Citeşte: Ai grijă de sarcină pe timp de iarnă

Întrebări în centrul atenţiei
Anonim
Răspunsuri: 0

Acum pe site
mămici
O pereche de finuti
14:19 | 25.09.2017
Lutcan Valentina a dat un răspuns la întrebarea Cautam nasi
14:09 | 25.09.2017
R. P. a dat un răspuns la întrebarea Limba galbena
17:15 | 24.09.2017
sistemul imunitar
23:42 | 22.09.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:53 | 22.09.2017
Probleme pe fata. Dermatolog maturi
17:51 | 22.09.2017
O pereche de finuti
14:19 | 25.09.2017
Lutcan Valentina a dat un răspuns la întrebarea Cautam nasi
14:09 | 25.09.2017
R. P. a dat un răspuns la întrebarea Limba galbena
17:15 | 24.09.2017
sistemul imunitar
23:42 | 22.09.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:53 | 22.09.2017
Elena Pricop s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 21.09.2017
close

Ai grijă de sarcină pe timp de iarnă

 

   Indiferent cînd rămîi însărcinată, aceasta este cea mai frumoasă perioadă din viața ta. Totuși în perioada rece ești limitată de vitamine, îți este greu să-ți găsești haine potrivite și ești nevoită să te protejezi de viruși. Dar există și multe plusuri! Nu ești nevoită să suporți căldurile caniculere, ai mai mult timp pentru odihnă și informare, iar copilul pe care îl vei aduce pe lume va fi mult mai rezistent din punct de vedere al imunității!

 

 

 

Nu te expune mult timp la frig!

 

 

     Fiind însărcinată, frigul te poate afecta, mai ales în miezul iernii pe temperaturi extrem de scăzute. Cel mai bine pentru tine și făt e să eviți expunerea prelungită la frig, iar atunci cînd o faci, să fii foarte bine îmbrăcată și cu capul acoperit.

 


Evită răcelile!

 

 

     Știind riscurile fiecărei infecții în sarcină, la sigur că în perioada de iarnă îți faci griji ca să nu răcești, să nu capeți vre-un virus sau vreo bacterie. Pentru asta trebuie să ții cont de următoarele sfaturi:

 

Evită locurile aglomerate;


Aerisește cît mai des camera;


Bea multe lichide - pe lîngă faptul că vei evita deshidratarea (consecințe: dureri de cap, constipație, oboseală, uscarea pielii și infecții urinare) lichidele te vor ajuta să elimini din corp virușii și bacteriile cu care ai intrat în contact;


Ai grijă de umeditatea aerului din casă - căldura usucă aerul din casă în perioada aceasta. Aerul umed este mai sigur pentru sănătatea ta, mai ales ca sarcină, usucă mucoasa nazală și astfel nu permite filtrarea eficientă a aerului inspirat;


Fă-ți vaccinul antigripal. Gripa este un inamic al gravidelor care poate duce în unele cazuri la complicații majore (întreruperea sarcinii, malformații). Vaccinul se poate face la dorință și, numaidecît, doar cu recomandarea medicului, începînd cu al doilea trimestru al sarcinii (vaccina dată are efect pînă la 8 luni);


Unge orificiile nazale cu un unguent antiviral sau utilizează măștile (ca exemplu Oxolina sau ce îți recomandă medicul) înainte de a ieși din casă;


Bea ceai cu lămîie (lichide + vitamina C) sau ceai din zmeură, coacăză, măcieș cu miere;


Ia vitamine pentru sarcină. Dacă în celelalte anotimpuri ale anului te poți răsfăța cu diverse fructe și legume proaspete, atunci iarna organismul este privat de aceste oportunități. În acest caz medicul este obligat să-ți prescrie gratuit complexul de vitamine Vitrum Prenatal. 

 

 

Îmbracă-te corect!

 


     Dacă ai norocul să traversezi perioada de iarnă fiind însărcinată, ai grijă să te îmbraci bine, așa că alegerea vestimentației este foarte importantă: 


- Îmbracă-te în straturi - straturile păstrează mult mai bine căldura decît o singură haină groasă.


Evită paltoanele și blănurile grele - sunt mai comode gecile călduroase (rezistente la apă) cu deschidere fermoar din 2 direcții (dacă mai tîrziu burtica nu va mai încăpea la călduț un fular mare și grosuț te va ajuta să ascunzi rotungimea ieșită la vedere, iar un colan va ține haina)

 


Uită de geaca de iarnă scurtă - spatele și burtica trebuie să fie acoperite.

 

                             

 

Evită hainele strînse pe corp - deși par să încălzească, sugrumînd circulația efectul va fi invers și vei îngheța mult mai tare.


Poartă pantaloni grosuți cu elastic peste burtică. 

 

                          

 

Ai grijă să porți colanți pentru gravide peste dresuri sau pe sub pantaloni.


Poartă căciulă, fular, mănuși. Nu uita că senzația de frig începe de la extremitățile corpului!  

 

 

Alege încălțămintea adecvată

 

 

- Poartă cizme călduroase și comode - fără tocuri pentru că centrul de greutate se schimbă și poți suferi accidentări și să nu fie prea înguste pentru că picioarele se vor umfla (dacă picioarele se umflă tare, cele mai comode în această perioadă vor fi cizmele de tip UGG).

 

       

 

- Poartă cizme cu talpă antiderapantă, cu striații adînci sau lipeşte-le cu leucoplast. Se știe foarte bine faptul că căzăturile în sarcină sunt foarte periculoase atît pentru viitoarea mămică cît și pentru făt. De asta cînd alegi cizmele pentru iarnă atrage o mare atenție la talpă. Dacă cizmele care le ai au o talpă obișnuită atunci:


→ mergi la meșter și roagă să adauge unstrat de protecție;

→ cumpără antiderapante pentru încălțăminte;

→ lipește pe talpă hîrtie abrazivă;

→ aplică bine cîteva bucățele de leucoplast sau lipici hîrtie pe talpă. 

 

 

- Dacă e posibil evită încălțămintea cu fermoar. Fermoarul ar putea sa se strice sau să se desfacă atunci cînd piciorul se umflă, așa că nu sunt tocmai recomandate în sarcină.

 

 

Îngrijește-ți pielea

 

 

     Încălzirea folosită pe timp de iarnă uscă în mod substanțial pielea. Este foarte important să te hidratezi bine zi de zi. Vitamina E îți menține pielea suplă. Alege pe de o parte alimente bogate în vitamina E, pe de alta creme care să conțină această vitamină și care să mențină pielea hidratată si moale. Dacă totuși esști pentru metodele naturale, atunci utilizează uleiul de măsline încălzit pe aburi.

 

     Îngrijirea pielii și o bună hidratare sunt calea care te ajută să previi apariția vergeturilor!

 

 

Administrează vitamina D

 

 

     Aportul de vitamina D din timpul sarcinii este deosebit de important în dezvoltarea osoasă ulterioară a copilului. Dacă vara vitamina vine prin acțiunea razelor soarelui, iarna ai nevoie de suplimente. Totuși nu uita să ceri mai întîi sfatul medicului!

 


5 / 1 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
3762
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii :
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe