Citeşte: Activități de Paști pentru și cu copiii

Acum pe site
mămici
kilograme in plus
14:38 | 20.09.2017
Ioana Stirbu a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
13:52 | 20.09.2017
Vaccinarea. Pro sau contra?
16:12 | 19.09.2017
L G şi cimpul mariana acum prietenesc
13:34 | 19.09.2017
L G a dat un răspuns la întrebarea Lapa de sare
13:08 | 19.09.2017
S M a pus întrebarea Cade părul
16:47 | 18.09.2017
kilograme in plus
14:38 | 20.09.2017
Ioana Stirbu a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
13:52 | 20.09.2017
L G a dat un răspuns la întrebarea Lapa de sare
13:08 | 19.09.2017
S M a pus întrebarea Cade părul
16:47 | 18.09.2017
L G a dat un răspuns la întrebarea Amigdalite
16:00 | 18.09.2017
L G a pus întrebarea Amigdalite
10:14 | 18.09.2017
close

Activități de Paști pentru și cu copiii

 

     Paștele este una dintre cele mai importante sărbători religioase, în care toate învie și se înnoiesc. Este timpul în care fiecare tinde să devină mai bun și mai aproape de Dumnezeu și familia sa.

 

     Fii și tu mai aproape de copii tăi! Implică-i în toate activitățile specifice Sfintelor Sărbători! Profitați de această frumoasă perioadă pentru a petrece împreună cît mai mult timp într-un mod plăcut și memorabil.

 

     Iată cîteva activități interesante și amuzante pe care le poți încerca cu copiii:

 

 

 

Suport pentru ouăle de Paști

 


     Foarte ușor și rapid veți putea crea o atmosferă de primăvară pe masa de Paști cu ajutorul suporturilor originale pentru ouă. Deci, după vopsire urmează etapa de creare unor suporturi originale! Aici, îți vor fi de folos cofrajele (ambalajele de carton) în care au stat ouăle pînă la vopsire.

 

     Cu o taietură a foarfecii și niște vopsea, o bucată de carton pentru ouă poate arăta foarte bine luînd forma unor suporturi cu aspect de iepuraș, puișor, cocoș ș.a. Folosiți culori care se aseamănă cu cele folosite pentru ouă pentru a obține o imagine simplă dar frumoasă.

 

Ouă de Paști cu amprente

 

 

     Copiii întotdeauna au fost și sunt intrigați de procesul de vopsire a ouălelor de Paști. În prealabil acest eveniment îi atrage pe cei micuți. Dacă e mic nu înseamnă că nu e capabil să participe și el! Chear dacă încă nu poate desena, te poate ajuta! Fierbe cîteva ouă albe și lasă-l să-și pună amprentele colorate ale degetelor mari. Deja tu sau frații mai mari veți fi responsabili de transformarea acestor amprente în adevărate capodopere.


Ouă umplute cu ciocolată

 

 

     Cu ajutorul unui ac găurește partea de jos a cîtorva ouă crude, după care introdu și rotește vîrful unui cutter (cuțit de birou) pentru a lărgi proporțional găurile. Această primă etapă ar fi de dorit să o faci singură pentru a preveni careva răniri ale copilului.


     Dacă dorești ca găurile să fie mai micuțe, pentru a scoate conținutul din ou va trebui mai întîi să spargi gălbenușul introducînd prin gaură un ac. Sterilizează cojile fierbîndu-le cîteva minute în apă cu puțin oțet sau vopsește-le. Lăsa-ți să se usuce cîteva zile.

 

Dacă alegeți să le vopsiți: Amestecă 4 linguri de oțet și 12 picături de colorant alimentar cu 2 căni de apă clocotită într-un bol rezistent. Alt bol umple-l cu oțet. Folosind o lingură de plastic înmoaie ouăle în oțet apoi în colorant pentru 2-3 minute. Cu un șervețel de hîrtie șterge surplusul de colorant de pe ou ca să nu rămînă dungi și lasă să se usuce. 

 

 

     După ce s-au uscat bine cojile de ou pregătește ciocolata. O poți da prin răzătoare sau fărîmița și, respectiv, urmează etapa de topire. Acum copilul va fi meșterul cel mare! Lasă-l pe el să umple ouăle cu ciocolată! Pentru a nu se preface într-un dulce murdărici și a se simți meșter faur ajută-l și umple-i cu ciocolată seringa de patiserie.

 


 

 

Ouă cu surprize

 

 

     Aceste creații vor lua mai mult timp dar vor stîrni mult mai multă curiozitate în ochișorii copilașului! Luați împreună cîteva ouă, crăpați-le puțin la un capăt, și scoateți pe acolo conținutul (sau găuriți extremele și expulzați conținutul suflînd în gaura opusă). Apoi, spălați-le atent și puneți-le la uscat.

 

     După toate aceste proceduri, acordă-i copilului posibilitatea să creeze capodopere pe coajile de ou. După ce pictura s-a uscat, introdu prin gaură mici bombonele și ciocolate. La final, îmbracă partea spartă a oului într-o bucată de șervet colorat sau hîrtie creponată și lipește-o pe el.

 

     Pentru ouăle destinate celor maturi puteți pregăti împreună cu copilul un frumos mesaj de felicitare care la fel il veți introduce în oul supriză. Tare mare le va fi uimirea celor apropiați cînd vor găsi bilețelul tocmai în ou!

 


     O altă idee ar fi să umpleți ouă cu surprize pentru toți copilașii care vor veni în ospeție. Urmează imaginile de mai jos și vei crea o sărbătoare de neuitat nu doar micuțului tău dar și pentru ceilalți copii care vă vor vizita în această zi luminoasă!


 


 

 

Ghirlandă din ouă

 

 

     Nu doar cu ocazia sărbătorilor de iarnă poți implica copilul la crearea unor decoruri originale pentru casă. Paștele e la fel un motiv pentru îmbrăcarea căminului familial în straie de sărbătoare. Decorati casa cu ghirlande formate din ouă decupate și colorate din carton și legate pe o ață cît mai lungă. Deseană un model de ou pe carton, apoi lasă copilul să-l folosească pe post de șablon pentru toate celelalte ouă pe care le va decupa. Nu uitați să le colorați cît mai vesel!

 

 

 


Ghivece din coajă de ou

 

 

     Cu siguranță că în această perioadă o să folosești multe ouă pentru gătit. Ai grijă însă să nu arunci cojile! Împreună cu copilul poți face din ele niște ghivece micuțe de toată frumusețea, ideale pentru decorat pervazul ferestrei.


     Colorați cojile de ou în diverse nuanțe, folosind acuarele sau markere. Puteți lăsa și fără model, dar dacă vreți mai multă culoare, lipiți mărgeluțe, strasuri, sclipici. După, umpleți coaja cu pămînt de flori pînă aproape de jumătate, plantați semințe (iarbă,     grîu, fasole) și acoperiți-le cu puțin pămînt. În cîteva zile, ar trebui să apară primele firicele. 

Oușoare cu fundiță

     Dacă nu ai timp să prepari colorant natural pentru ouăle destinate ca cadou copilașilor, atunci îți recomandăm o variantă originală dar și sănătoasă de ornare a ouălor de Paști. E o metodă foarte simplă și chear nici nu necesită colorarea ouălor. Fierbe ouăle, pregătește niște panglici de diferite culori, cheamă copilul să te ajute și spor la muncă!

Jocuri distractive de Paști

     Deseori de Paști copiii se diatrează doar cînd se spală pe obrăjori cu ouă și în lupta pentru cel mai rezistent ou. Ce-ar fi să le creezi micilor un program de distracție cu tematica sărbătorii?

1. Iepurașul Hop-hop

     În curte, într-o sală mai mare sau în natură marchează o linie de start si una de finiș. Oferă fiecărui mic jucător cîte un ou (decorativ sau fiert tare). Concurenții trebuie să țină oul între genunchi, fără să îl scape, și să țopăie hop-hop pînă la linia de finiș (poate și înapoi). Premiul mare îl va primi cel care va ajunge primul, fără să scape oul.

      Pentru cei micuți acest concurs se va desfășura fără ouă, iar ei se vor întrece țopăind pe o melodie veselă.

 

2. În căutarea comorii de Paști

 

     Indiferent dacă ai un copil acasă sau mai mulți, sunt micuți sau mai măricei acest joc la sigur va fi pe placul lor. Ascunde ouăle de Paște prin grădină și trimite-l pe cel mic să le caute și să le găsească pe toate (cînd participă mai mulți cîștigă cel care găsește cele mai multe ouă). Dacă locuiți la bloc, poți organiza o vînătoare de ouă de Paște chiar și în casă. 

 

3. Rostogolirea ouălelor de Paști

 

     La cursa de rostogolire a ouălelor participanții le împing fie cu mîna, fie cu o lingură, dar cel mai distractiv este cu nasul! ca și în cazul jocului "Iepurașul Hop-hop" va trebui să marchezi linia de start și cea de finiș, iar cel mai hărnicuț micuț (se poate și măricel) va cîștiga premiul mare.

 

4. Coșulețul cu surprize


     Pune intr-un coș sau o cutie frumos decorată diverse obiecte ce au legatură cu Paștele. Ai grijă, că nu trebuie să se vadă ce este în coș sau în cutie. Invită cîte un copil să pipăie un obiect din cutie, fără să se uite și să ghicească ce este. Dacă știe atunci obiectul îi rămîne lui cadou. Fiecarui copil îi va veni rîndul de trei ori. Cine a ghicit cele mai multe obiecte primește premiul cel mare, ceva ce consideri tu că merită.

 

5. Curățenia hazlie

 

     Ce-ar fi să transformi curățenia de Paște într-un joc în care are marea onoare să participe și copilașul tău? Faceți un plan de întrecere. Folosiți într-un mod creativ lucrurile de care nu mai aveți nevoie. Transformă curățenia de Paște într-o lecție instructivă și chiar într-un joc constructiv pentru amîndoi.


5 / 4 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
2592
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii :
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe