Citeşte: Cele mai originale modalitati de vopsire a oualor de Pasti

Acum pe site
mămici
kilograme in plus
14:38 | 20.09.2017
Ioana Stirbu a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
13:52 | 20.09.2017
Vaccinarea. Pro sau contra?
16:12 | 19.09.2017
L G şi cimpul mariana acum prietenesc
13:34 | 19.09.2017
L G a dat un răspuns la întrebarea Lapa de sare
13:08 | 19.09.2017
S M a pus întrebarea Cade părul
16:47 | 18.09.2017
kilograme in plus
14:38 | 20.09.2017
Ioana Stirbu a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
13:52 | 20.09.2017
L G a dat un răspuns la întrebarea Lapa de sare
13:08 | 19.09.2017
S M a pus întrebarea Cade părul
16:47 | 18.09.2017
L G a dat un răspuns la întrebarea Amigdalite
16:00 | 18.09.2017
L G a pus întrebarea Amigdalite
10:14 | 18.09.2017
close

Cele mai originale modalitati de vopsire a oualor de Pasti

 

     Iată că Paștele e aproape și această sărbătoare aduce frumoase tradiții. Te-ai gîndit cum să vopsești ouăle în acest an? Dacă ești încă în dilemă îți propunem să te inspiri din cele mai originale metode de colorare și decorare a ouălor de Paști! Renunță de această dată la clasica vopsire într-o singură culoare și pune-ți imaginația la contribuție și inspiră-te din sugestile noastre.  

 

     La această frumoasă activitate te îndemnăm să chemi în ajutor și copiii! Ei vor fi fascinați și îți vor cere să te ajute în fiecare an.

 

 

Ouă cu efect marmura

 

 

     Această metodă este simplă, dar cu rezultate impresionante. 

 

     Ai nevoie de:


- Ouă crude;

- Coajă de ceapă;

- Ciorap de mătase sau tifon;

- Colorant verde pentru ouă sau verde de briliant.

 

     Folosește doar primele straturi uscate de ceapă pe care trebuie să le mărunțești cu foarfeca. Udă oul și rulează-l în coajă dată. După ce oul va fi acoperit pe toată suprafața sa leagă-l bine în tifon sau ciorap astfel ca bucățile de coajă de ceapă să se lipească bine de ou. 

 

 

     Acum e timpul să fierbi ouăle pregătite! Pune-le într-un recipient în care să adaugi apă în așa fel ca să le acopere. Toarnă și puțină vopsea verde sau verde de briliant. Lasă ouăle să fiarbă bine. 

 

 

     O altă variantă ar fi să fierbi bine ouăle în apă curată și după să le pui pentru 5-10 minute într-un pahar cu colorant dizolvat.

 

 

 

Ouă vopsite cu creioane din ceară


 

     O nouă modalitate foarte simplistă de decorare a ouălor de Paști implică utilizarea doar a creioanelor din ceară. Deci, dacă vei fi nevoită să utilizezi "instrumentele" micuțului tău, ar fi cazul să-l implici și pe el în aceste momente de creație.

 

     Ai nevoie de:


- Ouă albe crude;

- Creioane din ceară;

- Stativ de ouă (din hîrtie sau capace nu prea mari).

 

     Fierbe bine ouăle și lasă-le puțin să se usuce (Nu să se răcească!). După uscare pune atent ouăle fierbinți pe stative și începeți să creați. Pentru a primi uzoare cît mai originale utilizați nu doar partea ascuțită a creionului, dar puteți să scoateți hîrtia și să colorați cu partea laterală sau să răzuiți creionul și să presărați pe ou. Îndeamnă copilul să combine diferite culori și să nu-și pună bariere creativității!

 

     Asemenea mici capodopere trebuie lăsate la uscat timp de aproximativ o oră.


 

     O altă variantă ar fi să desenați pe ouăle fierte, dar reci. După crearea capodoperelor pune ouăle în vopsea. Astfel, se va colora doar părțile necolorate cu creioane. Dacă totuși decizi să elimini ceara creioanelor, pune oul în microundă sau alt cuptor pentru a se încălzi puțin și șterge-l cu un șervețel.

 


 

 

Ouă mozaic

 

 

     Cel mai bun decor pentru un ou este alt ou! ;-) Dacă ai prea multe ouă vopsite sau care au crăpat, poți încerca această idee pentru încondeiatul ouălor într-un mod creativ, dar și sănătos. 

 

     Ai nevoie de:


- Ouă fierte nevopsite;

- Coajă de ouă vopsite;

- Clei natural;

- Pensulă pentru clei.

 

     Tot ce trebuie să faci e să spargi cojile colorate în bucățele medii (fără a le fărîmița), iar apoi lipește-le pe cojile ouălor nevopsite. Poți vopsi și ouăle pe care vei încleia cojile, dar pentru copii vor fi mult mai sănătoase cele nevopsite.

 

 

Prepară clei din amidon:

 

     Pune într-un recipient cantitatea dorită de amidon de cartofi, grîu sau porumb. Adaugă puțină apă și amestecă pînă obții o masă omogenă. Continuînd agitarea prin amestec adaugă uncrop (apă clocotită). Cantitatea depinde de densitatea pe care dorești să o obții. Dacă dorești să mărești adezivitatea adaugă și puțină făină de grîu sau secară.

 

 

 

Vopsește ouă cu bumbac

 

 

     Echipează-ți copiii cu o pereche de mănuși din cauciuc și lasă-i să te ajute să vopsești ouăle de Paști prin această modalitate foarte simplistă. De fiecare dată culorile și figurile se vor primi unice.

 

     Ai nevoie de:


- Oua fierte;

- Vată din bumbac (pentru a acoperi oul);

- Vopsea pentru ouă de diferite culori;

- Mănuși din cauciuc.

 

Oua in bumbac pentru paste

 

     Toarnă diferite culori pe bumbac și înfășoară oul (trebuie să fie suficient bumbac pentru a acoperi oul de jur împrejur). Rulează oul în mîini pentru a te asigura că e acoperit bine cu vopsea. Lasă pentru 5-6 minute și scoate bumbacul de pe ou. Vei găsi o frumusețe de combinații.

 

Colorare oua cu bumbac Mybebe

 

 

 

Ouă vopsite în frișcă

 

 

     Vopsirea cu frișcă este la fel de simplă ca cea clasică și foarte interesantă pentru copii. Dacă ouăle nu sunt destinate pentru copii și nu vrei să te cheltui pentru frișcă, atunci poți folosi spuma de ras a soțului :-).

 

     Ai nevoie de:


- Ouă albe fierte;

- Un recipient mare de sticlă;

- Frișcă la tub (sau spumă de ras);

- Vopsea lichidă în diferite nuanțe;

- Mănuși din cauciuc.

 

     Fierbe ouăle, apoi ia o tava pentru cuptor (recomandabil din sticlă) în care torni 2,5 cm frișcă (sau spumă de ras). Picură aleatoriu vopseaua de ouă lichidă, din loc în loc, punctînd cu culori diferite. Cu un bețișor descrie cu mișcări largi, cercuri, spirale sau orice altă formă dorești în vasul cu spumă.

 

 

     Îmbracă mănușile si rostogolește fiecare ou în vasul cu frișcă colorată, pînă cînd se acoperă bine. Apoi, pune oul la uscat într-un carton de ouă. După 3-10 minute (în dependență de nuanța dorită) curăță ouăle și unge-le cu ulei.

 

 

Ouă colorate în orez

 

 

     Încearcă anul acesta să vopsești ouăle de Paști și cu orez. Rezultatul este uimitor, iar această metodă este la fel de simplistă ca și celelalte prezentate mai sus. Ouăle vor avea un decor inedit și cu siguranță vor ieși în evidență!

 

     Ai nevoie de:


- Ouă fierte;

- Orez;

- Colorant alimentar sau vopsea de ouă;

- Cutii de plastic cu capac și cutii mai mici fără capac.

 

     Pune 2 linguri de orez într-o cutie mai mică și adugă puțin colorant alimentar sau vopsea de ouă (dacă e praf, dizolvă cu apă și adaugă 2-3 picături). Amestecă pînă cînd orezul capătă o culoare omogenă. Toarnă orezul colorat în cutia cu capac, pune oul și scutură ușor cutia cîteva secunde. 

 

 

     După ce ai vopsit ouăle, pune-le pe un șervețel și lasă să se usuce, iar orezul colorat poate servi ca materie de joacă pentru copii.

 


Ouă în nuanțe graduale     Dacă dorești ca ouăle de Paști să prezinte treceri graduale de la o nuanță închisă la una deschisă poți folosi următoarea tehnică: umple doar un sfert dintr-un vas mic cu culoarea dorită, introdu oul fiert și lasă cîteva minute să se coloreze. După, toarnă peste lichidul colorat apă de un deget și lasă oul în continuare la colorat. Repetă procedeul pînă cînd colorezi tot oul.

 

 

 

 

Pictură cu ceară pe ouă

 

 

     Pentru această tehnică trebuie să fierbi mai întîi ouăle (sau totodată le poți vopsi în culori deschise) și cît sunt fierbinți să aplici cu ceară diferite desene (buline, cercuri, forme geometrice, uzoare).

 

     Ai nevoie de:


- Ouă fierte (albe și/sau vopsite în nuanțe deschise);

- Lumînări din ceară;

- Șervețele de hîrtie;

- Colorant de ouă.

 

     După pictare cufundă ouăle în vopsea, cu ceara pe ele. Odată vopsite, îndepărtează ușor urmele de ceară de pe coajă cu ajutorul șervețelelor de hîrtie. Dacă vrei ca liniile să fie mai fine utilizează lumînările pentru tort.

 

 

     Ouăle de Paște pot fi pictate cu ceară și înainte de fierbere. În acest caz trebuie să aprinzi lumînarea ca să se topească ceara și astfel picuri ceara fierbinte pe ou în diferite uzoare.

 

 

 

 

Ouă pestrițate

 

 

     Dacă vrei ca ouăle de Paști anul acesta să fie mai pestrițate și mai colorate, îți recomandăm să utilizezi uleiul vegetal. Poți vopsi ouăle într-o nuanță pestrițată, în mai multe sau îl poți pestrița după ce a fost vopsit deja clasic. Alegerea îți aparține!

 

     Ai nevie de:

 

- Ouă fierte;

- Ulei vegetal;

- Colorant pentru ouă.

 

    Prepară vopseaua conform instrucţiunilor de pe pachet, dar adaugă şi o lingură de ulei vegetal pentru fiecare plic. Vopseşte ouăle. Uleiul va crea un efect pestrițat pe coajă. Pentru ca să nu rămînă locuri nevopsite, ai putea mai întîi să vopsești oul clasic într-o culoare deschisă.

 

 

 

 

Tehnica decupaj

 

 

     Ar fi cazul să atragi o atenție deosebită decupajului, atunci cînd decorezi ouăle de Paști, mai ales dacă implici și copilul. Decupajul nu e doar o tehnică simplă dar și care oferă rezultate foarte drăguțe.

 

     Ai nevoie de:

 

- Ouă fierte curate și/sau vopsite;

- Șervețele din hîrtie colorate și/sau cu diferite uzoare;

- Clei natural;

- Pensulă pentru clei.

 

      Decupează uzoarele cele mai drăguțe de pe șervețele și încleile pe ouă. Pentru a încleia uzoarele îți recomandăm să utilizezi variante netoxice de adeziv care le poți prepara din produse alimentare.

 


Prepară clei din zahăr sau gelatină:

 

     Amestecă o cantitate mare de zahăr cu apă sau apelează la cleiul din gelatină. Toarnă apă peste gelatina din comerț în proporțiile specificate pe cutie. Strecoară și aruncă excesul de lichid. Apoi, încălzește gelatina și așteaptă pînă se dizolvă toate granulele.

 

     Pe lîngă uzoare de pe șervețele poți încleia pe ouă frunze și flori uscate sau chiar poze printate pe hîrtie subțire ale celor apropiați.

 

 

Ouă dungate

 

 

     Dacă vrei de Paști să ai niște ouă elegante și frumoase, atunci încearcă această tehnică! 

 

     Ai nevoie de:

 

- Ouă fierte;

- Bandă adezivă de mascare;

- Sau elastice de cauciuc;

- Colorant pentru ouă.

 

     Taie bucăți de bandă adezivă de mascare și lipește-le pe ouă în diferite modele. Nu evita să experimentezi! Vopsește ouăle și scoate benzile doar după uscare. 

 

 

     O altă variantă ar fi să folosești elastice din cauciuc în loc de banda adezivă. În acest caz dungile se vor primi mult mai fine. Dacă nu-ți reușește să le fixezi pe ou, prinde-le puțin cu o bucată de bandă adezivă pe partea care va fi considerată "spatele".

 

 

Ouă îmbulinate

 

 

     Bulinele sunt în trend anul acesta! Dacă îți plac și ție bulinele și tot ce e decorat în acest stil, ce-ar fi dacă ai trece uzorul preferat și pe ouăle de Paști? 

 

     Ai nevoie de:

 

- Ouă fierte cu coaja albă;

- Colorant pentru ouă;

- Vinil autoadeziv sub formă de buline (sau le tai bulinele cu un perforator)

 

     Dacă îți este greu să găsești buline din vinil autoadeziv poți folosi fie buline dintr-un plastic, hîrtie plastifiată sau buline metalice. Cerculețele date le poți prinde cu o bandă adezivă pe 2 părți sau le așezi binișor între coaja oului și un ciorap de mătase.

 


 

 

Ouă dulci

 

      Dacă piciul tău adoră dulcele, atunci aceste ouă sunt pentru el! Curăță ouăle fierte de coajă, înmoaie-le în apă cu zahăr și rostogoleștele în biluțele de zahăr colorate cu care se decorează cozonacul. Lasă-le ceva timp să se usuce. Vei obține nu doar ouă extrem de frumoase dar și adorate de micuț.

 

Oua dulci de Pasti

 

 

 

Ouă colorate din jeleu

 

 

     Pentru copil ai putea să renunți anul acesta la tradiționalele ouă roșii sau ouă decorate. Mai ales dacă ai făcut ceva copturi și au rămas cojile de ou fără utilitate. Astfel, dacă îţi doreşti să îi impresionezi pe toţi cei dragi, iată o metodă ingenioasă pentru a face ouă curcubeu din gelatină.

 

     Ai nevoie de:

 

- Coajă de ou cu o gaură mică sau forme de ouă;

- Jeleu de o culoare sau diferite;

- O seringă fără ac.

 

     Dacă nu ai formă pune ouăle golite în apă fierbinte, clătește-le bine şi usucă-le. Pregătește jeleul (pune doar jumătate din cantitatea de apă specificată pe pachet) și toarnă-l cu seringa în coaja de ou. Poţi inventa ouă de Paşte cu dungi de diferite culori, aplicînd jeleu în straturi.

 

 

     Pentru a desprinde „ouăle colorate” din coajă, scufundă-le 15 secunde în apă caldă astupînd gaura cu degetul.

 

 

Sfaturi:

 

- Niciodată nu pune la fiert ouăle recent scoase din frigider. Ele trebuie să fie de temperatura camerei pentru a evita crăpăturile.

- Unge uăle cu ulei după vopsire. Astfel vor fi mai strălucitoare și vor căpăta o nuanță mai pronunțată.

- Fierbe ouăle la foc mic.

- Ouăle se fierb între 3 – 10 minute:

Pentru ouă lichide, între 3 si 6 de minute;
Pentru ouă normale se fierbe 6-8 minute;
Pentru ouă fierte tari – 8 pînă la 10 minute.

 

     Sperăm că careva din aceste idei te-au inspirat și vei transforma împreună cu micuțul tău clasicele ouă de Paști în mici opere de arta!


5 / 3 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
2967
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii :
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe