnic pentru împrospătarea tenului şi eliminarea excesului de grăsime.

Gelul de aloe vera proaspăt stors se poate păstra şi în borcănaşe micuţe în frigider dacă este combinat cu zeamă de lămîie în proporţie de 1:2.

 

Loţiune cu aloe vera pentru păstrarea tenului catifelat

Ingrediente: - 500 ml apă distilată, - 50 gr castraveţi verzi tăiaţi mărunt, - 50 gr aloe vera proaspătă (frunze de aloe curăţate de coaja ţepoasă).

Se amestecă toate ingredientele şi se foloseşte ca un demachiant. Soluţia poate fi păstrată la frigider şapte zile.

 

Remediu pe bază de aloe vera pentru vergeturi

Se combină: - 6 linguri ulei de măsline, - 6 linguri suc proaspăt de aloe vera, - 4 fiole cu vitamina A, - 4 fiole cu vitamina C, - 4 fiole cu elastină, - cîteva picături de tinctură de propolis, - 1/2 linguriţă cremă de gălbenele.

Se amestecă toate ingredientele şi se aplică zilnic prin masaj pe zonele afectate.

Se poate utiliuză şi pentru întregul corp avînd un efect extraordinar asupra calităţii pielii.

 


Știi oare că?

 

Produsele cu Aloe pot avea un efect cosmetic esențial, doar dacă Aloe se conține în cantitatea de nu mai puțin de 20 %.

 

 Crema pentru corp cu aloe vera

Ingrediente: - 1 lingură ceară de albine, - 150 ml ulei de măsline presat la rece, - 1 lingură suc proaspăt de aloe vera, - 2 linguri unt clarificat, - cîteva picături de ulei volatil.

Se topeşte ceara de albine în puţină apă fierbinte apoi se adaugă treptat untul clarificat, sucul de aloe vera amestecat în prealabil cu uleiul de măsline şi la final se adaugă uleiul volatil.

Se amestecă continuu pînă se îngroaşă iar apoi se păstrează într-un vas de porţelan la frigider.

E una din cele mai vechi reţete de creme, fiind inventată de greci.

 

 

 


 

Contraindicații 

 

Preparatele, ce conțin sucul de Aloe și/sau sucul de Aloe sînt contraindicate persoanelor cu afecțiuni grave ale sistemului sunguin și inimii, sîngerări uterine și sarcină.

 

Aloe (cu exepția la Aloe Vera) sub orice formă este interzisă persoanelor cu afecțiuni oncologice sau cu predispunere onclogică, deoarece stimulează creșterea celulelor (inclusiv și cele cancerogene).

Cei cu afecţiuni ale ficatului, rinichilor şi vezicii biliare vor folosi cu prudenţă această plantă.

Înainte de a utiliza preparatele cu aloe – consultă-te cu medicul!

 

 Vezi beneficiile Aloe Vera în articolul: Aloe Vera - o farmacie într-o plantă


4.43 / 7 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
134056
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii (11) :
Tanea
8.11.2016, 14:49

Multumim de recetele date sunt ajutatoare pentru a face buna profilactica organizmului sau...mai rau nu o sa faceteti ...principal de tinut cont de doza care o luati...

11.02.2016, 23:05

Foarte bun articol. 

LUMINITA
3.07.2015, 19:49

DA,,,,,sunt operata  la ficat si ak am scos si fierea,,,,,,,,am facut reteta cu vin  ,miere de mai si aloe,,, 200g aloe,,,nu mai mult,,devine toxic daca este mult si nici simplu nu este indicat,,,,dar da randament,,,,,cunosc un caz de cancer  la colon fara sanse din partea medicilor ,,,,vindecat cu aceasta reteta,,,,,,iau 1 lingurita pe zi timp de 1 luna si pauza 1 luna dar atentie ie si periculos in cantitate mare sau simplu....

Eugenia Bucur
14.04.2015, 15:08

Stiu de la mama mea ca, inainte de a folosi aloe, pentru diferite preparate, planta nu trebuie udata in ultimele 5 zile, pentru ca sucul sa fie cat mai concentrat. Stiu ca se foloseste si pentru rani externe si chiar la vindecarea furunculozei. Sa spala, se indeparteaza tepii, se despica longitudinal (fara a o sectiona definitiv) si se aplica cu partea gelatinoasa pe rana, zone infectate sau furuncul - cel mai bine seara, lasandu-se toata noaptea - infasurandu-se cu pansament, iar deasupra o fasa pentru a sta cat mai fixa. Se poate consuma si cruda, cate 2-3 cm zilnic, cu 20-30 minute inainte de mesele principale, dupa ce e curatata, timp de 30 zile: dupa fiecare 10 zile, cate o pauza de 10 zile.

Valentina
15.03.2014, 21:17

Salut.....Alessia cunosc o reteta foarte buna pt caderea parului pe baza de aloe vera care este foarte buna.

Ingred. un galbenus de ou, 2 linguri mari de suc de aloe , si 3 linguri de ulei de masline, le amestici bine aplici la radacina parului acoperi capul cu o  pelicula apoi cu un cersaf de bumbac pentru o ora si jumatate apoi speli parul cu sampon . Acest tratament pt par il faci timp de o luna , o data pe saptamina.Succes

Alessia
14.02.2014, 0:15

salut,putetzi sa ma ajutatzi va ror frumos,am a foarte mare cadere de par shi nu mai shtiu ce sa ii fac vreau sa incerc sa macin citevai frunze de aloe sai adaug 1 lingura de ulei de masline shi sal folosesk ka masca pentru par.vroiam sa cer sfatul d-voastra pot sa incerc sau nu

claudia
19.07.2013, 23:01

Nu va suparati ,am o mica nelamurire ,la reteta cu ulei de masline sigur trebuie fiert 3 ore???Din cate stiu mierea fiarta nu numai ca isi pierde proprietatile  dar devine si toxica.Daca totusi a preparat-o cineva asa sa-mi spuna pt ca trebuie sa-mi fac urgent pt stomac aceasta reteta.

mihaela ilea
1.06.2013, 18:09

detin acasa o planta de aloe vera, pe care doresc sa o folosesc si nu reusesc sa trec peste o repulsie de a introduce in gura gelul, mi-e frica sa nu imi faca mai mult rau. Ma poate invata cineva cum sa fac pulbere din aloe, am nevoie pentru o reteta.

Vasile
12.04.2013, 15:36

As dori sa fac o precizare in ce priveste consumul de Aloe Vera in stare proaspata, precizez ca am consumat frunze de aloe vera cumparate din supermarket ( in sua) importate din Mexic, lungi cam de 50-60cm si late cam de 7-8cm, si pot spune ca este recomandat a se consuma intern doar partea gelatinoasa dupa ce a fost spalata, pentru a inlatura urmele de aloina. Astfel gelul are un gust neutru si nu mai apare starea de repulsie la consum. Din ce-am citit pe net(in engleza) multi sustin ca aloina ( laudata pentru efectul laxativ ) este toxica si nerecomandata consumului intern, coaja ramasa poate fi folosita extern pentru fata,gat sau articulatii.

ramo81
27.01.2013, 20:40

Buna.Mi-a placut foarte mult articolul si chiar as face cateva retete.Pentru cine doreste si nu are planta de aloe vera, pot recomanda un gel de aloe deja existent si foarte foarte eficient. Multa sanatate tuturor!

5.01.2012, 15:05

Sunt remedii naturale foarte bune ... mai bine folosesti aloea decit tot felu de picaturi farmacii . Multumim pentru informatie.

MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe