Citeşte: Relaţiile sexuale după naştere

Acum pe site
mămici
Semne de sarcina?
10:09 | 19.08.2017
Fistica Galina medic ginecolog
10:23 | 17.08.2017
Dumitrita Baran a pus întrebarea Numărul doamne Angela Parii îl are cineva?
19:37 | 16.08.2017
Natalia Antocel a pus întrebarea Inhalator ulaizer home
11:45 | 16.08.2017
Dumitrita Baran şi D N acum prietenesc
16:11 | 14.08.2017
Spînu Marina a pus întrebarea Sarcinacu kg în plus
09:41 | 14.08.2017
Dumitrita Baran a pus întrebarea Numărul doamne Angela Parii îl are cineva?
19:37 | 16.08.2017
Natalia Antocel a pus întrebarea Inhalator ulaizer home
11:45 | 16.08.2017
Spînu Marina a pus întrebarea Sarcinacu kg în plus
09:41 | 14.08.2017
Spînu Marina s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 14.08.2017
golban iulia s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 13.08.2017
Ana-Maria Lucaveschi s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 13.08.2017
close

Relaţiile sexuale după naştere

 

     Restabilirea relaţiilor sexuale după naştere pentru unele femei poate fi asociată cu diverse probleme. Una dintre ele este dispareunia - durerea şi/sau disconfortul pe care îl întîmpină o femeie în timpul actului sexual. Care este motivul acestor senzaţii neplăcute şi cum trebuiesc atenuate?

 


Ce este dispareunia?

 
     Relaţii sexuale după naştere se recomandă de a se reîncepe nu mai devreme de sfîrşitul perioadei postnatale, care durează 6-8 săptămîni. În acest timp are loc revenirea uterului la dimensiunile normale, refacerea tonusului muscular vaginal şi planşeului pelvin şi încetează eliminările sangvine de la nivelul tractului genital. Tot în această perioadă are loc şi restabilirea rănilor de pe suprafaţa mucoasei vaginale şi a labiilor mari, vindecarea completă a cusăturilor colului uterin şi perineu şi se încheie procesul de cicatrizare în caz de cezariană.

 
    Totuşi, în unele cazuri chiar şi după trecerea acestui termen unele femei în timpul actului sexual mai simt disconfort şi durere. Persistenţa de lungă durată a acestor simptome pot influenţa asupra sănătăţii şi moralului, înrăutăţind relaţiile din cuplu. Aceste manifestări clinice sunt numite "dispareunie".


     În general, dispareunia este un fel de disfuncţie sexuală ce apare într-un cuplu. Aceasta se manifestă prin incapacitatea de a ajunge la orgasm în cursul normal al actului sexual cu partenerul stabil. Adică, durere şi disconfort în zona genitală ce apare la contactul sexual. După naştere, dispareunia apare destul de des - de la 20 la 40% din cazuri.


     Oricare ar fi cauza durerii sau disconfortului în timpul actului sexual după perioada postnatală, trebuie să consulţi un medic obstetrician-ginecolog. După o consultaţie complexă cu interogări şi examinări, medicul îţi va prescrie un tratament individual adecvat.

 


 Tratament medical 


     În general, cu scop terapeutic în cazul dispareuniei se utilizează pe scară largă: masajul ginecologic, acupunctura, tehnici de fizioterapie, gimnastică. În tratamentul combinat se mai include, de asemenea, consultul psihoterapeutului - sexolog. Ajutorul acestui specialist este important, deoarece motivul acestei dispareunii poate fi un conflict psihologic, de opoziţie între partenerii sexuali, legat de posibila schimbare în relaţiile din familie după naştere. În plus, chiar dacă există alte motive fiziologice un psiholog ar putea fi necesar pentru a te ajuta să depăşeşti teama legată de aşteptarea durerii, pe care o poţi simţi permanent înainte de fiecare raport sexual.


     Tituşi, după aproximativ 1,5 luni, soţii trebuie să reînceapă viaţa sexuală şi s-o readucă la norma de altă dată.


Experţii dau cîteva reguli pentru sexul de după naştere:

 

    1. Discutaţi despre sentimente

     Nu ezita să-i spui partenerul tău despre ceea ce simţi pentru el şi despre temerile tale.


    2. Fă exerciţii pentru muşchii perineului

     Exerciţiile Kegel sunt ideale pentru muşchii perineului (
regiunea anatomică cuprinsă între organele genitale externe și anus).


    3. Sex fără penetrare

    Pentru început oferiţi-vă unul celuilalt diverse mîngîieri intime, dar fără penetrare. Mîngîerile tandre şi vorbele dulci pot stăpîni pentru o perioadă surplusul de libidou.


    4. Noi poze sexuale

     După naştere, în corpul unei femei în mod inevitabil se produc diferite modificări. Acest lucru poate duce la activarea a noi zone erogene. Nu este exclus faptul ca pozele de altădată ce nu-ţi aduceau plăcere acum să-ţi ofere o mulţime de senzaţii plăcute.


    5. Plănuieşte orele de pasiune

     1-2 ori pe săptămînă înţelege-te cu rudele sau prietenii ca să aibă grijă de bebeluş. Rămaşi singurei, folosiţi timpul disponibil pentru senzaţii de neuitat.

 

     Perioada postpartum, înainte ca tu să începi să faci sex din nou, este o perioadă propice dezvoltării comunicării dintre parteneri. Pe măsura ce vă acomodaţi cu noul membru al familiei, veţi simţi nevoia de a vă reînnoi relaţia proprie. Aceasta inseamnă să vorbeşti despre nevoile tale şi să le asculţi pe cele ale partenerului.


  

5 / 4 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
7329
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii :
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe