Contul tău recent creat, nu este activat. Pentru activarea acestuia – aceesează linkul de activare a contului, primit în căsuţa ta de email.
În cazul cînd nu ai primit nici un e-mail de confirmare de pe siteul nostru, apasă aici pentru retransmiterea repetată a linkului de activare.
În cazul cînd contul tău nu va fi activat în termen de 30 de zile, acesta va fi şters automat.

p.s. Dacă totuşi nu ai primit nici un mesaj de confirmare din partea siteului nostru, încearcă să verifici mapa SPAM din căsuţa ta de email.

Citeşte: Lucruri elementare pe care adolescentul trebuie să le facă

Acum pe site
mămici
M Diana a pus întrebarea Catre domnul medic
23:38 | 17.10.2017
Pipi in pat
21:20 | 17.10.2017
Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:10 | 17.10.2017
Voroza sau altceva
19:10 | 17.10.2017
Maryna a pus întrebarea Voroza sau altceva
15:59 | 17.10.2017
purcarea elena s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 17.10.2017
M Diana a pus întrebarea Catre domnul medic
23:38 | 17.10.2017
Maryna a pus întrebarea Voroza sau altceva
15:59 | 17.10.2017
purcarea elena s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 17.10.2017
M Diana a dat un răspuns la întrebarea Catre dl. Petru
16:04 | 16.10.2017
M Diana a pus întrebarea Catre dl. Petru
15:54 | 16.10.2017
00:33 | 16.10.2017
close

Lucruri elementare pe care adolescentul trebuie să le facă

 

     Sigur că ai face orice pentru ca copilul tău să aibă o bună stare şi comoditate, însă acest lucru nu îi mai este de ajutor dacă deja este adolescent. Trebuie să te gîndeşti că în viitorul apropiat nu vei mai putea fi lîngă el şi va trebui să se descurce singur.


      Iată 5 lucruri la care orice adolescent ar trebui să se priceapă.


Ordinea


     În mod sigur copilul tău nu se gîndeşte cîtă munca trebuie pentru a menţine curăţenia într-o casă, motiv pentru care nu este întotdeauna foarte atent la dezordinea pe care o lasă în urma lui. Încearcă în fiecare săptămînă la ordinea generală a casei să-ţi implici adolescentul. Atribuie-i în primul rînd camera sa, apoi baia şi/sau bucătăria şi roagă-l să lase aceste încăperi foarte de curate.


     Ajută-l atunci cînd are nevoie şi încearcă să faci totul să pară distractiv (dacă adolescentul încă nu are această deprindere include tu pe fundal o muzică foarte ritmică, pentru a spori cheful de mişcare).


Spălatul rufelor


     Făcînd curăţenie învaţă-l să excludă din camera curăţată (în special camera lui) rufele murdare. Ocupaţi-vă şi de spălatul rufelor. Învaţă-l pe adolescent să verifice etichetele fiecărei haine şi să separe materialele albe de cele colorate.  Explică-i că hainele colorate îşi pot pierde din coloranţi şi astfel hainele deschise la culoare pot fi pătate. De asemenea, învaţă-l să spele separat hainele din lînă pentru că acestea vor lăsa multe scame pe celelalte haine. De asemenea, materialele care atrag scame (catifea) se spală separat.


     Învaţă-l să controleze toate buzunarele hainelor înainte de a le băga la spălat pentru a evita să piardă bani, bijuterii, notiţe sau alte obiecte importante.


     Adolescentul trebuie să ştie că hainele cu pete şi culori puternice se spală doar cu apă rece. Dacă petele de cerneală sau sînge sunt îndepărtate mai rapid cu apă rece, culorile puternice ale ţesăturilor invers - sunt menţinute pentru mai mult timp de aceasta. Ţesăturile sensibile (mătase) se spală de mînă, cu apă rece.


Prepararea mîncării


     Cartofii prăjiţi şi ouăle ochiuri nu-i vor ţine de foame la infinit, deşi sunt printre cele mai uşor de preparat. Indiferent că este fată sau băiat, adolescentul tău trebuie să ştie cum se fac anumite mîncăruri de bază: supe, ciorbe, salate, etc. Evident, reţetele le poate învăţa oricînd de pe internet sau televizor, dar secretele în prepararea lor nu le va afla decît de la tine.


Rezervări şi programări


     Învaţă-l pe adolescent să îşi gestioneze singur programările. Dacă are nevoie de meargă la dentist, la salonul de frumuseţe sau la restaurant, insista ă îşi facă singur rezervările şi programările.  Acest lucru îl va ajuta să îşi dezvolte abilităţile de comunicare şi socializare, dar şi să îşi gestioneze singur lucrurile minore.


Gestionarea banilor


     Copiii au tendinţa să cheltuie mai mult decît ar trebui şi să nu se gîndească şi la ziua următoare. Pentru a-l învăţa să îşi gestioneze banii într-un mod cît mai util, oferă-i un buget lunar şi asigură-l că aceia sunt toţi banii de care va dispune în acea perioadă. Astfel, adolescentul va învăţa să cheltuie banii într-un mod cît mai util şi să cunoască adevărata valoare a acestora.

 

 

 

 

5 / 2 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
3763
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii :
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe