Comunitatea: "Tratamente fara medicamente"


Contul tău recent creat, nu este activat. Pentru activarea acestuia – aceesează linkul de activare a contului, primit în căsuţa ta de email.
În cazul cînd nu ai primit nici un e-mail de confirmare de pe siteul nostru, apasă aici pentru retransmiterea repetată a linkului de activare.
În cazul cînd contul tău nu va fi activat în termen de 30 de zile, acesta va fi şters automat.

p.s. Dacă totuşi nu ai primit nici un mesaj de confirmare din partea siteului nostru, încearcă să verifici mapa SPAM din căsuţa ta de email.

Articole
          Fiind într-o relaţie stabilă e cazul deja să renunţi la clişee de Ziua Îndrăgostiţilor. Dă frîu liber imag...
12070
0 comentarii
            Cumpărarea primei perechi de pantofi pentru copilul tău este un eveniment. Pentru a nu da greş, este important să resp...
4879 vizualizări
2 comentarii

Acum pe site
mămici
Gaina Olga s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 19.10.2017
Catre domnul medic
18:01 | 18.10.2017
M Diana a pus întrebarea Catre domnul medic
23:38 | 17.10.2017
Pipi in pat
21:20 | 17.10.2017
Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:10 | 17.10.2017
Voroza sau altceva
19:10 | 17.10.2017
Gaina Olga s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 19.10.2017
M Diana a pus întrebarea Catre domnul medic
23:38 | 17.10.2017
Maryna a pus întrebarea Voroza sau altceva
15:59 | 17.10.2017
purcarea elena s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 17.10.2017
M Diana a dat un răspuns la întrebarea Catre dl. Petru
16:04 | 16.10.2017
M Diana a pus întrebarea Catre dl. Petru
15:54 | 16.10.2017
Alătură-te la comunitate
Tratamente fara medicamente

Suntem o generatie care a cam uitat de tratamentele naturiste si apelam tot mai des la medicamente, fara ca sa ne gandim la efectele negative produse de catre acestea.Propun ca in aceasta comunitate sa discutam despre tratamentele naturale pe care le-am mostenit de la parinti,bunei sau chiar medici.

Membri: 67
Moderator
Municipiul Chişinău
Poşta Veche
Bebeluş (1-2 ani)
* Pentru adăugarea materialelor video, articolelor şi fotografiilor trebuie să devii membru comunităţii
Nu a fost creată nici o temă

 

Medicina a reusit - cu ajutorul fricii si pe baza orbirii medicinii si a naivitatii populatiei - sa prosteasca oamenii atat de tare incat pana si cele mai simple si eficiente incercari de autovindecare ale corpului sunt combatute cu toate mijloacele posibile. 
 
Este vorba de durere, inflamatie si mai ales de febra. 

La capitolul febra, in special mamele romance, sunt un dezastru total pentru sarmanii copii, al caror organism incearca sa se vindece cu acest mecanism simplu si eficient. 

Pe baza fricii inoculate de medici in mod absolut inutil cu privire la "convulsiile cauzate de febra inalta" (lucru neadevarat caci convulsiile in sine fac parte dintr-un mecanism de vindecare necesar la unele boli si stadii) mamele combat aproape orice febra de la inceput cu "antitermice" si cu alte medicamente, impiedicand corpul sa se vindece cum trebuie. Astfel boala este prelungita, uneori devine chiar cronica.

Convulsiile nu pot aparea deloc la oricine si la orice boala. Daca a aparut la cineva o convulsie, asta nu inseamna ca va apare din nou caci convulsia apare ca trebuie si nu este de la febra inalta ci de la trauma suferita mai inainte. Exista boli cauzate de infectii, boli de copii si boli cauzate de traume si suferinte emotionale. Convulsiile pot aparea numai la anumite cauze si numai daca este nevoie de ele.
Frica de convulsii gen "odata convulsie, mereu convulsie" este tot atat de idoata ca si ai spune "daca m-a lovit deja o masina pe strada atunci ma va lovi mereu o masina asa ca nu mai traversez strada".

Greseala incepe deja cu definitia febrei:  
 
a) putini stiu ca febra este de abia de la 38 de grade in sus. La febrele pana la 39,7 grade de regula nu trebuie facut nimic.
b) febra nu este o boala ci un mecanism necesar de vindecare a bolii
c) convulsiile apar numai in urma la anumite cauze de boli si sunt necesare ca sa elimine edemul aparaut in creier dupa o anumita boala care are o cauza anume. Convulsia si febra inalta fac parte din criza de vindecare a unei anumite boli si trebuie sa apara ca sa poate sa vindece urmarile traumei emotionale care se manifesta si cu un edem cerebral.

Daca edemul nu poate fi eliminat, atunci  boala se prelungeste si edemul nescos se poate croniciza !

Atat doctorii cat si mamele impiedica atat febrele cat si febrele inalte care pot da convulsie cateva minute. Insa cum medicina si nici mamele nu stiu de aceste lucruri convulsiile necesare si scurte din perioada de vindecare sunt oprite ceea ce duce le repetarea lor sau la alte boli.

In plus se stie putine lucruri importante despre masurile care se pot lua pentru ca organismul sa se vindece cat mai usor si mai bine CU febra (si nu FARA ea).

Febra este ca si mecanicul care iti repera masina. A opri febra cu medicamente sau cu mijloace naturale FORTATE este ca si cum mergi cu masina la service sa ti-o repare si elimini mecanicul care lucreaza la ea.

Febra este coordinata si controlata mereu de corp in mod inteligent si voit si nimic nu este intamplator. Nici convulsiile nu sunt intamplatoare.
Pentru a elimina un edem format la creier in urma unui soc emotional care duce ulerior la simptome fizice si deci si la febra corpul are nevoie de caldura si uneori si de convulsii.

Inaltimea febrei o stabileste corpul si nu mama sau medicul. Corpul face febra de care care nevoie si nu febra pe care o vrea mama. Multe mame cred ca febra de 40 de grade este ceva neaparat de suprimat, insa asta este o mare prostie. 

Ceea ce este important de stiut la febra este ca:

a) la febra se pierde multa apa (chiar pana si la 5L pe zi). De aceea multi slabesc atat de mult dupa 2-3 zile de febra
b) odata cu apa se pierd des si electroliti (minerale), mai ales la transpiratie
c) se pierde si sare
d) aparitia transpiratiei reduce febra
e) constipatia la febra sau dupa febra este normala din cauza pierderii de multa apa. De indata ce febra dispare si corpul se 
hidrateaza scaunul devine din nou normal. Deci constipatia apare in mod normal si fapa probleme la febra si nu s epoate face nimic si nici nu este bine deoarece corpul salbeaza apa unde poate. Apa resorbita prin uscarea mai mare scaunului este folosita la functii mai vitale.
f) pulsul creste in mod normal la 1 grad de febra cu cca. 10 batai pe minut in plus
g) delirul sau convulsia cu delir face parte din criza de vindecare si este legat mai mult de trauma suferita inainte decat de febra in mod direct.

De ex. un copil care a fost speriat si care va face laringita sau bronsita din cauza aceasta in faza de vindecare (febra = faza de vinecare) poate avea un delir la febra care arata criza de vindecare. Asta inseamna ca faza de vindecare a ajuns la mijloc si delirul este legat de trauma.
Este important ca pacientul sa bea suficient, sa consume apa minerala si sa consume si sufienta sare.
In plus este bine sa evite proteinele (lapte, lactate, carne; nuci).
Un alt lucru important este mentinerea unei umiditati mai mari in camera si eventual si monitorizarea ei.

O camera foarte calda  si uscata - asa cum fac multe mame la febra si boli - din cauza fricii de agravare este contraindicata la orice boala si cu atat mai mult la febra ! Aerisirea regulata cu aer proaspat si cu umezeala naturala si mentinerea unei temperaturi joase de 18-21 de grade este favorabila.

De asemenea invelitul prea gros, imbracautul cu ciorapi sau caciuli pot ingreuna radiatia caldurii si racorirea si astfel febra creste peste masura !

Buzele se crapa la febra uneori din cauza uscaciunii. Anumite creme sau uleuriu pot ajuta sa nu se crape. 

Foarte important este ca mai ales la copii trebuie sa li se ofere des apa, caci acestia des uita sa ceara sau sunt prea slabiti ca sa ceara.
Cerutul de apa la febra este un semn bun. Pe langa faptul ca apa scade febra, apa bauta rehidrateaza corpul si compenseaza pierderea de apa.

Febrele au mai multe cauze:
 
- procese de reparatie  a tesuturilor (cand celulele lucreaza ele produc caldura) - cea mai des intalnita febra !
- infectii in corp sau toxine (toxine de la microbi, toxine alimentare)
- exces de caldura in anumite parti ale corpului datorita circulatiei proaste a energiei sau caldurii

Corpul unui copil care este mereu suprimat cu antitermice nu mai are des un raspuns natural la febrea (sete, transpiratie) si atunci trebuie ajutat.

Pe de alta parte, copii care sunt alimentati gresit (exces de carne, lapte, proteine, lapte praf, chimicale) pot sa aiba o mare parte din glandele sudorifare blocare si atunci transpiratia, care duce automat la scoaterea toxinelor si scaderea febrei este mult mai dificila sau chiar imposibila.

Un lucru foarte important de retinut este acesta: asa cum vara cand sunt calduri mari, de abia o caldura si mai mare aduce ploaia, si la febra este similar. De abia o temperatura si mai mare, daca este lasata sa apara, duce la transpiratie si deci la scaderea naturala a febrei cu victoria corpului.

Multe mame, care de fapt nu ar dori sa dea antitermice, se uita permanent la termometru si daca vad ca febra creste pestre o anumita linie dau de frica antitermice. Insa este ca si cum alungi norii cu cateva minute inainte sa apara.

Masurarea permanenta a febrei duce la frica si panica. Febra masurata in gura sau sub brat poate da valori eronate. Febra masurata rectal sau oral da rezultate acurate. Insa termoentrul pus in rect la un copil il poate traumatiza si duce la simptome ulterioare.

Panica mamei poate afecta nevativ copilul in loc sa-l linisteasca. Mersul la spital cu ambulanta sau in panica este de asemenea o trauma pentru cei mai multi copii si despartirea de mame la copii sub 7 ani in spitale poate duce la traume pe viata si epilepsie.

Corpul face febra de care eare nevoie si nu febra pe care o asteapta sau o lasa mamele si medicii sa apara,
Corpul stie exact ce face si daca are mijlocoacele la dispozitie si nu a fost impiedicat prin masuri gresite, el va invinge boala.
Daca este nevoie de convulsie (care dureaza putin si este necesara uneori), atunci  corpul o va face.
Intamplator nu apare nici convulsia dupa cum stim deja de la Noua medicjna germana. Totul are un rost si mamele si medicina alopata si in general chiar si medicii homeopati se lupta impotrriva corpului caci nu stiu ce este defapt febra si convulsia.

In caz ca, de frica, mama vrea sa scada neaparat ceva febra cu comprese puse la gambe, trebuie sa se tina seama de urmatoarele lucruri:

Compresele la gambe se fac numai:
 
la temperatura peste 39° C
cu apa calduta (cam 10 grade sub temperatura)
Temperatura sa nu scada mai mult de 1-1,5° C 
Compresele nu se pune pe articulatii

Contraindicatii
 
- nu se aplica comprese daca mainile sau picioarele sunt reci
- daca este prezent frison sau pacientul este friguros

Febra se poate scadea asa numai putin si numai daca tot corpul este cald. 

A auzit de o mama de curand care in disparrea de a face ceva "natural contra la febra" a infasurat bietul copil de 2-3 ani - tot corpul - in comprese foarte reci scazand in mod fortat si socant febra. De la un astfel de soc se poate si muri! Urmarea a fost o trauma emotionala de aceste cearceafuri reci si copilul a dezvoltat o frica ulterioara de baie, de prosoap, de apa. 

Natural nu inseamna automat ceva bun !

La frisoane si frigurozitate in timpul bolii febrile, cauza este des imposibilitatea corpului de a:

- mentine suficient de mult timp caldura (datorita proastei functionari a splinei. Splina este organul necunoscut in medicina, homeopatie si NGM care produce sangele si o mare parte din caldura)
- febra tine prea mult din cauza imposibilitatii de a transpira la timp
- febra este combatuta cu medicamente sau masuri gresite
- corpul nu mai reactioneaza corect la febra din cauza caci a fost blocat mereu inainte

E ca si cum vrei sa dai in fiert apa si caldura se pierde prea mult sau focul este prea slab. Apa nu va ajunge sa fiarba daca cuptorul (splina) nu merge bine, daca nu sunt lemne (splina bolnava) sau daca se incearca mereu sa se combata focul (antitermice).

Ceea ce imbolnaveste splina sunt :
- consumul de inghetata
- bauturi reci (mai ales cand esti incalzit)
- exces de dulciuri
- transfer de sange
- piedere de sange care a fost perceputa ca o trauma
- anumiti paraziti (ca cel malaria) si boli infectioase similare (malaria, febra galbena) care au atacat splina

Febra cu frisoane este un indiciu important pentru remediul homeopatic China (CH9,12, 15) si care este un remediu de splina si ajuta splina sa se refaca ca sa produca mai bine caldura (si sange). Se da numai de cateva ori (1-3 ori).

Daca febra a fost aparut brusc, este inalta si corpul uscat si nu poate transpira ca sa scada febra unul din remedii este Aconitum CH9 sau 12. Febra brusca si destul de inalta apare des dupa sperieturi mai mari.
Aconitum este un din remediile principale pentru urmarile sperietuilor.
Daca a fost o sperietura si exista febra, de regula Aconitum va scurta sau opri febra pe cale naturala (eliminand cauza emotionala), dupa care apare laringita sau bronsita, care sunt procesele de reparatie dupa o sperietura.
O sperietura afecteaza ori laringele ori bronhiile, si deci in faza de reparatie apar simptome, care insa trec de la sine. O laringuta dupa o febra sau dupa o sperietura este dovada unei sperituri traite.

Febra insa nu este scazuta de remediuhomeopat decat daca corpul vede ca nu mai are nevoie de ea sau daca remediul este potrivit. Daca corpul are nevoie de febra din cauza vindecarii el va pastra febra in ciuda remediilor homeopate. 

Cu medicamentele chimice este insa altceva, caci acestea sunt prea puternice si interactioneaza chimic cu corpul si cu sangele. Efectul lor negativ nu poate fi blocat de corp decat rar si cu mari eforturi. De regula febra scade cat timp se dau medicamente dupa care creste la loc.


Mai exista anumite ceaiuri si metode de a ajuta la scaderea febrei:

- sosete inmuiate in otet (la modul foc pe foc se scoate)

Inca cateva mici dar importante secrete pe care nu le stie mai nimeni:

Corpul elimina multa caldura prin talpi si palmenel mainilor. Aceste zone sunt mult mai vascularizate decat gambele si pierderea de caldura sau chiar si incalzirea corpului este mult mai eficieenta daca se face un contact la palme sau talpi cu ceva cald sau rece.
In timpul frisoanelor se poate ajuta corpul sa incalzeasca sangele 
- cu remediul Ferrum phosphoricum si/sau China 
- tinand ceva cald in plame (2 sticle calde) si cu ceva cald la talpi (sosete cu sare calda)

Tot asa se poate raci corpul rapid la febra prea inalta din cauza transpiratie aplacand ceva rece pe palme sau talpi (insa numai daca acestea sunt si ele calde!)

Simptomul de febra cu membre reci se potriveste la remediul Belladonna si anume din cauza ca des la Belladonna este des febra mare si la cap, congestie la cap sau infectie ma cap (meningita, etc) si atunci mult sange se afla in cap si lipseste din maini si picioare aceste fiind reci.

Sfaturi divine primte de la Hildegard cu privire la febra:

La febra este mai bine sa se bea apa fiarta si racita sau apa cu miere sau vin amestecat cu apa decat apa pura.
Asta din cauza ca apa cu aceste elemente focoase (vin sau miere) sau fiarta are mai mult "foc" in ea si asta ajuta splinei mai bine decat daca se bea apa normala "umeda". 


Boabe de naut prăjite pe carbuni

„Cei cu febră să prăjească boabe de năut la foc pe cărbuni încinşi la roşu şi o să fie vindecaţi dacă le mănâncă“

Ceai de zmeură

« Cine are febra să fiarbă frunze de zmeură  în apă şi să lase frunzele în el şi să bea apa asta caldă dimineaţa şi seara. Şi iarba să o pună pe burtă (ca compresă). Să facă asta trei zile la rând şi febra va dispare”.


Oţet de onix

“cine are febră să lase o piatra de onix cinci zile în oţet de vin şi după ce a scos piatra din el să folosescă oţetul (cu măsură) la mâncare şi febra va dispare căci căldura oţetului elimină sucurile rele care crează febra”.

Frunze de lamîie fierte in vin

“cine are febră să fiarbă frunzele de lamîie în vin, să le strecoare şi să-l bea cu hărnicie (adica des, dar cu măsura) şi el se va vindeca”

Căldăruşa fiartă în vin


“Cine are febră să zdrobească căldăruşa (Akelei), să strecoare zeama şi să o pună în vin pe care să-l bea des şi îi va merge mai bine”

Cine are febră de orice fel, să ia rădăcina de cicerbiţa alpină, să o zdrobească şi să pună o cană de vin peste ea astfel încât vinul să acopere rădăcina şi să lase vinul aşa peste noapte. Şi dimineaţa să pună vin proaspăt (peste cel vechi)  şi să bea asta dimineaţa pe stomacul gol (deci  înainte de orice masă). Să facă asta timp de 3 sau 5 zile şi va fi vindecat”


Dr Strehlow: Indicaţie la febra care apare la pojar, scarlatină, pneumonie, aprindere la plămâni, meningită, amigdalită.

Febra fierbinte
Praf de galangal luat în apă de izvor

“Un om care are febră fierbinte să pulverizeze galangal, să-l pună în apă de izvor (nu de fântână !) şi să-l bea şi asta îi va stinge febra“. Există diferenţe între ape, de aceea această specificare care trebuie respectată!

Smirna


“când dă peste un om o febră mare atunci să i se dea smirna în vin cald să bea şi febra va dispare”

Dr. Hertzka, Dr. Strehlow: “Febra mare” este pomenită de Hildegard numai aici. La infecţia pielii creierului unde apăre febra puternică se poate potrivi cuvântul “febră mare”. ” Nu scrie cât praf de răşină de smirna se foloseşte. Se poate folosi şi tinctură de smirnă (20-30 de picături). La folosirea smirnei Hildegard scrie ca cine o foloseşte să poarte ceva de aur la el (un inel).

Febră puternică de la scarlatină, pojar, boli de copii, infecţii

Praf de brie pe pâine

“un om care are o febră arzătoare şi puternică să ia praf de brie (Bärwurz)  pe pâine şi anume pe stomacul gol şi după masă şi îi va merge mai bine”

Busuioc cu vin şi miere

“Cine are febră puternică sau cu friguri să fiarbă busuioc (Basilikum) cu miere în vin, să-l strecoare şi să bea asta înainte de masă şi după masă şi noaptea şi febra se va duce şi frigurile se vor vindeca.”

Vin încălzit cu aur înroşit

“cine are febră la stomac să înfierbinte un vin curat vin cu o bucată de aur înroşit şi să-l bea aşa (cald) şi ferbra îl va părăsi”.

Remediile naturiste de mai sus nu combat febra ca si antitermicele, ci ele ajuta corpul in mod natural sa o mentina sau sa o mareasca  astfel incat ea sa invinga boala in mod natural (in mai toare remediile este vin sau ceva focos) sau ele intareasc corpul ca sa invinga boala. Numai medicina alopata blocheaza mecanismele care produc sau mentin febra !

Frica de febra a mamelor incoculate de medicina oarba este foarte daunatoare sanatatii fizice si psihice ale copiilor 
Si nimic nu este mai necesar si mai eficient la o boala ca o febra. 
Daca dupa Noua medicina germanana si dupa adevar pana si toate tumorile canceroase sunt doar ceva necesra organsimului si face parte din procesul de vindecare - lucru dovedit in sute de mii de cazuri deja  - cu cat mai simplu de inteles cat de necesara si folositoare este febra ?


Sursa: www.sanatate.findtalk.biz

Febra si combaterea ei - prostia mamelor si a medicinii si pacostea copiilor

        Durerile de urechi pot fi cauzate de otite, dar şi de anumite infecţii ale gâtului şi ale nasului, coşuri, lovituri puternice în zonă sau pe oasele maxilarului, acumularea de ceară, insecte, apă rămasă după baie, diferenţe de presiune etc. Cel mai bun remediu pentru a calma o durere de ureche este să puneţi ceva cald lângă ea. Puteţi folosi un prosop pe care l-aţi înmuiat în apă fierbinte sau o sticlă cu apă caldă, învelită într-un prosop. Aveţi grijă să nu le apropiaţi prea mult de ureche, ca să nu vă răniţi.

Sucul de usturoi face minuni
În caz de infecţii, otite (atunci când vă doare, vă „mănâncă” în ureche, aveţi auzul înfundat şi scurgeri din ureche) folosiţi suc de usturoi. Striviţi câţiva căţei de usturoi, iar sucul rezultat picuraţi-l în ureche cu ajutorul unei pipete. Nu numai că va calma durerea, dar va ajuta şi la vindecare, deoarece usturoiul este un antibiotic natural.
Sucul de la o ceapă zdrobită, aplicat pe o bucăţică de vată ce va fi introdusă în ureche, calmează, de asemenea, durerile.
Tot pentru a ostoi durerea, încălziţi sare grunjoasă într-o cratiţă. Puneţi apoi sarea într-un tifon mai gros, legaţi şi ţineţi lângă ureche. Vaporii degajaţi vă vor lua durerea cu „mâna”.

Uleiul de măsline alină mâncărimile
În urechea în care simţiţi mâncărimi puteţi pune şi două-trei picături de ulei de busuioc. Un alt remediu este cel cu ulei de măsline. Încălziţi o lingură cu ulei extravirgin. Cu ajutorul unei pipete, turnaţi în urechea care vă supără două-trei picături de ulei, după ce aţi verificat dacă nu e prea fierbinte şi nu riscaţi să vă ardeţi cu el.

Apa oxigenată dizolvă dopurile de ceară
Excesul de ceară din urechi, cerumenul, poate cauza, de asemenea, dureri şi slăbirea auzului. Ca să scăpaţi de ceară picuraţi în ureche două-trei picături de apă oxigenată, aşteptaţi un minut sau două, apoi lăsaţi să se scurgă.

Sfaturi pentru desfundat urechile
Dacă observaţi că urechile încep să vă doară din cauza diferenţelor de presiune (urcaţi într-o zonă de munte, zburaţi cu avionul), obişnuiţi-vă să mestecaţi gumă sau să sugeţi o bomboană până simţiţi că urechile se desfundă.
După fiecare baie aveţi grijă să vă scoateţi apa din urechi şi să direcţionaţi aerul cald al uscătorului de păr şi spre zona urechilor, aplecând capul în lateral.
Când înotaţi folosiţi o cască şi feriţi-vă să intraţi în apă murdară.
Dacă v-a intrat un gândac în ureche, ar fi bine să vă grăbiţi să ajungeţi la un medic. Acasă puteţi încerca şi să picuraţi alcool cu pipeta în ureche, până omorâţi insecta. După aceea, umpleţi uşor urechea cu apă, cu ajutorul unei seringi mici, apoi lăsaţi să se scurgă.

Vitamina C - da, lactate - nu!

Ca să preveniţi infecţiile urechii, ajutaţi-vă sistemul imunitar consumând fructe şi legume bogate în vitamina C: grepfrut, portocale, lămâi, ceapă. Vitamina C este şi ea un antibiotic natural şi are capacitatea de a scădea febra. Când aveţi o infecţie în ureche evitaţi să consumaţi lactate şi brânzeturi, pentru că acestea tind să agraveze inflamaţia.

 

Sursa: www.taifasuri.ro

Remedii simple pentru durerile din ureche

 

    Intoxicatia sau toxiinfectia alimentara este o boala acuta de cauza toxica sau infectioasa, aparuta in urma consumului de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme sau toxinele lor.


    Cazurile usoare de intoxicatie alimentara dureaza doar cateva ore, cel mult o zi sau doua. Alte tipuri, cum este botulismul sau alte forme de intoxicatie chimica, sunt grave si iti pot pune in pericol viata daca nu primesti tratament medical.


Care sunt semnele intoxicatiei alimentare?


Semnele intoxicatiei alimentare sunt de natura gastro-intestinala:

- diaree ;
- greata;
- durere de cap;
- febra cu frisoane;
- transpiratii;
- ameteli;
- lacrimarea ochilor;
- salivatia excesiva;
- confuzie mentala;
- varsaturi;
- durere abdominala;
- slabiciune generalizata.


Acestea difera in functie de agentul patogen implicat:

botulismul : paralizie nervoasa si musculara, vedere dubla;
- toxoplasmoza: inflamatia ganglionilor limfatici, dureri musculare;
- listerioza: febra, dureri musculare, diaree, greata, confuzie, durere de cap, intepenirea cefei;
salmoneloza : diaree severa.


De ce apare intoxicatia alimentara?


Cauza toxiinfectiei alimentare este ingestia de alimente si bauturi contaminate cu microorganisme patogene ca virusuri, bacterii, paraziti.


 Diareea calatorului este provocata de obicei de Escherichia Coli.


Bacteriile pot contamina pasarile de curte, ouale si carnea, provocand toxiinfectia cu salmonele.


Alimentele conservate - mai ales produsele conservate in casa - pot adaposti o bacterie care nu are nevoie de oxigen pentru a se multiplica si nu este distrusa prin fierbere. Aceasta provoaca botulismul, o toxiinfectie alimentara rara, dar potential fatala. Sugarii pot face botulism mancand miere, deoarece aparatul lor digestiv imatur, spre deosebire de cel adult, nu poate neutraliza bacteriile continute in mod natural in miere.


Alimentele marine crude - mai ales crustaceele contaminate - pot provoca toxiinfectii alimentare virale.


Anumite ciuperci, fructe de padure si alte plante sunt in mod natural otravitoare pentru om si nu trebuie mancate niciodata.


Mucegaiuri toxice se pot forma pe fructele, legumele, cerealele si semintele impropriu stocate.


Intoxicatia alimentara chimica poate fi provocata de pesticide sau prin pastrarea alimentelor in containere neigienice.


Cum se pune diagnosticul de toxiinfectie alimentara?


Daca simptomele sunt usoare, nu ai nevoie sa mergi la medic, insa daca ele persista mai mult de 2 zile, este nevoie sa faci teste ale materiilor fecale (examen coproparazitologic), ale sangelui sau materialului vomat pentru a stabili cauza bolii.

Botulismul este diagnosticat prin descrierea simptomelor si prin teste pentru bacterii in probe de sange, fecale sau alimente suspecte.

Intoxicatia alimentara chimica poate fi diagnosticata prin descrierea simptomelor si prin testarea alimentelor potential responsabile de intoxicatie.

 

Cum evolueaza intoxicatia alimentara?


In majoritatea cazurilor, evolutia este favorabila, persoanele sanatoase reusesc sa combata infectia dupa cateva zile de la debutul bolii.

In schimb, simptomele unor intoxicatii alimentare pot fi mai grave:

- botulismul duce la insuficienta respiratorie si moarte; 
- toxoplasmoza si listerioza la femeile gravide duce la avort spontan si malformatii congenitale
- toxiinfectiile alimentare pot provoca leziuni renale sau articulare.


Care este tratamentul toxiinfectiei alimentare?


Varsaturile si diareea sunt modalitatea prin care organismul elimina toxinele, asa ca in primele 24 de ore dupa aparitia simptomelor nu lua medicamente antiemetice sau antidiareice.

De indata ce poti retine lichide in stomac, bea lichide simple timp de 12 ore. Apoi, timp de o zi intreaga mananca alimente neiritante, cum sunt orezul, cerealele fierte si supele strecurate.

Lichidele pierdute trebuie sa fie prompt si complet inlocuite, asa ca hidrateaza-te adecvat.

Lichidele pierdute trebuie sa fie prompt si complet inlocuite, asa ca hidrateaza-te adecvat.

Daca simptomele sunt grave sau persistente, medicul gastroenterolog iti va prescrie antidiareice, antiemetice. Sugarii, copiii, varstnicii si persoanele diabetice sau cu alte afectiuni cronice vor fi monitorizati pentru prevenirea deshidratarii si altor complicatii.

Pentru botulismtratamentul este antitoxina botulinica.

Campilobacterioza se trateaza acasa, in cazuri severe se administreaza antibiotice.

Listerioza se trateaza de asemenea cu antibiotice.

Toxoplasmoza se trateaza cu spiramicina.

In infectia cu E. Coli se monitorizeaza riguros bilantul hidro-electrolitic si se face dializa.


SFATURI ESENTIALE SI PREVENIRE!


- Dupa disparitia simptomelor, refa-ti puterile consumand alimente cum ar fi orezul alb, legumele neiritante si bananele.

- Pentru a reface bacteriile esentiale pentru tubul tau digestiv, mananca iaurt simplu ce contine culturi active de Lactobacillus acidophilus.

Evita produsele din laptele nefermentat, pentru ca poate fi dificl de digerat.

Spala-te intotdeauna pe maini inainte de pregatirea oricarui aliment.

- Spala ustensilele cu apa fierbinte si sapun dupa ce le ai utilizat pentru pregatirea oricarui fel de carne sau peste.

Nu dezgheta carnea congelata la temperatura camerei. Las-o sa se dezghete gradat in frigider.

Evita alimentele marinate nefierte si carnea, pestele sau ouale crude.

Nu manca nici un aliment care miroase sau arata urat, sau alimente din conserve metalice umflate sau din recipiente fisurate.

- Regleaza-ti frigiderul la 3 grade Celsius.

Nu manca niciodata carne pregatita sau produse lactate care au fost scoase din frigider mai mult de 2 ore. 

 

Sursa:www.tabu.md

Cum tratam intoxicatia alimentara

 

* Matreata afecteaza aproape 70% din populatia lumii, avand cauze diverse

 

* Pe langa aspectul inestetic, aceasta poate duce la afectiuni grave ale pielii scalpului *

 

   Matreata este o afectiune a scalpului cu care se confrunta foarte multe persoane, indiferent de sex sau de varsta. Se caracterizeaza prin prezenta unor “fulgi” (scuame albicioase) la nivelul pielii capului, pe par si pe umeri. Practic, matreata este formata din celule moarte care se desprind de pe pielea capului.

 

   Potrivit medicilor, principala cauza a aparitiei matretii este irigarea insuficienta cu sange a pielii de la nivelul scalpului, aceasta devenind foarte  uscata. De asemenea, matreata poate aparea din cauza stresului, a dietei dezechilibrate sau a unor produse cosmetice pe care le folosim.

 

Un remediu foarte eficient este folosirea uleiului de masline. Maseaza bine piele capului, dar si parul, cu ulei de masline.

Lasa-l sa actioneze 30 de minute, dupa care clateste bine. Parul va capata luciu, iar pielea capului o sa fie hidratata.

 

De asemenea, este bine sa te clatesti cu otet. Dilueaza cateva linguri de otet in apa si foloseste-l la clatire.

 

Si rozmarinul ajuta la combaterea matretii. Ai nevoie de o jumatate de cana de ulei de masline si de cocos. Adauga cateva picaturi de rozmarin.

Maseaza scalpul cu aceasta solutie si las-o sa actioneze toata noaptea.

Dimineata clateste cu apa calda si un strop de zeama de lamaie.

 

O alta metoda naturala care ajuta la indepartarea matretii este masarea pielii capului cu doua oua batute, timp de 15 minute.

 

Se mai poate prepara o masca din iaurt si zeama de lamaie. Se freaca bine doua linguri de iaurt cu doua lingurite de suc proaspat de lamaie, se aplica la radacina parului si se maseaza bine scalpul. Se acopera capul si dupa 30 de minute se spala parul cu sampon.

 

 

Remedii Naturiste Pentru Combaterea Matretii
matreata, перхоть, scalp, par,

 

       Dintii sunt galbeni si patati. Respiratia este urat mirositoare. Iata patru solutii ieftine, dar eficiente, care redau danturii stralucirea si rezistenta si va scapa de halena.

 

Bicarbonat de sodiu 


          Bicarbonatul de sodiu este solutia care a trecut cu brio proba timpului. Mai mult, chiar producatorii de paste de dinti adauga in compozitie bicarbonat de sodiu. Datorita particulelor fine, bicarbonatul de sodiu este un ingredient eficient, care confera pastelor de dinti calitatea de a indeparta petele de pe dinti, care contribuie la pierderea stralucirii. 
Modul de folosire. Puteti folosi bicarbonatul de sodiu zilnic, punand o cantitate mica pe periuta de dinti. Cand periati dintii cu bicarbonat de sodiu, renuntati la pasta, pentru a nu expune dintii la o actiune abraziva excesiva. Apoi clatiti dintii ca de obicei, pana cand apa este limpede. Este ca un gomaj al danturii. Bicarbonatul de sodiu il puteti procura din supermarket sau din farmacie.

 

Suc de lamaie


     Sucul de lamaie este puternic acid, fiind ideal pentru a albi dintii patati si ingalbeniti. De asemenea, sucul de lamaie este perfect pentru a reduce stratul de tartru si a combate halena. Sucul de lamaie este o sursa valoroasa de vitamina C, contribuind la intarirea si protejarea gingiilor.
Modul de folosire. Spalati pur si simplu dintii cu suc de lamaie proaspat. Periati usor, dupa care clatiti cu multa apa. Atentie! Apelati la aceasta solutie pentru albirea dintilor numai de doua ori pe saptamana, deoarece sucul de lamaie este puternic acid si exista riscul de a afecta smaltul dintilor. 
Puteti face chiar o cura de inalbire a dintilor. Pentru aceasta amestecati 75 de grame de bicarbonat de sodiu cu sucul obtinut dintr-o jumatate de lamaie de marime medie. Cu aceasta pasta periati dintii in fiecare dimineata, timp de o saptamana.


Carbune vegetal

 
        Carbunele vegetal este folosit in multe tari in locul pastei de dinti. Un exemplu este India, unde de foarte mult timp albul dintilor este intretinut in acest mod natural. 
Modul de folosire. Puteti folosi carbune vegetal pudra. Pentru aceasta, periati dintii in mod obisnuit, fara pasta de dinti, deoarece exista riscul de a spori efectul abraziv asupra danturii. Mai puteti sa amestecati carbune vegetal cu cateva picaturi de suc de lamaie sau de apa pentru a obtine o pasta foarte usor de folosit. Clatiti dintii! Acest amestec este recomandat doar de doua ori pe saptamana. Carbunele vegetal il puteti procura din farmacie.


Pasta preparata acasa 

 
Pentru o dantura impecabila, stralucitoare preparati acasa o pasta de dinti bio, folosita cel mult de doua ori pe saptamana. 
Modul de folosire. Se inmoaie periuta in argila verde sau bicarbonat de sodiu. Adaugati cateva picaturi de ulei esential de lamaie sau de mandarine. Spalati dintii si clatiti-i cu infuzie de menta. Toate ingredientele se gasesc in comert.


Inalbirea dintilor in conditii de casa

        Cea mai eficienta modalitate de a obtine frumusetea pe care ne-o dorim este aceea de a ne ocupa in mod constant de ea. Daca vrei ca parul sa faca parte din accesoriile forte ale frumusetii tale nu trebuie doar sa iti alegi o tunsoare si coafura potrivita ori culoarea vopselei de par, ci trebuie ca inainte de toate sa il ingrijesti, nimic nu este mai frumos decat aspectul sau sanatos.


         Multe femei isi doresc un par lung si des care sa le confere senzualitate si feminitate. Insa odata scurtat la coafor se poate intampla ca acesta sa creasca atat de greu incat practic lungimea lui sa ramana constanta pentru ca, din cand in cand, mai trebuie sa fie tunse varfurile tocite care... abia crescusera. Sa nu mai punem la socoteaca ca parul mai si cade, rarindu-se. Probabil aveti tendinta de a incerca tot felul de produse profesioniste care, desi unele din ele dau rezultate, sunt insa foarte scumpe, sigur contin macar o substanta toxica si totodata nu vi le puteti permite in mod constant. De aceea va propunem cateva metode naturiste incercate de femei, metode care au dat rezultate atat in privinta cresterii parului cat si in regenerarea si indesirea lui.


Tratament simplu cu ulei de ricin - Datorita ingredientelor sale acest ulei stimuleaza regenerarea si cresterea parului, precum si fortificarea firului de par. Se recomanda masarea parului in fiecare seara, timp de 5-10 minute, apoi clatirea parului cu putin sampon si apa din abundenta.

 

Fiertura de brusture – Se fierb 4-5 linguri de radacina de brusture intr-un litru de apa, se da un clocot si apoi se lasa fiertura la racit pana devine calduta. Se spala parul cu aceasta si se maseaza intens la radacina. Pentru efecte foarte bune contra caderii parului puteti pune in apa si urzici (frunze sau sub forma de plicuri de ceai) si masati parul cu fiertura obtinuta.

 

Reteta 1 pentru par: aveti nevoie de -2-3 catei de usturoi pisati bine, 3 lingurite de miere de albine, o lingura de ulei de ricin, 3 galbenusuri de ou si 5 lingurite de ulei de masline. Se amesteca toate ingredientele pana cand obtineti un continut omogen. Se aplica masca pe parul uscat si se maseaza timp de 5-10 minute scalpul si radacina firelor de par. Se acopera apoi capul cu un prosop caldut si se sta cu masca timp de o ora. La final va spalati parul cu putin sampon hidratant si apa din abundenta. Aceasta masca se recomanda o data pe saptamana, iar in cazurile grave de cadere a parului de 3 ori pe saptamana, asociind si tratamentul cu ulei de ricin.

 

Retetea 2 pentru par frumos: 3 lingurite de piper iute macinat, un galbenus de ou si 0,5l de coniac. Se amesteca ingredientele si se lasa la rece si intuneric pentru macerat timp de o luna. Apoi cu tinctura obtinuta se maseaza in fiecare seara scalpul timp de 5-10 minute.

 

Masaj cu ulei de masline. Uleiul de masline este intens utilizat in cosmetica pentru ingrijirea pielii scalpului si prevenirea caderii parului. Uleiul de masline provine doar de la fructele verzi, iar culoarea, consistenta si mirosul variaza in functie de clima, de soiul maslinului etc. El contine vitamine ca A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati, saturati, , trigliceride, etc. fiind ideal pentru ingrijirea parului, unghiilor si pielii. Se recomanda amestecul a 3 linguri de ulei de masline cu galbenusul unui ou, 3 linguri de miere si zeama de la o lamaie, 10 picaturi de vitamina A uleioasa si o fiola de vitamina E. Puteti adauga si o lingura de ulei de ricin, obtinand una dintre cele mai eficiente masti pentru regenerarea si cresterea parului. Aceasta se aplica pe par si la radacina, se maseaza timp de 5 minute pentru stimularea circulatiei pielii capului (trebuie sa se inroseasca) facilitand absorbtia substantelor hranitoare din masca si hranirea radacinii firului de par, aceasta devenind sanatoasa si puternica. Masca se pastreaza timp de o ora, apoi se spala parul cu sampon si apa din abundenta.

 


Tratamente naturiste pentru cresterea parului

             Raceala este vinovata cel mai des de tuse care, insa, se mai poate produce si in caz de guturai,gripq sinuzita sau de la inhalarea fumului de tigara, a prafului ori cand se inghite apa sau mancare in graba, pe nerasuflate. 

   De regula, se raceste in anotimpul rece, dar se poate raci foarte bine si vara, din neatentie ori neglijenta. 
Pentru ca tusea este agasanta, chinuitoare si suparatoare si nu te lasa sa te odihnesti asa cum este recomandat in caz de raceala, potoleste-o cu produsele naturiste care-ti sunt cel mai la indemana, in camara sau in bufetul din bucatarie. 
         E drept ca in farmacie gasesti antitusive despre care se spune ca sunt facute tot din plante, dar dincolo de faptul ca sunt scumpe si adesea fara efectele dorite, contin multe chimicale care sa le asigure durata in timp si se mai spune ca dau dependenta. 
         Pana la aparitia industriei farmaceutice, siropurile de tuse erau preparate in casa. Astfel, siropul din ridiche neagra este de foarte mare ajutor in caz de tuse, fie seaca sau umeda, urmata de expectoratie. 
          Ia o ridiche neagra, de marime potrivita, spal-o bine sub jet de apa, las-o sa se scurga sau usuc-o intr-un prosop si scobeste-o la capatul unde au fost prinse frunzele. Pune ridichea intr-un vas in asa fel incat sa aiba stabilitate, sa nu se rastoarne, si umple-i scobitura cu zahar.
          Sau spala bine o ridiche, taie-o, cu tot cu coaja, in felii subtiri si pune-le intr-un vas, castron, de exemplu, alternativ: un rand felii, un rand zahar. Tine vasul langa o sursa de caldura (soba, calorifer) si in cateva ore apare siropul, cu efect garantat si rapid. 
          Vinul de ceapa, care, de asemenea, poate fi preparat in casa, are efecte deosebit de bune in tratarea tusei. Intr-o sticla de un litru (sa se evite plasticul) se pun 200 de grame de ceapa tocata marunt, o suta de grame de miere de albine, de preferat poliflora, si vin de tara, rosu sau alb, netratat.Amestecul se lasa la macerat, la loc caldut, timp de zece zile, dupa care se filtreaza. Se iau cate trei- atru linguri pe zi. Preparatul combate si vindeca tusea, favorizand, in acelasi timp, transpiratia. Si copiii pot lua cate o lingurita de trei ori pe zi, fara absolut nicio problema. 
      Ceapa calmeaza tusea, ajuta la eliminarea rapida a secretiilor acumulate, vindeca durerile de gat si durerile de cap, amelioreaza simptomele neplacute ale sinuzitei. 
        Siropul de tuse se poate face in casa foarte simplu si asa exista certitudinea ca e natural. Se curata trei cepe, se taie marunt ori se zdrobesc cu pumnul de coltul mesei, se adauga zahar sau miere si 150 ml apa. Amestecul se fierbe cinci minute, apoi se lasa la racit. Se filtreaza si, din siropul format, se iau patru-cinci linguri pe zi. 

Sa avem sanatate!

Trateaza tusea fara medicamente

    

     Desi pare o boala banala, cu o durata normala de numai 6-7 zile, gripa trebuie tratata cu foarte mare grija, pentru a evita complicatiile. In debutul starilor gripale, se bea cite o cana de ceai, din ora in ora, astfel ca toxinele vor fi eliminate prin transpiratieIn jurul nostru, tot mai multa lume stranuta, tuseste si se plinge de dureri in git. In timp ce gripa se raspindeste, iar numarul virozelor nu e in descrestere, nu trebuie sa va mire ca va treziti din senin ca va curge nasul si durerile de cap va chinuie.

     Ce e de facut atunci cind lucrurile nu sint inca grave? Inainte de a da o gramada de bani pe medicamente, trebuie sa stiti ca o raceala se poate trata si cu leacuri traditionale, cu efecte la fel de bune. Pe unele le stiti deja, despre altele poate abia acum auziti. Noi vi le spunem pe toate, asa cum le prezinta medicina naturista.

     Cum stim de ce suferim?Mai intii, trebuie sa facem deosebirea intre gripa si guturai, pentru ca in functie de diagnostic, se aplica un remediu sau altul. Gripa este o boala respiratorie acuta, cu caracter infecto-contagios. Se raspindeste prin picaturile de saliva emise prin tuse, stranut sau vorbire. E o afectiune grava putind pune in pericol viata copiilor, a persoanelor slabite si in virsta de peste 65 de ani.

     Desi pare o boala banala, cu o durata normala de numai 6-7 zile, gripa trebuie tratata cu foarte mare grija, pentru a evita complicatiile. Debuteaza brusc, cu dureri musculare, febra mare, frisoane, dureri de cap, tuse uscata si iritativa, pierderea poftei de mincare, inflamarea cailor respiratorii. Guturaiul este un semn al slabirii sistemului imunitar, fiind o reactie a organismului la atacul unor virusuri mai putin violenti decit cei care provoaca gripa. Se datoreaza inflamatiei mucoasei nazale si este favorizat de frig si de umezeala. Se mai numeste si raceala.

     Spre deosebire de gripa, simptomele sint mai blinde, doar cu slabiciune generala, pierderea apetitului, git iritat, stranut, nas infundat. Ceaiurile, inainte de toateTratamentul naturist pentru gripa si raceala se bazeaza pe efectele tamaduitoare ale ceaiurilor si diferitelor preparate pe baza de plante. Nimic chimic, totul natural. Asadar, primele indicate sint ceaiurile, dar caldute, nu fierbinti.

     Cele mai bune sint infuziile din flori de soc, tei, potbal, busuioc, sunatoare, isop, patlagina, menta, barba-popii, coada-soricelului, urzica, luminarica, macese si coacaze negre, conuri de hamei si scoarta de salcie. Efectul acestor ceaiuri este mai mare daca in ele se adauga putina scortisoara si piper negru (au actiuni puternic antivirotice). In debutul starilor gripale, se bea cite o cana de ceai, din ora in ora. Toxinele vor fi eliminate prin transpiratie.

     Combinatia de miere, lamiie si tei este un remediu sigur contra gripei. Ceaiul de macese proaspete este bun pentru raceala si gripa, prin continutul ridicat de vitamina C. De altfel, tabletele de vitamina C sint produse din macese.Leacuri de mestecatPentru guturai, fitoterapia recomanda ceaiuri din flori de tei si de soc, infuzie din flori si decoct din radacina de ciubotica cucului (atunci cind apare tusea frecventa; se pune o lingurita de planta la o cana cu apa si se beau cite 2-3 cani/zi), infuzie de isop, decoct din coaja de salcie (2 linguri de coaja uscata si maruntita la o cana cu apa; se iau 3-4 linguri/zi), unguras (infuzie dintr-o lingurita planta la o cana cu apa, 2-3 cani/zi). Salvia actioneaza ca o aspirina.

     Se mai recomanda o infuzie combinata: se iau 12 linguri de cretisoara, trei de musetel, soc si izma creata, se maruntesc si se amesteca bine. Se iau doua lingurite din amestec si se adauga la o cana de apa fiarta. Se da deoparte 5 minute. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi, daca se poate, neindulcite. In caz de curgere apoasa a nasului, fara febra, un remediu eficient se obtine dintr-o lingurita de busuioc, una de salvie, una de scortisoara si 5 cuisoare. Se tin in gura si se mesteca incet. Se iau 2-3 prize pe zi, dupa masa. Incercati acest remediu si in 2-3 zile, nu veti mai simti nici urma de raceala.

     Antibioticul saracului. La primul hapciu, e bine sa beti niste ceai de cimbrisor, care e un excelent dezinfectant. Inhalatia cu otet mentolat, obtinut prin macerarea frunzelor de menta in otet, alunga starea proasta produsa de raceala. In popor, se spune ca cimbrul e antibioticul saracului, deoarece contine un antiseptic natural, thimolul. Ceaiul de cimbru, cit si infuzia de cimbrisor ajuta in starile de raceala. Cind apare febra, se recomanda ca mincarea sa contina mult usturoi. Bunicii nostri foloseau compresele pe git si pe piept sau abdomen. O bucata mare de pinza se inmoaie in apa calda, dar nu fierbinte, se stoarce bine si se aplicaa pe corp. Peste ea se pune o basma (sal) din lina. Gitul este bine sa fie acoperit cu un fular. Compresa se tine 45-60 minute. Dupa ce se inlatura, bolnavul se imbraca intr-o bluza uscata din bumbac si ramine in pat, bine invelit, timp de 30-40 minute. Apa calduta spre rece este suficienta pentru a scadea febra, fara sa socheze organismul, cum se intimpla in cazul pungii de gheata.


     Cum scapam de tuse?Tusea este agasanta, suparatoare si chiar chinuitoare, dar ajuta la indepartarea secretiilor de pe caile respiratorii, de aceea este recomandat a nu se apela imediat la produsele antitusive din farmacii, ci mai inii la cele naturiste. Cea mai buna este infuzia din frunze de patlagina: doua lingurite la o cana de apa fiarta, cite doua cani pe zi, cu lingurita. Mai e buna infuzia de plamadica: doua lingurite la o cana de apa fiarta, din care se consuma 2-3 cani pe zi. Sau infuzie din muguri de pin: o lingurita de muguri de pin proaspeti sau uscati, la o cana de apa clocotita, 2-3 cani pe zi, indulcite cu miere de albine. Foarte utila este si infuzia de coada-soricelului: doua lingurite de flori la o cana cu apa clocotita, din care se iau 2-3 cani pe zi. Daca tusea este uscata trebuie consumate multe lichide. Foarte eficiente sint cataplasmele cu seminte de in si faina, in amestec de 1/3 la 2/3 apa, in care se fierbe totul pina se formeaza o pasta consistenta.

     Se pune intr-un saculet de pinza care se aplica pe piept. Se pot face frectii cu ulei de ricin pe piept, dupa care se acopera cu o patura groasa sau plapuma. Se pot face inhalatii cu musetel, levantica, cimbru, cimbrisor, izma, rozmarin, frunze si ramuri tinere de pin. O reteta care face minuni este mierea cu lapte fiert.Frectii si baiIn fiecare seara este indicat sa se faca frectii cu macerat din boabe de ienupar zdrobite in 250 ml rachiu natural sau cu otet aromatizat cu menta, salvie, flori de lavanda, soc si petale de trandafir.

     La culcare, se vor face inhalatii cu aburi fierbinti deasupra unui vas in clocot care contine busuioc, menta sau picaturi de ulei de pin sau lavanda. In cazul cind boala este acuta, inhalatiile se repeta de 3 ori/zi. Mai sint recomandate bai de miini si picioare cu apa fierbinte in care se pune faina de mustar negru, sare, flori de fin, soc sau cimbru. Dupa baie, se pot pune comprese fierbinti cu suc de lamiie imbibat intr-o bucata de pinza care se inconjoara in jurul gitului si pe piept. Bolnavul va sta linistit timp de citeva ore, bine invelit, intr-o incapere bine incalzita, pentru a putea transpira intens. Inca de la declansarea bolii, se impune un repaus la pat de minimum trei zile.


Marul combate infectiile respiratorii

     Marul, acest fruct atit de cunoscut si consumat, e dusmanul racelilor. Are efect revigorant asupra organismului. Tusea si bronsitele cronice, precum si cele acute pot fi tratate cu fiertura de mere. Se procedeaza astfel: merele se taie marunt, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc incet timp de 10 minute. Lichidul se bea cald, cite 1-2 lingurite de 8-10 ori pe zi. Daca bronsita este avansata, atunci este indicat ca in fiertura de mere sa se adauge o lingura de ulei de floarea-soarelui si putina miere de albine. In cazul tusei seci sint recomandate merele coapte. Se face un amestec in proportie de 1:1:2 de mere date pe razatoare, o ceapa rosie si o lingurita de miere de albine. Copiilor li se recomanda cite o lingura de 7-8 ori pe zi. Peste un amestec din cinci parti de mere, sase de radacina de hrean si o parte morcov date marunt pe razatoare, se adauga sare, zahar si smintina dupa gust. Se prepara ca o salata. Pentru amigdalita, se ia o lingura de praf de coaja de mar, o lingura de seminte de in si 1-2 lingurite de miere, peste care se toarna 0,3 litri de apa fiarta. Se fierbe totul intr-un vas inchis timp de 10 minute, apoi se strecoara. Frunzele de mere sint o sursa inepuizabila de vitamina C. De aceea este indicat sa se bea infuzie din frunze de mere in cazul tuturor afectiunilor cailor respiratorii.


Retete pentru guturai

     Pentru guturai si-au dovedit eficienta urmatoarele retete:- scortisoara (10 g), flori de soc (30 g), sovirv (30 g), cimbrisor (10 g), radacina de cerentel (20 g) - infuzie dintr-o lingurita de amestec la o cana cu apa; se beau 2-3 cani/zi, indulcite cu miere de albine.- flori de tei si de soc (cite 20 g din fiecare), tintaura (10 g), papadie (10), coaja de salcie (20 g), conuri de hamei (20 g)- flori de tei (10 g), flori de musetel (15 g), sovirv (15 g), fructe de coriandru si de fenicul (cite 20 g din fiecare), scortisoara (10 g), cuisoare (5 g), piper negru (5 g). O lingura de amestec la o cana cu apa; se beau 2 cani/zi, indulcite cu miere; la o cana se adauga sucul de la o jumatate de lamiie. Are rezultate excelente si in caz de gripa. Studiile clinice au aratat ca aceasta reteta fitoterapeutica poate vindeca bolnavii de guturai sau de gripa in maximum 58 de ore.


Remediu cu aloe

     Se iau un kilogram de miere de albine, 20 grame de propolis dat prin razatoare de plastic, 750 grame de aloe (frunze date prin razatoarea de sticla sau plastic). Ingredientele se pun intr-un borcan de sticla si se macereaza, la rece, timp de cinci zile. Se consuma cite o lingurita dimineata si la prinz, cu doua ore inainte de masa. Dureri in git* Ceaiurile de galbenele si musetel s-au dovedit calmante veritabile pentru durerile de git. Ceaiul de macese si de catina, cite o lingura la o cana cu apa clocotita se bea cite 2-3 cani pe zi. Indiferent de ce ne doare, zincul este de mare ajutor, comprimatele pot fi cumparate din orice farmacie.


Leacuri din strabuni

 - gripa, in stadiu incipient, se poate trata cu o lingurita de tarite de griu fierte 5 minute intr-un litru de apa. Se acopera 10 minute, se adauga doua linguri cu miere de albine si se beau 3-4 cani/zi.* - o ceapa taiata felii si asezata la capul patului, pe noptiera, alunga gripa.* - sucul de ridiche neagra are vitaminele B si C. Se foloseste ridichea cu tot cu frunze. Se beau 20-50 de grame pe zi. Este contraindicata diabeticilor* - pentru a face un sirop natural pentru tuse, fierbeti o lamiie timp de 10 minute. Strecurati sucul si adaugati doua linguri de glicerina si doua de miere.

 - pentru inflamatia gitului, peste doua linguri de rozmarin uscat turnati jumatate de litru de apa clocotita si lasati sa infuzeze 10 minute. Strecurati lichidul si adaugati lamiie si miere. * - chiar de la primele semne ale guturaiului, daca nu apare febra, trebuie sa se bea 100 ml apa in care se picura 5 picaturi de tinctura de iod. Se maninca un catel de usturoi.

 - se pun in fiecare nara cite una-doua picaturi de zeama de lamiie.

 - se piseaza unul-doi catei de usturoi, se pun pe tampoane de vata si se introduc in nari.

 - inhalatiile cu aburi din decoct de anason combat gripa.

 - guturaiul, gripa, laringita, tusea se trateaza cu o lingura de sirop de radacini de ciubotica-cucului.

 - bai la picioare cu apa fierbinte foarte sarata (un pumn de sare/2 litri apa) timp de 10 minute, apoi se incalta sosete groase si se sta in pat bine invelit.

 - pe piept, se pune compresa calda cu brinza de vaci sau terci de mamaliga.

 - se bea un pahar vin de casa cald cu 1/2 lingurita ghimbir.

 - mestecati seminte de marar pentru prevenire.

 - gargara cu decoct de viorele, suc de gutui, infuzie de turita mare, flori de galbenele, frunze de salcie.
 

Sursa: Newz.ro

Remedii naturiste pentru gripa si raceala

         Constipatia este o problema de sanatate frecventla copii. Este definita ca o trecere rara de tranzit intestinal sau scaune dure. Cele mai comune simptome de constipatie sunt mişcări rare şi dificile de intestine, plenitudine constantă în abdomen şi pierderea poftei de mâncare. Numărul de tranzit intestinal variaza de la copil la copil. Unii copii au o dată pe zi, unii au de 2 sau 3 ori pe zi, în timp ce alţii au odata la mai multe zile.

 

Cum putem detecta constipaţia la copii:

 

• Copiii au mai putin de 3 scaune pe săptămână

• Scaunele sunt uscate si dure si se manifesta durere in timpul miscarii intestinului.

• Acele scaune care sunt greu de trecut pot fi un semn de constipatie.

• Dureri abdominale vagi în jurul ombilicului (buricului), sau chiar atacuri de dureri abdominale severe

• Scăderea poftei de mâncare, greaţă sau vărsături

• Incontinenţă urinară, urinare frecventă, sau enurezis

• Infecţii repetate ale tractului urinar

Copiii prezinta adesea comportamente caracteristice în timp ce încerca să se abţină de la a avea un scaun.

• Copiii care au miscari intestinale dureroase isi extind picioarele şi isi contracta anusul si muschii feselor pentru a preveni trecerea de scaun.

• se ridica de multe ori pe degetele de la picioare, balansandu-se înainte şi înapoi, şi ţinand picioarele si fesele ţepene.

În cazul în care copilul prezinta durere abdominală, greaţă, vărsături, scăderea poftei de mâncare, febră, sau diaree cu sange, este necesar ca acesta să fie consultat imediat dun medic. Multe dintre aceste simptome pot fi legate de constipatie. Unele simptome pot indica o condiţie medicala grava.

 

Cauze de constipatie la copii

 

Sugarii şi copiii cu constipatie sunt tratati în mod diferit fata de adulti, din cauza modelor de scaune care seschimba din momentul in care se nasc până când ajung la vârsta de 3 sau 4 ani. Majoritatea copiilor cu constipatie nu prezinta o conditie medicala sau o tulburare care cauzează constipaţia. Rareori o tulburare provoacă sugarilor şi copiilor probleme semnificative de miscare intestinele.

 

Multe aspecte pot contribui la constipaţie :

• Cea mai frecventa cauza la un copil mai mare de 18 luni este evitarea lor voită de a merge la toaletă (din diferite motive). De exemplu, copiii mici sunt adesea atât de implicati în jocul lor, că nu au timp sau răbdare pentru pauze de toaletă.

• La scoala ei pot fi preocupati de lipsa de intimitate sau de curăţenia de la baie.

• Se poate sa fi avut o experienţă anterioară dureroasa sau înspăimântătoare care ii face sa evite mersul la baie. In timp, creierul lor invata sa ignore îndeamnul repetat al colonului de a vizita baiaAtunci cand scaunul rămâne în colon, acesta va absorbi apa din scaun, făcându-l tare si uscat. Acest scaun tare este chiar mai dificil sau durerosde trecut, ceea ce il determină pe copil să continue sa se abtina.

• Modificarile in dieta, sau un regim alimentar diferit afecteaza tranzitul intestinal. La adulţi, dietele bogate in fibre s-au dovedit a imbunatati functia intestinala, insa la copiinu au acelasi efect. Sugarii si copiii care mananca binesi echilibrat de obicei nu sunt constipati.

• Copiii alaptati la san vor avea, în general, mai multe scaune pe zi. Scaune lor variază mult în frecvenţă, în comparaţie cu cele ale sugarilor alimentati cu lapte praf. De exemplu, copiii alaptati la san produc undeva intre 5-40 scaune pe săptămână, iar cei alimentati cu formula pentru sugarii au undeva intre 5-28 scaune pe săptămână.Schimbarea tipului de lapte (sau formula) poate provoca, de asemenea constipatie.

• Adolescenţii şi copiii mici care consuma o mulţime de zahăr şi deserturi sunt predispusi la o trecere dificilă ascaunelor lor.

• Orice schimbări intense la un copil, cum ar fi boli care cauzează febră, mobilizarea la pat, manancatul mai putin, sau deshidratare poreduce frecvenţa de scaune sau pot constitui la intarirea acestora.

• Unele medicamente pot duce de asemenea la constipatieContribuabili comuni includ medicamentele pentruraceala şi antiacideleAntidepresivele, anticonvulsivantele, chimioterapie sau medicamentele narcotice pentrudurere (cum ar fi codeina) pot, de asemenea, provoca constipaţie.

• Alte cauze posibile ale constipatiei sunt depresia, tulburarile de deficit de atenţie şi de abuzul sexual.

 

Cum putem preveni constipatia la copii:

 

• Consumul de multa apa ajută pentru la atenuarea scaunelorA se consuma 8 -10 pahare de apa zilnic. Apapotabilă este benefica pentru constipaţie şi curatarea organismului.

• Lichidele şi sucurile, cum ar fi cel de prune sau de mere.

• Constipatia la copii se datorează în principal consumului de alimente care sunt sarace in fibre si nutrienti, si consumului de multe alimente nedorite, în special zaharuri si alimente prajite. Puteţi reduce alimentele care contribuie la constipatie, cum ar fi fructele jack, bananele, laptele de vacă, iaurtul, faina alba, prăjiturile, produse de patiserie, bomboanele, brânza, zahărul alb şi ouăle fierte tari.

• Dieta joaca un rol important pentru constipaţie la copii. Le puteţi da alimente care sunt bogate in fibre si alti nutrienti, in special fructe si legume precum prune, mere şi legume cu frunze verzi.

• Activităţile în aer liber, cum ar fi alergatul in jurul curtii, saritul cu coarda sau mersul pe bicileta pot fi buneexercitii bune pentru tratarea constipatiei la copii.

 

Remedii naturale pentru constipaţie la copii

 

Iata cateva remedii simple pentru constipaţie la copii pe care le puteţi încerca acasa pentru a remedia rapidproblema.

1. Uleiul de ricin: este folosit ca un laxativ de ajutor temporar in constipaţie şi cel mai frecvent este utilizat la copii. În caz de constipaţie severă la copii, inmuiati tulpina de frunza de betel în ulei de ricin şi introduceti-o în rect. Pentru copiii peste 2 ani, se administreaza 1 lingurita de ulei de ricin amestecat cu un pahar de lapte. Puteţi ajusta doza în funcţie de vârsta copilului.

2. Se lasa 6 stafide in apa peste noapte. În ziua următoare, acestea se zdrobesc bine, se strecoara lichidul si i se da copilul. Aceast remediu ajută la reglarea tranzitului intestinal.

3. Adaugati 2 - 3 linguri de zahăr sau de miere la un pahar de lapte şi administrati aceasta bautura copilului inainte de a manca ceva dimineaţa. Acesta este un remediu bun pentru a trata constipatia la copii.

4. Beti 1/4 ceasca de ulei de măsline cu 1/4 cana de suc de portocale. De asemenea, ajută la vindecarea constipaţie.

5. Fructele sunt benefice in tratarea constipatiei la copii. Le puteti da fructe, cum ar fi pere, portocale, piersici,prune, mango, guava şi papaya, precum si fructe uscate, cum ar fi prune, caise, smochine şi curmale.

6. Sucuri de fructe: copiilor le place sa bea sucuri de fructe. Încercaţi sa le oferiti suc de mere, suc de pere şi suc de prune sau sucuri care sunt bogate in sorbitol. Aceste sucuri ajuta la ameliorarea constipatiei la copii.

7. LegumeleLe puteti da legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, fasolea, varza, napii, dovleacul, morcovul şi sfecla. Aceste legume sunt bogate în fibre şi nutrienti si ajută la tratarea constipatiei.

8. Alimente nerafinate: alimente precum boabele întregi de cereale, tărâţele de cereale, briosele cu tarate, biscuiti graham, miere, şi lintea sunt bune pentru s înmuia scaunele copilului.

Constipatia la copii

          Acum e vremea cand se raceste foarte usor si cam nimeni nu este iertat. Tuse, nas infundat, ochi mici si inlacrimati, putina febra si multa indispozitie care te indeamna mai mult spre somn, fie zi, fie noapte dar cum sa dormi cand nu poti sa respiri. 

       Sa ne amintim de bunica si de leacurile ei miraculoase care ne vindecau pe data cand eram raciti si nu ne puteam odinhi. Pune pe ochiul aragazului o tabla, poate fi cea pe care vara coci ardeii, si las-o sa se infierbante bine si apoi presara pe ea niste faina de malai. Apleaca-te si inhaleaza fumul care se degaja si, indata, vei simti ca poti sa respiri mai bine. 

      Ia o ceapa de marime medie si asa, intreaga, necuratata, zdrobeste-o cu pumnul de coltul mesei asa cum facea odinioara bunicul de la tara. Apoi, apropie-ti nasul de ceapa zdrobita si doua, trei minute, trage puternic, pe nas, mirosul pe care-l emana. Te va ajuta sa respire mai bine si vei simti si efectul dezinfectant al cepei. 

      Fierbe un litru de apa. Dupa ce da in clocot, pune in apa cateva crengute de busuioc, menta, cimbru sau cimbrisor, valeriana si acopera vasul pentru cinci minute dupa care, cu un prosop mare pe cap, apleaca-te deasupra vasului si fa inhalatii, 10, 15 minute daca rezisti, si nu mai iesi afara. Ar fi bine sa ai un resou ori un fierbator pentru ca infuzia sa aiba aceeasi temperatura pe tot parcursul procedurii. 

       Pune pe o batista ori pe o bucata de tifon cateva picaturi de otet de mere si tine batista la nas. Daca ai in casa bitter suedez, procedeaza la fel. Daca nu esti ranit pe interiorul nasului, inmoaie betisoare igienice in bitter si sterge nasul pe interior. Vei respira mult mai usor. 

      Fa un ceai de galbenele, mai concentrat decat cel pe care il bei de obicei si, dupa ce se raceste la temperatura corpului, ia o lingurita de ceai si stoarce si doua, trei picaturi de lamaie. Pune cate una, doua picaturi din acest amestec in fiecare nara dar nasul sa nu fie ranit pe interior ca ustura tare. 

     Tineti in casa, intr-o vaza cu apa, crengute de brad. Daca nici crengutele nu va ajuta sa respirati mai bine, atunci puneti in vasul cu apa de pe calorifer cateva picaturi de ulei de brad. Nu numai ca desfunda nasul dar veti putea avea un somn linistit, odihnitor si veti scapa mult mai repede de simptomele neplacute ale racelii. 

       Pentru multe persoane insa, va fi mult mai comod sa se opreasca la farmacie, sa cumpere o sticluta de picaturi si sa resolve problema fara miros de ceapa, otet sau malai afumat. Intr-un acces de sinceritate, lucru extrem de rar in zilele noastre, am auzit pe o farmacista spunandu-i unei cliente care a cerut picaturi de nas care sa nu dea dependenta, ca absolut toate aceste picaturi creaza dependenta. 
Alegerea va apartine! 

Sa avem sanatate! 

REMEDII NATURISTE DE DESFUNDAT NASUL
 •            In sezonul rece apar de cele mai multe ori durerile de gat si tusea, fara sa fie asociate cu gripa sau raceala. Cauzele aparitiei acestora sunt de cele mai multe ori inhalarea de aer foarte rece, bauturile cu gheata, fumatul, consumul de alcool sau alergiile.

 • Pentru tratarea durerilor de gat si a tusei exista cateva remedii naturale, recomandate chiar de medici.

   Iata care sunt acestea:

   

  1. Se dizolva o jumatate de lingurita de sare in apa fierbinte si se face gargara cu aceasta solutie. Sarea este antiseptica si favorizeaza expectorarea; gargara se face din ora in ora pana la incetarea durerilor.

   

  2. Un pumn mare de sare grunjoasa se impregneaza cu suc de lamaie fierbinte, se intinde pe un tifon si se aplica pe gat. Se lasa sa actioneze timp de o ora si este indicata in faza incipienta a durerilor de gat.

   

  3. O lingura de otet de mere si o lingurita de miere se dilueaza in apa calda si se face gargara de minim 3 ori pe zi. Otetul de mere este antiseptic si bactericid si usureaza durerile de gat.

   

  4. Se beau 3-4 cani pe zi cu infuzie din amestec de flori de soc, menta si salvie, in parti egale si se iau 3-4 lingurite pe zi de miere zaharisita.

   

  5. Se iau pastile de zinc si vitamina C de 3 ori pe zi, pana la disparita completa a durerii. Vitamina C stimuleaza sistemul imunitar care va lupta impotrica infectiei, iar zincul accelereaza vindecarea durerilor de gat de origine virala.

   

  6. Ceaiul de Unguras (Marrubium vulgare) - Se infuzeaza 2 lingurite de planta uscata cu o cana de apa clocotita. Se lasa 10 minute, apoi se strecoara si se beau minim 2 cani pe zi.

   

  7.Stoarceti o lamaie, amestecati sucul cu 2 lingurite de miere si turnati deasupra apa fierbinte. Puteti adauga 2 lingurite de whisky sau palinca. Se beau 2-3 cani pe zi si in maximum doua zile, durerile au trecut.

   

   

  remedii_naturiste_pentru_durerile_de_gat.jpg
7 TRATAMENTE NATURISTE IMOTRIVA DURERILOR DE GAT
Membrii comunităţii
Raionul Orhei
or. Orhei
Bebeluş (1-2 ani)
Raionul Hînceşti
or . Hincesti
Bebeluş (1-2 ani)
Raionul Drochia
Hasnasenii Mari
Planificare
Raionul Cahul
or . Cahul
Bebeluş (1-2 ani)
Raionul Cantemir
or . Cantemir
Bebeluş (1-2 ani)
Municipiul Chişinău
Botanica
Bebeluş (1-2 ani)
Raionul Orhei
or. Orhei
Bebeluş(1-12luni)
Municipiul Chişinău
Buiucani
Bebeluş (1-2 ani)
Municipiul Chişinău
Ciocana
Daca copilul raceste frecvent,...
Planificare
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe