Citeşte: Burtica după naştere

Întrebări în centrul atenţiei
Răspunsuri: 2

Acum pe site
mămici
Înscrierea la grădiniţă în Republica Moldova
15:50 | 20.09.2017
Golub ALinA a pus întrebarea medic la nastere
15:00 | 20.09.2017
kilograme in plus
14:38 | 20.09.2017
Ioana Stirbu a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
13:52 | 20.09.2017
Golub ALinA s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 20.09.2017
Vaccinarea. Pro sau contra?
16:12 | 19.09.2017
Golub ALinA a pus întrebarea medic la nastere
15:00 | 20.09.2017
kilograme in plus
14:38 | 20.09.2017
Ioana Stirbu a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
13:52 | 20.09.2017
Golub ALinA s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 20.09.2017
L G a dat un răspuns la întrebarea Lapa de sare
13:08 | 19.09.2017
S M a pus întrebarea Cade părul
16:47 | 18.09.2017
close

Burtica după naştere

 

     Multe mămici rămîn surprinse de felul în care le arată burtica după naştere. Explicaţia este simplă. E vina uterului, care s-a destins mult în timpul sarcinii şi se va retrage treptat, pînă cînd va reveni la mărimea iniţială. Dar asta nu se va întîmpla deodată. Dacă, dincolo de perioada de aproximativ 4 săptămîni, rămîi cu o burtică proeminentă nu poate fi vina uterului pentru ca el se retrage complet.

 

Burtica mamei imediat după naştere


      Burtica mamei după naştere începe procesul de revenire la normal. Însă acesta nu se realizează peste noapte. În această perioadă burtica ta va semăna cu un balon dezumflat. Va fi moale, uşor lăsată, proeminentă. Multe mămici încă mai au la nivelul abdomenului linea nigra şi probabil vergeturi rămase din timpul sarcinii. Acum, după ce o mare parte din volumul burţii a scăzut, s-ar putea ca astfel de semne să arate şi mai înspăimîntător.

 

În cît timp burtica va reveni la normal?


     Procesul de recuperare al corpului după naştere – în special a zonei abdominale - este destul de lung şi necesită multă răbdare din partea ta. Din momentul în care naşti copilul, este nevoie de cel puţin 4 săptămîni pentru ca uterul să se contracte şi să revină la dimensiunea normală. Odată cu reducerea lui vei observa că şi burtica ta începe să scadă în volum.

 

     Toate celulele din organism care s-au umflat în sarcină încep eliberarea treptata a fluidelor prin: urina, sudoare si secreţii vaginale.

 

     Şi grăsimile suplimentare pe care le-ai acumulat pentru a hrăni fătul în burtică încep să se topească treptat. Însă tot acest proces necesită timp şi eforturi din partea ta.

 

 Factorii ce influenţează timpul şi viteza de reducere a burticii:

 

- Greutatea acumulată în sarcină;

- Genele cu care eşti înzestrată;

- Dacă alăptezi natural;

- Cît de activă eşti;

- Cît de des şi cît de efectiv practici sportul.

 

Ce poţi face pentru a ajuta burtica să se tonifieze după naştere?

 

     Alăptarea este unul dintre lucrurile care ajută la arderea grăsimii. Pentru a produce lapte este necesar să arzi calorii. Cu cît alăptezi mai mult, cu atît ajuţi procesul de recuperare de după naştere. Contracţiile uterine postpartum ajută la reducerea volumului uterului, ceea ce poate fi considerat un mic "exerciţiu" pentru burtică şi întregul corp.

 

     Cu toate acestea, te poţi împotmoli în pierderea ultimelor 3-5 kilograme. Din acest motiv, pentru a slăbi şi pentru a reveni la forma de odinioară este nevoie să iei cîteva măsuri speciale:

 

Fă sport! Sigur că adoptarea unor clase de sport aerobic, yoga sau fitness cu accent pe lucrarea zonei abdominale ar da rezultate mai rapide.

     Însă această metodă nu este valabilă după cezariană. În acest caz practică masajul care în ritmuri mai lente, dar la fel aduce rezultate.


Nu sunt recomandate dietele stricte! Femeile au nevoie în general de cam 1200 de calorii pentru a rămîne sănătoase, însă majoritatea au nevoie de mai mult de atît, cam între 1800 şi 2200 de calorii pe zi – pentru a fi energice şi active.

 

     Pentru a slăbi cîte 500 g pe săptămînă, este nevoie să reduci cel puţin 500 de calorii din aportul alimentar obişnuit sau să creşti nivelul de activitate fizică. Aşteaptă totuşi cel puţin 6 luni pînă să reduci numărul de calorii, pentru că altfel îţi poate afecta producţia de lapte.

 

Sfaturi şi remedii naturiste

       

     Mănîncă zilnic pește pentru că grăsimile lui bune te ajută să arzi grăsimea corporală. În unele zile, poți înlocui peștele cu ulei din pește. E la fel de eficient pentru a scăpa de burtă după naştere.

      De asemenea, poţi scăpa de burta după naştere consumînd ulei de măsline extravirgin, alune
și nuci. Au multe vitamine, dar și proprietăți de a elimina surplusul de grăsime.

     Totu
și, nu le amesteca. Cumulate, conțin multe calorii și riști nu numai să nu poți scăpa de burtă după naştere, dar să iei și în greutate.

    
Și nu în ultimul rînd, dormi suficient. Asta pentru că stresul și oboseala împiedică procesul de ardere a grăsimilor.

5 / 23 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
34167
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii (1) :
17.10.2014, 7:33

Mamicilor care alapteaza le este categoric interzis masajul si sporturile intensive ...toxinele eliminate de organism ajung in mare parte in lapte...nu o zic eu ci o campioana la masaj...dupa diversificare cred ca e mai usor sa nu alaptezi dupa masaj sau sport.

MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe