Codul bunelor maniere: Cine saluta primul?

Citeşte: Codul bunelor maniere: Cine saluta primul?

Întrebări în centrul atenţiei
Răspunsuri: 0

Acum pe site
mămici
Înscrierea la grădiniţă în Republica Moldova
15:50 | 20.09.2017
Golub ALinA a pus întrebarea medic la nastere
15:00 | 20.09.2017
kilograme in plus
14:38 | 20.09.2017
Ioana Stirbu a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
13:52 | 20.09.2017
Golub ALinA s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 20.09.2017
Vaccinarea. Pro sau contra?
16:12 | 19.09.2017
Golub ALinA a pus întrebarea medic la nastere
15:00 | 20.09.2017
kilograme in plus
14:38 | 20.09.2017
Ioana Stirbu a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
13:52 | 20.09.2017
Golub ALinA s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 20.09.2017
L G a dat un răspuns la întrebarea Lapa de sare
13:08 | 19.09.2017
S M a pus întrebarea Cade părul
16:47 | 18.09.2017
close

Codul bunelor maniere: Cine saluta primul?

 

Salutul si raspunsul la un salut este o regula de baza a bunei cresteri. Fiecare om care traieste intr-o societate trebuie sa cunoasca cateva reguli de bune maniere.Salutul este de fapt un fel de simbol. Sa saluti si sa raspunzi la salut este un gest de respect.


Cine saluta primul?

Iata pentru cei interesati, cateva regulile de baza ale salutului din codul bunelor maniere:

 – Barbatul saluta mai intai o femeie;
– Cei tineri ii saluta pe cei batrani;
– Noul venit intotdeauna saluta el pe cei deja intr-o incapare, indiferent de sex si varsta;
– Subalternul isi saluta el primul superiorii;
– Daca ti s-a adresat un salut este total nepoliticos sa nu raspunzi, chiar daca nu cunosti persoana respectiva. A refuza sa raspunzi la un salut inseamna a-l face pe celalalt sa inteleaga ca te-a ofensat grav, pe tine sau pe unul din membrii familiei tale. In afara de acest caz, nu exista salut pe care poti sa-l refuzi fara sa incalci in mod deliberat regulile elementare ale codului bunelor maniere.
– Cel care intra intr-un local saluta, cel care se afla acolo raspunde la salut. Aceasta regula este valabila in restaurante , in aeroport, in tren, la cinema, in lifturi sau in magazine.
– Daca cunosti pe cineva dintr-un grup, saluti tot grupul nu numai persoana pe care o cunosti.

 

Strangem mana?

Sa saluti pe cineva strangandu-i mana este un semn de mare stima. In acest caz, regulile sunt inverse: cel care intinde mana primul este doamna, persoana mai in varsta sau superiorul. Tot persoanei de rang superior ii revine initiativa de a intinde mana pentru salut. Daca insa se intampla sa ca persoana mai tanara sau subalternul din graba sa intinda mana inainte, sa o refuzi, in aceasta situatie, nu e politicos.

Si inca ceva legat de stransul mainilor la forma de salut. Se spune si pe drept cuvant ca modul in care strangi mana celuilalt iti dezvaluie firea. Este de evitat sa ai o mana moale sau dimpotriva una care sa o zdrobeasca pe a celuilalt. Intr-un grup ordinea prioritatilor strangerii mainilor in semn de salut este urmatoarea: doamnele intre ele, apoi doamnele si domnii, apoi domnii intre ei. Evident, mana pe care o strangem este in mod traditional dreapta. Cand purtam manusi, barbatul trebuie sa-si scoata manusa din mana dreapta cand da mana cu o femeie.


Salutul prin sarutul pe ambii obraji

Ca o moda in ultima perioada este raspandit atat in randul femeilor, dar si al barbatilor salutul prin sarutul pe ambii obraji. Personal mie, sarutatul pe obraji in plina strada sau in cercuri foarte mari mi se pare un lucru nu prea placut, mai ales cand cu persoanele respective nu te-ai vazut de maxim o zi. Din punct de vedere al bunei cuviinte, sarutul si imbratisarea sunt interzise in public. Mi se pare normal ca doua persoane sa se sarute pe obraji daca perioada mai mare de timp de cand nu s-au vazut si daca aceste persoane sunt destul de apropiate.


Sursa: www.codrosu.ro

5 / 1 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
334
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii :
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe