Contul tău recent creat, nu este activat. Pentru activarea acestuia – aceesează linkul de activare a contului, primit în căsuţa ta de email.
În cazul cînd nu ai primit nici un e-mail de confirmare de pe siteul nostru, apasă aici pentru retransmiterea repetată a linkului de activare.
În cazul cînd contul tău nu va fi activat în termen de 30 de zile, acesta va fi şters automat.

p.s. Dacă totuşi nu ai primit nici un mesaj de confirmare din partea siteului nostru, încearcă să verifici mapa SPAM din căsuţa ta de email.

Citeşte: Practica Yoga, pentru minte, trup şi spirit

Acum pe site
mămici
Pipi in pat
21:20 | 17.10.2017
Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:10 | 17.10.2017
Voroza sau altceva
19:10 | 17.10.2017
Maryna a pus întrebarea Voroza sau altceva
15:59 | 17.10.2017
purcarea elena s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 17.10.2017
Catre dl. Petru
17:01 | 16.10.2017
Maryna a pus întrebarea Voroza sau altceva
15:59 | 17.10.2017
purcarea elena s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 17.10.2017
M Diana a dat un răspuns la întrebarea Catre dl. Petru
16:04 | 16.10.2017
M Diana a pus întrebarea Catre dl. Petru
15:54 | 16.10.2017
00:33 | 16.10.2017
Nica a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
14:18 | 12.10.2017
close

Practica Yoga, pentru minte, trup şi spirit

 

     Termenul yoga inseamna uniune în sanscrită - limba din India veche - de unde se crede că provine yoga. Asadar, se poate spune că yoga este termenul care defineşte uniunea dintre minte, corp şi spirit.


     Fiind unul dintre cele mai cunoscute şi mai folosite practici de medicină alternativă, yoga îi atrage pe cei care ţin la sănătatea lor, cu ajutorul unui plan bine structurat şi uşor de urmat ce include diverse poziţii şi exerciţii, cît şi tehnici de relaxare care au ca scop echilibrarea minţii şi a corpului.


     Există mai multe tipuri de yoga, dar scopul oricărui tip este acelaşi. În jnana yoga se poate atinge cu ajutorul cunoaşterii şi al studiului. În mantra yoga se realizează prin repetarea unor invocaţii sau sunete. Cea mai elevata formă de yoga este raja yoga, cunoscută sub numele: yoga conştiinţei. Practica raja yoga începe cu hatha yoga, care oferă organismului o stare de sănătate bună şi putere. Hatha yoga este fundamentală pentru o stare fizică bună.

 


Beneficiile yoga


     Foarte multe celebrităţi se declară mulţumite de şedinţele de yoga, despre care afirmă că le ajută să depăşească momente grele sau să se relaxeze, în diverse situaţii.

 

 

Beneficii fizice

 


Flexibilitate: Exerciţiile de întindere ajută la sporirea flexibilităţii încheieturilor.


Tonifierea musculaturii: Multe posturi yoga cer ca toată greutatea corpului să fie sprijinită în anumite puncte, aşadar diverse grupe musculare se dezvoltă în urma exerciţiilor repetate. Acelaşi lucru se întîmplă şi cînd faci exerciţiile foarte lent, şi muşchii lucrează intens.


Prevenirea durerii: Dezvoltarea musculaturii dar şi flexibilitatea sporită poate preveni anumite tipuri de dureri de spate.


Respiraţie mai uşoară: Mulţi dintre noi ne confruntăm cu probleme de respiraţie, pe care le ignoram, de cele mai multe ori. Pranayama sunt exerciţii yoga de respiraţie care se concentrează pe modul corect de utilizare la capacitate maximă a plămînilor.


O rezistenţă mai mare în ceea ce priveşte bolile şi îmbolnăvirea


Îmbunătăţirea auzului şi vederii


Îmbunătăţirea aspectului fizic

 


Beneficii mentale

 


Reduce stresul: Medicii sunt de acord că activitatea fizică ajută la eliminarea stresului. În cazul yoga, atenţia sporită care trebuie acordată modului în care se execută exerciţiile te ajută să uiţi (măcar pe moment) de toate problemele de peste zi. Limpezindu-ţi mintea, scapi de stresul tuturor problemelor.


Conştientizarea propriului trup: Exerciţiile yoga te ajută să-ţi înţelegi mai bine trupul, să-ţi conştientizezi limitele. De asemenea, de fiecare dată cînd îţi depăşeşti o limită proprie, încrederea în tine îţi creşte şi te ajută să-ţi ridici nivelul de confort în propriul corp.


     De asemenea Yoga mai este folosită şi în medicina alternativă avînd multiple efecte curative. Ajută la tratarea următoarelor afecţiuni: obezitate, emfizem, aciditatea stomacului, astm, bronşită, tratarea cancerului, dependenţe, tensiune oculară, tulburări coronariene, hipertensiune, indigestie, insomnie, răceli, probleme intestinale, diabet, tulburări menstruale, neurastenie, tensiune premenstruală, durere de gît, boli cutanate, reumatism, impotenţa sexuală, sinuzita.

 


 

Poziţiile yoga

 

 

     Implicînd exerciţii de elasticitate, yoga este o formă de a crea echilibru corporal, prin aplicarea anumitor poziţii şi posturi. Posturile pot fi adoptate rapid, generînd căldură în corp prin mişcarea ritmică (vinyasa-style yoga) sau prin mişcări lente, pentru a realiza un echilibru perfect al poziţiei corpului.


     Poziţiile şi posturile yoga sunt generice, însă forma în care sunt ele aplicate diferă de la o tradiţie la alta.


     Fiecare persoană care practică yoga are un ritm propriu în care aplică rutina respectivă, şi astfel niciodată exerciţiile nu devin plictisitoare. Deşi de la o şedinţă la alta exerciţiile se repetă, ele nu pot fi identice, deoarece flexibilitatea corpului creşte.

 


Yoga pentru o sarcină mai uşoară


      Fiecare postură a corpului, fiecare stare de spirit, fiecare gînd şi fiecare mişcare a este simţită şi de copil. Mişcarea şi efortul fizic sunt absolut necesare pentru voi. Poţi opta pentru orice tip de mişcare, sub îndrumarea medicului tău, dar şi de şedinţele de yoga, excelente modalităţi de a fi în formă şi a te pregăti de momentul naşterii. Avînd în vedere că este o tehnică folosită în timp îndelungat, nu ai de ce să te îndoieşti de rezultatele benefice pe care le vei cîştiga asupra minţii şi corpului, în această perioadă minunată a vieţii tale.


     Yoga este de mare ajutor de-a lungul sarcinii deoarece te ajută să respiri normal şi să te relaxezi astfel ajutîndu-te să îţi ajustezi problemele ce ţin de sarcină şi naştere. Calmează atît mintea cît şi corpul, îndepărtînd stres-ul fizic şi psihic ce te poate acapara de-a lungul sarcinii. Un curs prenatal de yoga te poate ajuta să socializezi şi cu alte viitoare mămici.


     Însă nu abuza! Spune-i instructorului că eşti însărcinată şi în ce trimestru şi nu exagera depunînd prea mult efort la practicarea individuală.

 

5 / 4 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
8045
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii :
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe