Contul tău recent creat, nu este activat. Pentru activarea acestuia – aceesează linkul de activare a contului, primit în căsuţa ta de email.
În cazul cînd nu ai primit nici un e-mail de confirmare de pe siteul nostru, apasă aici pentru retransmiterea repetată a linkului de activare.
În cazul cînd contul tău nu va fi activat în termen de 30 de zile, acesta va fi şters automat.

p.s. Dacă totuşi nu ai primit nici un mesaj de confirmare din partea siteului nostru, încearcă să verifici mapa SPAM din căsuţa ta de email.

Citeşte: 8 jocuri distractive de Pasti pentru copii

Acum pe site
mămici
C. Tatiana s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
05:13 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Catre domnul medic
05:12 | 22.10.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:03 | 21.10.2017
Decret
12:50 | 21.10.2017
Îndemnizaţiile pentru copii în Moldova
01:03 | 21.10.2017
C. Tatiana s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
05:13 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Catre domnul medic
05:12 | 22.10.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:03 | 21.10.2017
Decret
14:44 | 20.10.2017
Lili B s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 20.10.2017
close

8 jocuri distractive de Pasti pentru copii

 

     Deseori sărbătorile de Paști sunt un nou motiv pentru întrunirea familiei sau vizite pe la prieteni, dar deseori aceste întruniri devin foarte plicticoase pentru copii. De Paști micuții au nevoie și ei de activități cu care să-și petreacă timpul vesel și util, iar sărbătoarea să devină una multașteptată în fiecare an! 

 

     Îți propunem mai jos cîteva jocuri cu care ai putea să-ți distrezi copilul sau întreaga echipă de copii cu care vei avea plăcerea să petreci Paștele în acest an:

 

 


Căutarea ouălor de Paști și a surprizelor

 


    Acest joc îl poți organiza atît în casă, cît și în curte sau în alt colț al naturii. Activitatea poate fi interesantă dacă va participa doar un copil, dar și pentru o "grădiniță" întreagă. 

 

     Ai nevoie de ouă vopsite (la dorință din plastic) și mici cadouri-surprize: bomboane, ouă din ciocolată, stikere, jucării micuțe, etc. Ascunde din timp ouăle de Paști și surprizele prin casă sau în poienița în care veți organiza jocul, iar copilul/copiii vor trebui să le găsească. Dacă vor fi mulți copii, ai putea să-i divizezi în două echipe. Chiar dacă o echipă va pierde, copiii oricum vor rămîne bucuroși de surprizele găsite.

 

     Dacă copilul va fi plictisit de o simplă căutare, atunci îți recomandăm să complici puțin joaca:

 

- Înainte de a pune un premiu în ascunzătoare leagă-l cu un fir gros de ață, după care treci cu ața dată prin toată camera (casa, dacă vă permiteți). Încearcă să încîlcești firul dat în toate obiectele care îți ies în cale. Copilul trebuie să găsească capătul aței și strîngînd bobina înapoi va găsi marea surpriză.

 

- Poți împrumuta și ideea din jocul "Piratul și comoara ascunsă" arătînd calea spre surpriză prin săgeți sau o hartă.

 

- Cel mai interesant e cînd copilul găsește surpriza după o serie de bilețele indicatoare. Iar primul bilețel indică unde este ascuns al doilea, al doilea direcționează spre al treilea și tot așa în continuare. Din ultimele bilete copilul trebuie să înțeleagă unde se află ascunzătoarea surprizei sale.


- Dacă sunt mai mulți copii, numerotează ouăle. În cazul dat va cîștiga nu copilul cu cele mai multe ouă găsite, dar cel ce va avea o sumă mai mare ;-).

 


 

Rostogolirea ouălor de Paști

 

 

     Rostogolirea ouălor de Paști este o activitate tradițională în Rusia. Pentru acest joc trebuie să meșterești mai întîi un mini tobogan cu borduri pentru ouă. În jurul lui, pe o suprafață dreaptă trebuie să înșiri mici surprize și ouă vopsite. Copiii trebuie să se apropie pe rînd de tobocan și să-și rostogolească oul. Premiu va fi acel obiect de care oul se va atinge. Traiectoria oului se alege prin rotirea toboganului.

 

 

 

     Toboganul pentru rostogolirea ouălor îl puteți face din lemn sau cel mai simplu din carton, ca în imaginea de mai jos:

 

 

 

 

Ciocnirea ouălor de Paști

 

 

     Cu toate că lupta cu ouăle de Paști este o tradiție mult prea veche și cunoscută în părțile noastre, totuși e și o metodă foarte eficientă pentru a înveseli atmosfera la masa de Paști. 

 

 

     Copilul trebuie să ia oul în mîină cu ascuțișul sau partea inversă înspre sine și să lovească oul adversarului. Va cîștigă cel ce va rămîne cu oul întreg.

 

Sfaturi pentru ați face micuțul învingător:

 

- Învață-l să aleagă atent oul. Trebuie să fie absolut integru, fără fisuri produse la fierbere.

- Oul bej este mai dur. Cu toate că ouăle albe au o nuanță mult mai frumoasă după vopsire, ele au coaja mult mai subțire.

- Oul trebuie ținut bine în palmă. Dacă copilul îi mai măricel oul trebuie să se ascundă practic complet în palmă.

- Să ciocnească cu vîrful ascuțit al oului. În partea opusă se află sacul cu aer - locul cel mai vulnerabil. Cel mai optim ar fi să aleagă oul cel mai ascuțit.

- Tactica pasivă. Cel ce atacă are șanse mari să-și spargă oul, de asta trebuie să aștepte calm lovitura. 

- Lovitură laterală. Dacă totuși copilul e nevoi să lovească, atunci nu trebuie să lovească în vîrful oului ci puțin mai lateral.

 

 

Joc de memorie de Paști

 

 

     Jocul e destinat pentru antrenarea memoriei vizuale a copilului. Mai întîi trebuie să creați un set format din 16 ouă din carton cu diferite uzoare și culori - a cîte 2 cu același uzor desenat. Se joacă în doi.

 

 

     Descarcă șabloanele în printează-le și îcleieți-le pe cartonașe de carton: Model 1,  Model 2.

 

     Înainte de a începe joaca pregătește cartonașele ca să fie cu fața în jos (uzoarele ascunse). Pune copilul să întoarcă 2 - dacă coincid culorile și uzoarele le va lua și va merge încă o dată, dacă nu atunci vei extrage cărțile deja tu sau celălalt jucător. Cîștigător va fi cel ce va aduna cele mai multe cartonașe.

 

 

 

 

 

Cursa cu ouă fierte

 

 

      Dacă mai mulți copii se vor plictisi în preajma ta de Paști, cursa cu ouăle fierte va fi un prilej minunat de a-i scoate din apatie și de a-i distra. Mai întîi stabilește traseul  și nu uita să lași și cîteva obstacole pentru un plus de amuzament: un scaun care trebuie înconjurat, o piatră ce trebuiește sărită, etc. Aliniază copiii la start cu cîte o lingură pe care o vor ține cu gura, în mîină sauvor împinde oul, iar pentru fiecare lingură cîte un ou.

 

 

     Cîștigător este cel care parcurge cel mai repede tot traseul și ajunge la linia de finiș cu oul intact în lingură. 

 

 

Farsa cu ouă

 

 

     Poți organiza jocul dat atît în casă, cît și la picnicul de Paști. În acest scop, va trebui să pregătești din timp ouăle care vor intra în joacă. Fii atentă să nu le încurci cu cele de pe masă ;-)! Ia cîteva ouă crude, golește-le, usucă-le, vopsește-le și umple-le  cu ce vrei: confeti, cereale sau mini bombolele.


 

     Ai grijă ca o parte din participanți să nu cunoască jocul. Cînd vei da startul, jucătorii curajoși își vor sparge oul cu capul sau le vor sparge de capul celorlalți. 

 

 

 

Ouă de Paști cu provocări

 

 

     Pregătește o țintă din baloane colorate umflate. Micuții trebuie să arunce, pe rînd săgeți, ca să spargă cît mai multe baloane. Opțional, poți introduce în baloane provocări pe care trebuie să le îndeplinească cei care le sparg și cîteva mici surprize.

 

 

 

Iepurașul mîncăcios

 

 

     Fiindcă iepurașul este unul din personajele importante ale Paștelui, îți recomandăm să creezi un iepuraș mîncăcios pe care copilul/copiii va trebui să-l hrănească cu delicioșii morcovi. 

 


     Acest joc intuiește o pregătire mai minuțioasă, dar materialele meșterite în acest an pot servi nu doar pentru o sărbătoare. Implică și copilul la confecționarea iepurașului, dar și a morcoviorilor!

 Cum să alegi jocurile de Paști pentru copii?

Sfaturi și recomandări

 

- Pentru ca sărbătoarea să fie veselă și bine organizată ar fi cazul să pregătești un plan cu ordinea jocurilor și a activităților;

- Din timp află numărul de copii și unde veți sărbători;

- Dacă veți sărbători în natură dă preferință jocurilor active, dar nu uita și de cîteva jocuri mai liniștite pentru ca copiii să aibă posibilitate "să-și mai tragă aerul";

- Numaidecît ia în considerație vîrsta copiilor pe care îi vei distra. Dacă vor fi mai mulți, ar trebui să-i împarți pe categorii de vîrste și să le propui jocuri după puteri.

- Dacă jocul necesită să distribui careva materiale pentru fiecare participant, atunci ai grijă să îți ajungă;

- Pentru ca jocurile de Paști să devină într-adevăr interesante pentru copii, ar fi cazul să te implici și tu. Îndrumă și alți maturi să te ajute!

5 / 2 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
1564
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii :
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe