Articole
            Uleiul de ricin (ru: касторовое масло) este un lichid gălbui extras din seminţele de ricin. Cu efecte miraculoase asup...
155369
32 comentarii
           După naştere, orice proaspătă mămică devine brusc interesată de absolut orice are legătură cu copilul ei, cu sănătatea şi bu...
50941
0 comentarii
Acum pe site
mămici
Lena B a dat un răspuns la întrebarea scaun auto
21:08 | 26.04.2015
Elena a dat un răspuns la întrebarea Planificare sarcina
19:42 | 26.04.2015
Maria M a dat un răspuns la întrebarea maternitate
19:08 | 26.04.2015
Elena a dat un răspuns la întrebarea rinofaringita bebe
18:32 | 26.04.2015
Elena a pus întrebarea rinofaringita bebe
18:31 | 26.04.2015
Alexandra M a dat un răspuns la întrebarea bagajul pt maternitate
18:20 | 26.04.2015
Lena B a dat un răspuns la întrebarea scaun auto
21:08 | 26.04.2015
Elena a dat un răspuns la întrebarea Planificare sarcina
19:42 | 26.04.2015
Maria M a dat un răspuns la întrebarea maternitate
19:08 | 26.04.2015
Elena a dat un răspuns la întrebarea rinofaringita bebe
18:32 | 26.04.2015
Elena a pus întrebarea rinofaringita bebe
18:31 | 26.04.2015
Alexandra M a dat un răspuns la întrebarea bagajul pt maternitate
18:20 | 26.04.2015
Alătură-te la comunitate
Sănătatea şi alimentaţia copiilor

Să discutăm despre alimentația corectă a picilor noștri. Cum reușiti sa mentineti la nivel alimentarea corecta a organismului copilului, ce metode si căi de ameliorare sau tratare a copiilor vostri folositi in caz de necesitate.

Membri: 53
Moderator
Municipiul Chişinău
Centru
Doar mama ne duce 9 luni în bu...
Planificare
* Pentru adăugarea materialelor video, articolelor şi fotografiilor trebuie să devii membru comunităţii

Tocmai ți-ai frânt copilul. Felicitări.
Taților, NU VĂ MAI FRÂNGEȚI COPIII. Vă rog.
Simt nevoia stringentă de a scrie acest articol ca urmare a unei scene la care am fost martor în timp ce-mi făceam ieri cumpărăturile la magazinul Costco. Îmi cer, anticipat, iertare pentru tonul exasperat și pe alocuri incisiv al articolului. Însă, vă rog mult să citiți articolul până la capăt. Probabil, vă va lua ceva timp, dar cred sincer, că e un subiect într-atât de important, încât nu poate fi trecut cu vederea. Este nevoie să luăm o atitudine. Este nevoie să împărtășim această informație cu cei din jur.
În timp ce stăteam cu fiul meu, Noah, în rând la magazin, am observat în fața noastră un băiețel, care nu putea să aibă mai mult de vreo șase ani. La un moment dat, băiețelul privi în sus la taică-său, și îl rugă timid să-i cumpere o înghețată în drum spre casă. Tatăl băiețelului, îi aruncă o privire scânteietoare, și scrâșnind din dinți, îi răspunse: „Dă-mi pace și închide gura!” Băiețelul s-a ghemuit repede lângă un perete și a rămas acolo nemișcat ceva timp, vădit rănit de vorbele dure ale tatălui său.
Coada din fața casei s-a mișcat treptat înainte, iar copilul, eventual s-a reîntors la tatăl său și a început să fredoneze o melodie copilărească. Aparent, micuțul a uitat de răbufnirea nervoasă a tatălui său, ce avusese loc cu câteva clipe în urmă. Tatăl, însă, s-a întors din nou spre copil, mustrându-l pentru că face prea multă gălăgie. Și de această dată, băiatul s-a ghemuit, speriat, la perete, ofilit de tot.
Am devenit agitat. Și confuz, în același timp. Cum putea acest bărbat să nu vadă ceea ce vedeam eu? Cum putea acest bărbat să nu vadă ce suflețel minunat se ascundea în umbra sa? Cum putea acest bărbat să stingă atât de devreme duhul de viață și veselie a propriului său copil? Cum putea acest om să nu pună preț pe singurele clipe din viață în care el, încă, înseamnă TOTUL pentru băiatul său? Acest timp, în care părerea lui contează CEL MAI MULT pentru copilul său?
Când n-au mai rămas decât trei persoane în rând în fața lor, băiețelul s-a apropiat din nou de tatăl său. Acesta l-a scos imediat din rând, și-a înfipt degetele în pieptul fiului său, până când acesta a început să scâncească de durere, și l-a amenințat: „Dacă mai scoți un sunet sau te mai depărtezi odată de peretele acela, îți promit că o vei păți când ajungem acasă!” Băiatul s-a lipit din nou de perete. De data aceasta, nu s-a mai mișcat de acolo. Nu a mai scos niciun sunet. Fața lui veselă de copil s-a plecat în jos, privirea i-a rămas fixată în podea, și orice urmă de expresie de pe chipul său a dispărut. 
Acest copil a fost frânt. Și anume asta și-a dorit tatăl său. Bărbatul nu avea timp să se ocupe de propriul copil, așa că frângerea lui era modalitatea cea mai simplă prin care să-l facă să se comporte „cum se cuvine”.
Și ne mai mirăm de ce atâția copii din societatea noastră ajung să devină oameni frânți, cu psihicul zdrobit la maturitate!
Voi fi cât se poate de direct cu voi. Mulți oameni privesc la relația mea cu Noah și mă idealizează, mă laudă pentru faptul că îmi iubesc fiul mai mult decât alți tați își iubesc copiii lor. Însă, pe bune, că NU ÎNȚELEG asta și NICIODATĂ nu voi înțelege așa ceva! Faptul că-mi iubesc fiul, faptul că contribui la consolidarea lui emoțională și psihică, faptul că îi arăt afecțiune prin atingere, joacă și prin prezența mea continuă în viața lui… acestea nu sunt lucruri pe care le fac doar super-tații! Acestea sunt lucruri pe care ORICE tată trebuie să le facă! Mereu. Fără să existe excepții. Nu mă consider un tată mai special sau mai deosebit. Sunt un tată care, pur și simplu, își iubește fiul și ar fi gata să facă, literalmente, ORICE pentru binele, siguranța și sănătatea copilului său. Aș accepta cu bucurie mai degrabă să-mi dea cineva cu o greblă în față sau să-mi pună piciorul sub lovitura unui ciocan pneumatic, decât să-mi permit să dărâm personalitatea propriului meu copil, umilindu-l.
[Oftez.] Să știți, că pe departe, nu sunt un tată ideal. Și niciodată nu voi fi ideal. Dar, totuși, sunt un tată suficient de bun, ca să-i insuflu fiului meu încrederea și curajul necesar, astfel ca el pe viitor să facă față oricărei provocări din viață. De ce? Pentru că eu AM ÎNȚELES ce înseamnă să fii tată. Am înțeles câtă autoritate are un tată în viața copilului său și cât de mult contează părerea acestuia asupra felului în care copilul său se va vedea pe sine în oglindă și credința pe care o va avea în propriile sale capacități! Am înțeles că absolut orice voi face sau voi spune despre fiul meu va fi absorbit și asimilat de personalitatea lui – fie spre binele sau spre detrimentul său. Ceea ce nu pot înțelege, e faptul cum pot ALȚI TAȚI să nu înțeleagă asta!...
Taților, exprimă oare fețele voastre bucurie, atunci când vă deșteptați copilul în fiecare dimineață? Exprimă fețele voastre căldură și bunătate, atunci când îi revedeți seara, după ce vă întoarceți de la serviciu? Chiar nu înțelegeți că întregul simț al propriei valori a copilului vostru va fi legat de felul cum reacționați la apariția lor și la prezența lor în viața voastră?
Taților, chiar nu înțelegeți că copilul vostru ESTE ceea ce voi le spuneți mereu că sunt? Că aproape întotdeauna ei vor deveni ceea ce voi i-ați etichetat că sunt? A fost oare gafa tocmai săvârșită de copilul vostru „cel mai tâmpit lucru făcut de cineva vreodata”? A fost oare aceasta „cel mai ridicol lucru pe care ar fi putut să-l facă”? Chiar credeți că copilul vostru e un idiot? Pentru că el sau ea acum crede asta despre sine! Gândiți-vă la aceste lucruri. Deoarece voi le-ați spus aceste cuvinte, fie și în glumă, anume așa acum se vede el sau ea pe sine! Bravo.
Taților, chiar vă așteptați ca cineva să vă creadă că nu puteți găsi nici măcar 20 de minute ca să lăsați deoparte computerul sau să stingeți televizorul și să vă jucați cu copilul vostru? Acest lucru trebuie să se întâmple ÎN FIECARE ZI. Chiar nu înțelegeți că copiii voștri se vor simți iubiți sau nu în dependență de faptul, dacă tatăl lor se joacă cu ei sau nu, și în dependență de gradul de interes și implicare a tatălui lor atunci când se joacă cu ei? Vă dați voi seama câtă daună aduceți relației voastre cu copiii voștri prin faptul că nu vă găsiți timp să vă jucați cu ei în fiecare zi?
Taților, ar trebui oare cineva să vă accepte scuza voastră ridicolă că mânia este uneori (sau deseori!) necesară? Chiar nu înțelegeți că mânia este întotdeauna emoția la care apelează oamenii care vor să-i controleze pe alții, dar care sunt incapabili să se controleze pe ei înșiși? Chiar nu știți că există cărți, cursuri și resurse nenumărate care vă pot învăța alte metode de comunicare și educare, mult mai bune? Și cel mai important, chiar nu vedeți viteza cu care copilul vostru se frânge zi de zi ca și rezultat al mâniei voastre? Chiar nu vedeți că mânia voastră îl face pe copilul vostru să-și asume o atitudine sfidătoare și să-și piardă respectul față de voi? Ați ajuns oare ÎNTR-ATÂT de insensibili la inocența sufletului copilului vostru, încât nu vi se frânge complet inima atunci când îi vedeți cum tremură și se ghemuiesc de frică în prezența voastră? Este oare aceasta cu adevărat ceea ce vreți ca copilul vostru să simtă în prezența voastră? Să se teamă de voi?
Taților, chiar nu înțelegeți, că fiul vostru are nevoie să simtă atingerea pielii voastre de pielea lui? Chiar nu înțelegeți ce putere incredibilă au atingerile asupra atașamentului și legăturii părintești dintre voi și fiicele voastre? Nu înțelegeți câte legături cerebrale permanente se stabilesc între voi, atunci când vă mângâiați băiețeii înainte de culcare, sau fetițele, în timp ce le spuneți povestea de seară? Și dacă se va găsi cineva care să spună că asemenea atingeri nu sunt potrivite pentru un tată, voi fi primul care să vă tragă o palmă, ca să vă veniți în fire! Cu siguranță, orice tată bun din lume care-și iubește sincer copiii, îmi va da dreptate! Atingerea gingașă a copilului este de datoria fiecărui tată de pe acest pământ!
Taților, treziți-vă! Aceste suflețele minunate care v-au fost încredințate în grija voastră sunt unice și atât de sensibile! Orice spuneți sau nu spuneți despre ei va avea un impact asupra abilităților, succesului și fericirii lor PE ÎNTREG PARCURSUL VIEȚII!
Chiar nu vă dați seama că copilul vostru v-a face greșeli, și încă multe? Chiar nu vă dați seama cât de mult rău îi faceți fiului vostru, atunci când îl dați cu nasul în farfuria pe care tocmai a răsturnat-o sau ce răni adânci îi provocați fiicei voastre, pentru că o umiliți pentru simpla greșeală, că a spart sau a vărsat ceva? Aveți măcar idee cât de ușor e să vă faceți copilul să se simtă nedorit și lipsit de valoare? La fel de simplu ca și rostirea mânioasă a cuvintelor: „Ce-ai făcut?!” sau „De câte ori ți-am zis!…”
Dați-mi voie să vă întreb ceva. Ați privit vreodată în ochii înlăcrimați ai unui părinte care tocmai și-a pierdut copilul?
Eu, da.
Ați plâns vreodată la înormântarea unui copil?
Eu, da.
Ați atins vreodată un sicriu din lemn în care să zacă un copil? Un mormânt inert din care să nu se mai audă niciodată vreun râset sau vreo chicotire de copil?
Eu, da.
Dacă vă lipsește motivația de a deveni cel mai bun părinte de pe acest pământ, e suficient să fiți prezenți la un astfel de eveniment. Însă, eu mă rog să nu fie nevoie să fiți martori la așa ceva, ca să însușiți lecția.
Taților, a venit timpul să le spuneți copiilor voștri că-i iubiți. Și s-o faceți în mod constant! A venit timpul SĂ LE ARĂTAȚI copiilor voștri, că-i iubiți. Și s-o faceți în mod constant! A venit timpul SĂ VĂ BUCURAȚI de miile de întrebări sâcâitoare pe care vi le adresează, zilnic, și de incapacitatea copiilor voștri de a înțelege și de a face lucrurile pe care i le cereți la fel de repede precum v-ar plăcea. A venit timpul SĂ VĂ BUCURAȚI de apucăturile lor stângace și de defectele lor. A venit timpul SĂ VĂ BUCURAȚI de expresia feței lor și de cuvintele lor pronunțate schimonosit. A venit timpul SĂ VĂ BUCURAȚI de tot ce sunt și înseamnă copiii voștri!...
A venit timpul să ne punem întrebarea serioasă: Ce putem face ca să devenim niște tați mai buni? A venit timpul să ne reajustăm prioritățile. A venit timpul să venim acasă mai devreme și să ne comportăm ca niște tați adevărați!
Vă voi mai spune ceva.
Taților, a venit timpul să le arătăm fiilor noștri ce înseamnă să tratezi o femeie cu respect. A venit timpul să le arătăm fiicelor noastre cum ar trebui să se aștepte să fie tratate de un bărbat. A venit timpul să ne iertăm copiii și să le arătăm compasiune. A venit timpul să ne exprimăm bunăvoința față de copiii noștri!
Taților, vorbiți cu blândețe fiilor voștri. Vorbiți cu calmitate atunci când vă adresați fiicelor voastre. Cine vreți să devină copilul vostru? Doriți ca fiul sau fiica voastră să devină un copil izolat și timid? Vreți ca la școală, să stea undeva singur, într-un colț, fără niciun prieten alături și fără nicun respect de sine? Sau vreți ca copilul vostru să fie acela care depune efort ca să devină liderul promoției sale, fără să se îndoiască nicio clipă că merită așa ceva? Nu vedem oare că stă în puterea noastră să oferim acest avantaj copiilor noștri? Nu vedem oare că stă în puterea noastră să le transmitem prin educație copiilor noștri acele deprinderi cu ajutorul cărora vor reuși să supraviețuiască în societate? 
Taților, nu vedem noi oare influența pe care o avem, atunci când le spunem copiilor noștri că credem în anumite principii și valori, dar ei ne văd trăind altfel? Oare nu înțelegem cât de puțin îi încurajăm pe copiii noștri să ia decizii de sine stătător, să creadă în deciziile lor și să trăiască în conformitate cu aceste decizii? Fie că e vorba de decizi ce țin de religie, politică, sport sau norme sociale, nu avem dreptul să-i forțăm sau să-i obligăm pe copiii noștri să urmeze părerea noastră în mod orbește, doar pentru că așa vrem noi. Rolul nostru este să-i învățăm să gândească corect. Dacă vom reuși la acest capitol, atunci nu ne vom teme de deciziile pe care le vor lua, atunci când vor crește mari, nici nu ne vom îngrijora de fermitatea cu care își vor apăra principiile. Un om va fi gata să-și apere convingerile până la moarte, dacă și le-a asumat în mod conștient și personal, însă convingerile care i-au fost impuse în mod artificial de alții, le va urma numai până la prima dezamăgire.
Ce mai vorbă, taților! Fiecare copil de pe lumea asta are dreptul înnăscut de a cere o înghețată fără să fie înjosit și frânt de părintele său! Fiecare copil are dreptul înnăscut să ceară așa ceva, fără să fie forțat să se ghemuiască într-un colț, din cauza că omul care ar trebui să fie eroul lui este, de fapt, un om „mic” – minuscul de tot! Fiecare copil are dreptul înnăscut să fie fericit, să chicotească, să râdă și să se joace. De ce nu-i lăsați să facă asta? Fiecare copil de pe pământ are dreptul la un tată care să-și aleagă cuvintele, înainte de a le rosti; un tată care înțelege autoritatea și onoarea nespus de mare ce i s-a acordat ca să modeleze în mod decisiv viața unei alte ființe umane; un tată care să-și iubească copilul mai mult decât showurile sau jocurile sportive de la televizor; un tată care să-și iubească copilul mai mult decât bunurile sale materiale; un tată care să-și iubescă copilul mai mult decât timpul său liber. Fiecare copil merită un tată super-erou!
Poate adevărul dur, e că nu toți tații își merită copiii pe care îi au.
Poate adevărul dur, e că nu toți tații sunt tați adevărați, la urma urmei.
Îmi cer iertare pentru tonul pe alocuri caustic al acestui articol. Cred că o parte din mine se simte un laș pentru faptul că nu mi-a ajuns curajul să-i reproșez ceva acelui bărbat pe care l-am văzut la magazinul Costco. Vă rog să priviți la acest articol ca la o căință publică din partea mea. Probabil, undeva în interiorul meu nădăjduiesc, că dacă cel puțin o singură persoană dintre cele ce citesc aceste cuvinte a decis să devină un tată mai bun, înseamnă că s-a meritat fiecare secundă pe care am consumat-o, scriind acest articol. Dacă viața unui singur copil a devenit mai bună datorită faptului că anumite cuvinte din acest articol au ajuns la inima părintelui lor și l-au motivat să-și îndeplinească rolul patern cu dragoste și responsabilitate, atunci s-a meritat tot efortul.
Taților, nu uitați – copiii sunt niște daruri. Ei sunt ai voștri, nu pentru a fi frânți. Ei sunt ai voștri, pentru a fi modelați de voi. Așadar, dacă sunteți de acord cu mesajul acestui articol, vă rog mult să transmiteți informația mai departe. Haideți să demonstrăm tuturor că pe lumea asta, mai sunt, încă, mulți tați buni, cărora le pasă.
Autor: Dan Pearce
Despre autor: Dan Pearce este un autor, developer de aplicații, fotograf și artist din SUA. El este cunoscut în mod special datorită blogului său, „Single Dad Laughing” („Un tată ce-și crește copilul de sine-stătător, râde”), care a întrunit aprox. jumătate de milion de cititori în 2015.
Sursa: http:/www.danoah.com/2010/09/you-just-broke-your-child.html
Traducere și adaptare din limba engleză.

Pentru Parinti.

Salutare la mămici; spunețimi vă rog cînd ați început să curățați prima dată dințișorii la pitici, noi avem un anișor și avem  8 dințișori și mă gîndesc că ar trebui să încep ai curăța cumva, cum ați făcuto voi pentru prima dată și la ce vîrstă ați începu? 

Curatarea dințișorilor?

buna ziua la cite luni se poate introduce in meniul copilului brinza de vaca? si cum se prepara in conditii de casa?

brinza de vaca

salutare! mamici cum credeti se poate de dat citrice la bebelusi de opt luni si jumatate??( desigur nu pe saturate ..dar asa macar de gustare, 2.3 felii stoarse)

fructele citrice

 

                          O INFORMATIE NU PREA PLACUTA DAR FOARTE FOLOSITOARE

                                                         Cum ar trebui sa arate caca bebelusului?

Scaunul bebelusul are atatea nuante si consistente incat nici macar cei mai expeimentati dintre parinti nu le-au vazut pe toate. Ghidul foto de mai jos va ajuta sa va faceti o idee daca bebelusul face caca normal, cum ar trebui sa arate cand bea lapte de mami, lapte formula, cand este constipat, are diaree sau ati facut trecerea la solide. 
Atentie! Unei mamici cu bebelus alimentat cu lapte formula i se va parea probabil ca bebelusul alimentat la san are diaree.
Ca regula generala, daca observati ceva neobisnuit, cel mai sigur consultati doctorul!
Atentie! pozele contin imagini preluate din realitate!
Meconium - apare in primele zile de la nastere, este alcatuit din lichid amniotic, mucus, celule epitelice, substante ingerate in uter
culoare: negru-verzui
miros: inodor 
consistenta: lipicioasa
Caca de tranzit
Cand bebelusul are 2-4 zile, caca se deschide la culoare (spre un verde army) si pierde din consistenta lipicioasa. Acest scaun indica trecerea la lapte de mama sau formula si ne arata ca tractul intestinal este in regula.
Bebelus alimentat cu lapte de mama sanatos
culoare: Daca bebelusul este alimentat exclusiv la san, culoarea va fi galben - usor verzui, consistenta cremoasa. Este suficient de lichid incat sa semene cu diareea.
consistenta: mustar de Dijon amestecat cu branza cottage si presarat cu seminte
miros: nu este neplacut
! Daca observati mult verde deschis, inseamna ca nu tineti copilul suficient la un san si mananca mult lapte de hidratare si prea putin din cel pentru hranire. Pentru a remedia situatia, incepeti alaptarea cu sanul cu care ati incheiat-o pe precedenta.
Bebelus alimentat cu lapte praf/formula
culoare: in spectru maro - maro/galbui, maro mediu, maro/verzui
consistenta: unt de arahide
miros: usor de recunoscut; pregnanta intre lapte de mama si hrana solida.
 
Supliment de fier
Atunci cand bebelusul primeste supliment de fier, caca poate lua o culoara verzui inchisa sau chiar neagra. Nu se intampla intotdeauna!
ATENTIE! Daca bebelusul are caca negru, dar nu ia supliment de fier, chemati DOCTORUL, deoarece este posibil sa fie melena sau sange digerat!
Bebelus alimentat cu hrana solida
Odata inceputa alimentatia cu hrana solida - cereal de orez, banane piure, etc - veti observa imediat o schimbare, mai ales daca alimentatia fusese exclusiv la san.
culoare: maro sau maro inchis
consistenta: mai gros decat untul de arahide, dar tot cremos
miros: mai pregnant

Mancare solida partial digerata
Ocazional, caca bebelusului poate contine bucati de mancare sau poate fi colorat intr-o multitudine de culori. Portocaliu poate sugera morcovi, albastru - coacaze, verde - spanac, etc. Fiti fara grija! Acest lucru se intampla cand hrana este partial digerata sau trece prea repede prin intestine pentru a se descompune complet. Se mai intampla si atunci cand bebelusul mananca mult acelasi tip de mancare sau nu mesteca totul inainte sa inghita.

Chemati doctorul in se intampla frecvent sa gasiti hrana nedigerata in caca, pentru a verifica daca intestinele bebelusului absorb corespunzator substante nutritive si mancare.
 
Diaree
culoare: galbena, verde sau maro 
 consistenta: La bebelusi, diareea este foarte curgatoare si pare mai mult apoasa decat solida. Poate curge sau "exploda" din scutec.
Diareea poate fi semn de infectie sau de alergie si daca o lasi netratata pentru mai mult timp, poate conduce la deshidratare.
Cheama DOCTORUL, daca bebelusul de trei luni sau mai mic are mai mult de doua sau trei scutece cu diaree, urme de mucus sau de sange.
 
  
Constipatie
Daca bebelusul are caca tare si arata ca niste pietricele, este probabil constipat. Bebelusul prezinta disconfort in timpul defecarii si caca poate fi deasemenea patat cu sange din cauza anusului iritat. 
Unul sau doua scutece cu constipatie nu ridica probleme, dar daca numarul lor creste la trei sau mai multe sau daca prezinta urme de sange, sunati doctorul. Constipatia apare indeosebi la bebelusii carora li s-a introdus mancarea solida, sau este un semn de sensibilitate la proteine din lapte sau soia, sau sau intoleranta la un ingredient din lapte sau formula.
Doctorul va poate recomanda sa ii dati bebelusului apa, suc de pere sau de prune.
Caca cu mucus
Scutecul bebelusului pare subtiat? Caca verzuliu cu urme lucioase prezinta mucus.Acesta apare in special daca bebelusul saliveaza, deoarece mucusul din saliva ramane adesea nedigerat. Daca este insotit de alte simptome sau daca apare mai mult de doua zile la rand, luati legatura cu doctorul pentru mai multa siguranta.
 
Caca cu sange
Uneori in caca bebelusului sangele poate aparea rosu aprins si uneori poate fi negru (atunci cand este digerat).
Sangele rosu aprins poate aparea din mai multe motive. Sunati DOCTORUL daca observati urmatoarele:
* caca normal murdarit cu sange rosu, care poate fi adesea semn de alergie la proteina din lapte (vezi poza).
* caca constipat cu urme de sange rosu, care poate fi semn de rupturi anale sau de hemoroizi.
* diaree amestecata cu sange rosu, care poate indica infectie bacteriana. 
Sangele negru apare in scutec de regula ca niste fulgi negri sau seminte de susan, atunci cand bebelusul este alaptat la san si inghite sange din mameloanele ranite si sangeroase ale mamei. Mamica trebuie sa aiba grija de ea, dar nu reprezinta un pericol pentru bebelus. Totusi, trebuie sa luati legatura cu DOCTORUL ca sa va asigurati ca nu este vorba despre ceva mai serios, cum ar fi o sangerare a intestinelor bebelusului.
Cum trebuie sa arate caca la bebelusi...

 

Cum alegi periuta de dinti pentru copii?

     Un periaj corect si eficient al dintilor depinde intr-o mare masura de o periuta adecvata si potrivita pentru copil. Daca alegi o periuta prea mare, care are perii foarte duri sau este infonfortabil de folosit pentru el, toaleta dintilor va fi incompleta si exista riscul aparitiei rapide a cariilor. Iata ce trebuie sa urmaresti cand cumperi periuta de dinti!

    Nu alege periuta de dinti a copilului doar pe baza faptului ca este frumos colorata, este dragalasa sau ca ai vazut tu o reclama in care era laudata ori ca atinut mortis copilul sa o iei pe aceea. Important este sa mergi pe criterii de selectie care sa sustina sanatatea gingiilor si a dintilor si sa faca periajul mai faciil pentru micutul tau:


- periuta trebuie sa fie de dimensiuni mici, pentru ca acest lucru va facilita miscarile corecte ale periajului;

- multe firme producatoare au scos deja pe piata periute destinate diverselor grupe de varsta la copii; o sa gasesti modele pentru varsta de 1-2 ani, de 2-4 ani si asa mai departe;

- perii trebuie sa fie moi si flexibili; daca perisorii sunt duri, micutul isi poate rani gingiile;

- alege o periuta care sa aiba capul rotund, pentru ca astfel ajunge mai usor in toate colturile gurii;

- este de preferat ca manerul sa fie din cauciuc moale si plastic pentru ca faciliteaza aderenta manutei copilului la ea;

- periuta trebuie inlocuita la fiecare 3 luni sau chiar mai devreme daca se deterioreaza;

- atunci cand esti la magazin, lasa-l pe copil sa aleaga modelul de periuta preferat (eventual cu personajul preferat pe ea, colorata intr-un anumit fel etc.), dar punandu-i la dispozitie mai multe modele care intrunesc conditiile de siguranta si eficienta;

- exista pe piata si o gama de periute de dinti electrice pentru copii, dar specialistii sustin ca este mai bine sa il inveti pe copil cum sa foloseasca manual miscarile de periere a dintilor pentru ca le va fi mai de folos la maturitate; in plus ea poate agresa gingiile micutilor daca viteza este prea mare si in plus, face si zgomot care poate sa nu fie pe placul micutilor;

- incepand cu varsta de 6 ani incolo se poate adopta o periuta normala de dinti in igiena orala a copiilor;

- periuta de dinti trebuie spalata bine dupa fiecare folosire si nu este obligatoriu sa fie umezita atunci cand se pune pasta de dinti pe ea;

- invata copilul ca nu trebuie sa isi imprumute periuta de dinti cu nimeni, nici macar cu fratiorul lui.Cand incepe periajul dintilor la copii?

    Este recomandat sa incepi periajul dintilor copilului inca de la eruptia primului, adica in jur de 5-6 luni. Pana atunci poti curata bland gingiile. Apoi, de pe la 2 anisori incolo poti incepe antrenamentul cu el pentru a-l ajuta sa deprinda singur tehnica spalatului pe dinti. Pe la 4 ani copiii ar trebui sa fie capabili sa se spele singuri pe dinti.


Alegerea periei de dinti

 

     La 5 ani deja poti verifica daca copilul tau are piciorul plat!


   Pina la 3 ani la toti copii picioarele sint plate. Pîna la 5 deja formate, deaceea trebuie sa vezi starea picioarelor copilului tau.

      Pentru aceasta ungi picioarele cu ulei si le pui pe foaie. Apoi masori partea ingusta a talpii. Daca ea contine 1/3 din talpa - atunci piciorul e in ordine.

      La 90% din cei cu  picioorul plat aceasta s-a format în decursul copilariei.

      Peciorul plat duce la probleme de tipul: artroza, artrita, dureri la coloana vertebrala, duce la procese de degenerare a articulutiilor care nu mai pot fi restabilite pe parcursul vietii.

 

 

Concluzia - AVETI GRIJA DE INCALTAMINTEA COPILULUI DVS!


Vezi: Incaltaminte ortopedica - mit sau realitate

Vezi: Sfaturi pentru alegerea incaltamintei corecte p-u copii

La 5 ani deja poti verifica daca copilul tau are piciorul plat!

1. Este impotriva legii sa mananci alune si sa mergi cu spatele pe strada in timpul unui concert (Greene, NY)
2. Cand te trezesti dimineata, nu ai voie sa mananci mai mult de trei sandvisuri (Massachusetts)
3. Este interzis sa mananci pepene in parc (Been Grove, IN)
4. Este interzis sa te afisezi cu pachetul de pranz pe strada intre orele 11 si 13 (Riverside, CA)
5. Este interzis sa mananci in timp ce inoti in ocean (Maryland)
6. Este o incalcare a legii sa mananci gogosi in timp ce mergi cu spatele (Marion, OH)
7. Este ilegal sa mananci inghetata in timp ce stai pe trotuar (Carmel, NY)
8. Este interzis sa mananci inghetata, in public, cu furculita (Rosemead, CA)
9. Este ilegal sa mananci portocale in cada (California)
10.Este ilegal sa mananci alune in biserica (Boston)

Cele mai ciudate 10 legi americane cu privire la mancare

ТАБЛИЦА ПРО ЖВАЧКИ - ОТКАЖИСЬ ОТ ЖВАЧЕК !!!

Гипоаллергенная диета

Диетотерапия, основанная на исключении из рациона выявленных пищевых аллергенов, является основной терапией при лечении атопического дерматита.

  Рекомендуемые пищевые продукты Употреблять с осторожностью Высокоаллергенные продукты (рекомендуется исключить)
Молочные продукты Кисломолочные продукты
Сливочное масло
Не острые сорта сыра
  Пресное молоко
Простокваша
Ряженка
Сливки
Сметана
Детские сливочные сырки
Плавленный сыр
Острый сыр со специями
Крупы Гречка
Геркулес
Рис (вымоченный)
Перловка
  Манная крупа
Пшеничная крупа
Крупа Артек
Овощи Картофель (вымоченный 10–12 часов)
Капуста белокочанная
Петрушка
Укроп
Листья салата
Кабачки
Патисоны
Свежие огурцы
Шпинат
Зеленый салат
Капуста цветная
Капуста брюссельская
Бобовые
Зеленый горошек
Репа
Тыква
Брюква
Помидоры
Томатный соус
Редис
Семена подсолнечника
Баклажаны
Свекла
Морковь
Красный и зеленый перец
Щавель
Фрукты Яблоки (зеленые)
Слива и чернослив
Белая черешня
Груши (зеленые)
Черника
Сухофрукты (сушеные яблоки, чернослив)
Бананы Персики
Абрикосы
Дыни
Цитрусовые
Красные яблоки
Хурма
Гранаты
Все тропические фрукты (киви, фейхоа, манго, папайя, ананасы и др.)
Консервированные соки, компоты
Сухофрукты (изюм. курага, финики, инжир)
Ягоды Белая смородина
Крыжовник
Белая черешня
Брусника
Черника
Черная и красная смородина
Клюква
Арбуз
Земляника
Клубника
Малина
Облепиха
Виноград
Вишня
Мясо Говядина паровая, вареная
Кролик
Индейка
Конина
Нежирные сорта свинины (в отварном и тушеном виде)
Вареные колбасы
Сардельки и сосиски
Субпродукты (печень, почки). Курица
Куринный бульон
Утка
Гусь
Свинина
Баранина
Телятина
Копченые колбасы
Деликатесы
Рыба   Судак
Треска
Хек
Жирные сорта рыбы (красная и белая)
Рыбные консервы
Икра (красная и черная)
Другие морские продукты
Углеводы Хлеб с отрубями несдобный (пшеничный и черный несладкий)
Сушки простые
Крекеры
Сухое печенье
Сухари
Зефир
Пастила
Мармелад яблочный (в небольших количествах) Шоколад
Кофе
Какао
Торты с кремом
Сдобный хлеб
Пряники
Мороженное
Прочее Кукурузное или оливковое масло
Чай (некрепкий)
Отвары трав Жевательная резинка
Орехи
Халва
Мед
Квас
Уксус
Майонез
Перец
Горчица
Чеснок
Корица
Желток яиц
Макаронные и мучные изделия
Грибы
Dieta hipoalergenică (în cazul alegiilor) (Ru)

     De la bun început, as vrea sa spun ca mastita nu trebuie confundata cu înfundarea canalelor prin care se scurge laptele (o alta situatie care provoaca durere si pericliteaza alaptatul). Este vorba de o infectie provocata de bacterii, mastita necesita de cele mai multe ori tratament cu antibiotice. Se crede ca un factor favorizant este aparitia crapaturilor si a ranilor la nivelul mameloanelor.

Atenţie!Trebuie sa stii ca mastita nu este o afecţiune doar a gravidelor si mamelor care alapteaza. Ea poate apărea şi la restul femeilor şi chiar la bebeluşi!

     De obicei, mastita se manifesta prin aparitia unei zone inflamate pe sîn si chiar prin prezenta puroiului in mijlocul acestei zone. Aceste simptome duc la febra, dureri acute si inrosirea zonei afectate.

     E posibil sa confunzi infectia cu aparitia unor blocaje la nivelul canalelor mameloanelor. De cele mai multe ori, simptomele care insotesc aceasta situatie dispar in maxim 48 de ore de la debut. In tot acest timp, scurgerea laptelui este ingreunata. Un canal blocat se manifesta in primul rand prin durere, senzatie de arsura si aparitia unui nodul pe san. In aceasta zona, pielea este rosie si inflamata. E de retinut faptul ca un canal blocat duce la aparitia mastitei daca exista posibilitatea infectarii acestuia.

Mastita - un pericol real pentru alaptare
Membrii comunităţii
Municipiul Chişinău
Ciocana
Bebeluş (1-3 ani)
Israel
Israel
24 săptămînă
Municipiul Chişinău
Buiucani
Bebeluş (1-3 ani)
Municipiul Chişinău
Ciocana
Ieri eram fată; astăzi sunt ma...
Bebeluş (1-3 ani)
Municipiul Chişinău
Botanica
Bebeluş (1-3 ani)
Municipiul Chişinău
Buiucani
Bebeluş (1-3 ani)
Raionul Făleşti
Sărata Noua
Bebeluş (1-3 ani)
Municipiul Chişinău
Centru
Sensul vietii...
Bebeluş (1-3 ani)
Municipiul Chişinău
Botanica
sunt fericita")
Bebeluş (1-3 ani)
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe