Contul tău recent creat, nu este activat. Pentru activarea acestuia – aceesează linkul de activare a contului, primit în căsuţa ta de email.
În cazul cînd nu ai primit nici un e-mail de confirmare de pe siteul nostru, apasă aici pentru retransmiterea repetată a linkului de activare.
În cazul cînd contul tău nu va fi activat în termen de 30 de zile, acesta va fi şters automat.

p.s. Dacă totuşi nu ai primit nici un mesaj de confirmare din partea siteului nostru, încearcă să verifici mapa SPAM din căsuţa ta de email.

Citeşte: Fructe şi legume care ne apără de soare

Acum pe site
mămici
Ana Sirbu s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 23.10.2017
lewis Annie a adăugat un comentariu la video Eliminarea varicelor în mod chirurgical (Ru)
05:50 | 23.10.2017
C. Tatiana s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
05:13 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Catre domnul medic
05:12 | 22.10.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:03 | 21.10.2017
Ana Sirbu s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 23.10.2017
lewis Annie a adăugat un comentariu la video Eliminarea varicelor în mod chirurgical (Ru)
05:50 | 23.10.2017
C. Tatiana s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
05:13 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Catre domnul medic
05:12 | 22.10.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:03 | 21.10.2017
close

Fructe şi legume care ne apără de soare

    Carotenoizii, vitaminele A şi E din morcovi, spanac, cireşe, piersici, pepeni ajută la obţinerea unui bronz rezistent

    Cremele fotoprotectoare nu sunt singurele soluţii pe care le avem la dispoziţie pentru a ne apăra pielea de soare. Legumele şi fructele colorate – morcovi, roşii, spanac, cireşe, piersici, caise, pepeni - ne protejează pielea din interior împotriva efectelor nocive ale ultravioletelor.


De ce c­o­lorate?

Pentru că protecţia solară este asigurată de carotenoizi, substanţe antioxidante care conferă fructelor şi legumelor nuanţele de galben-portocaliu, roşu şi verde.


    Potrivit unor studii elaborate în cadrul Institutului naţional de cer­cetare din Franţa (INSERM), substanţele din familia carotenoizilor cresc producţia de melanină, pigmentul din piele. Or, razele ultraviolete duc la bronzarea pielii, activând producţia de melanină. Dar în acelaşi timp ultravioletele antrenează înmulţirea radicalilor liberi de la ni­ve­lul celulelor pielii.

    De aici rezultă două riscuri: îmbătrânirea prematură a pielii şi, mai grav, cancerul de piele. După cum susţine profesorul Jean-Pier­re Césarini, coordonatorul studiilor din cadrul INSERM, când orga­nismul beneficiază de un aport crescut de carotenoizi, producţia de mela­ni­nă este stimulată din interior. În acest fel, pielea devine mai închisă la cu­loare şi mai rezistentă în faţa efectelor nedorite ale razelor ultraviolete.

  

   Cele mai bune surse de ca­ro­tenoide sunt legumele intens colorate (morcovii, roşiile, spanacul) şi delicioasele fructe de sezon (cireşele, căpşunile, caisele, piersicile, pepenii).

 

    Medicii ne sfătuiesc să mâncăm mai ales crude aceste legume şi fructe, deoarece prin prepararea termică se pierd din calităţile benefice ale carotenoizilor. Iată câteva exemple bune de urmat în această vară dacă ne dorim un bronz sănătos şi de durată. Un pahar (250-300 ml) de suc de morcovi sau de roşii – băut zilnic – creşte cu 29% producţia de melanină, pigmentul supranumit şi filtrul natural al pielii contra ultravioletelor. O porţie de aproximativ 250 de grame de cireşe sau o felie mare de pepene ne asigură zilnic aportul de carotenoizi necesari pentru protecţia pielii de soare şi combaterea radicalilor liberi. 

    Alte substanţe antioxidante care se găsesc din belşug în fructele şi le­gu­mele de vară sunt vitaminele C şi E. Potrivit profesorului Jean-Pierre Cé­sarini, carotenoizii (precursori ai vi­taminei A), vitaminele C şi E alcătu­iesc un adevărat cocteil eficient împotriva radicalilor liberi care duc la îmbătrânirea pielii. Beneficiem de acest cocteil dacă includem în me­niul zilnic 200 de grame de spanac sau de roşii, iar  la desert: căpşuni, caise, piersici.

Sursa: jurnalul.ro

5 / 2 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
1169
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii :
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe