Contul tău recent creat, nu este activat. Pentru activarea acestuia – aceesează linkul de activare a contului, primit în căsuţa ta de email.
În cazul cînd nu ai primit nici un e-mail de confirmare de pe siteul nostru, apasă aici pentru retransmiterea repetată a linkului de activare.
În cazul cînd contul tău nu va fi activat în termen de 30 de zile, acesta va fi şters automat.

p.s. Dacă totuşi nu ai primit nici un mesaj de confirmare din partea siteului nostru, încearcă să verifici mapa SPAM din căsuţa ta de email.

Citeşte: 20 de sfaturi pentru a ameliora efectele intepaturilor de tintari

Acum pe site
mămici
C. Tatiana s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
05:13 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Catre domnul medic
05:12 | 22.10.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:03 | 21.10.2017
Decret
12:50 | 21.10.2017
Îndemnizaţiile pentru copii în Moldova
01:03 | 21.10.2017
C. Tatiana s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Diferenta între copii
05:13 | 22.10.2017
G Rada a dat un răspuns la întrebarea Catre domnul medic
05:12 | 22.10.2017
cimpul mariana a dat un răspuns la întrebarea Recomandati-mi un medic ORL pediatric
21:03 | 21.10.2017
Decret
14:44 | 20.10.2017
Lili B s-a înregistrat la noi pe site
09:00 | 20.10.2017
close

20 de sfaturi pentru a ameliora efectele intepaturilor de tintari

 

 

 

     Sunt frumoase și răcoritoare serile de vară, dar sunt atît de neplăcute cînd liniștea este întreruptă de zumzetul țînțarilor. Și ce e de făcut dacă ai uitat să te protejezi și corpul îți arde și dorința de a scărpina pișcăturile devine insuportabilă.

 

     Iată cîteva sfaturi simple care te vor ajuta să faci față mîncărimii produse de înțepăturile țînțarilor și să obții o ușurare.

 

 

 

 

1. Crează un X cu unghia     Mulți utilizează acest șiretlic încă din copilărie, dar nimeni nu realizează în realitate cum funcționează. Se consideră că apăsarea cu unghia pe locul înțepăt produce o oarecare durere care sustrage atenția de la mîncărime. Principalul e să nu apeși foarte tare deoarece poți crea o rană care poate produce infecție.

 2. Soluție dezinfectantă pentru mîini     Alcoolul și soluțiile dezinfectante pentru mîini (compuse din 99% alcool) avînd proprietăți antiseptice nu doar dezinfectează zona înțepăturii dar și prin senzația de arsură care o produc ajută la ameliorarea mîncărimii.

 3. Aspirină

 

     Aspirina conține acid acetilsalicilic care este un agent antiinflamator. Ca să obții un efect de calmare a zonei infectate de înțepătură strivește o pastilă de aspirină și amestecă cu puțină apă pînă obții o pastă omogenă cu care ungi doar zona înțepată. Totuși, nu utiliza această metodă dacă ai alergie la aspirină!

 


 

4. Oțetul

 

     Din cauza nivelului scăzut de acid, oțetul este un mijloc excelent de a scăpa de înțepăturile de țînțar. Îl poți pune doar pe locul înțepăturii, iar dacă ai avut noroc de mai multe înțepături, atunci poți adăuga 2-3 pahare de oțet în cadă.

 


 

5. Pasta de dinți

 

     Marea majoritate a mărcilor de pastă de dinți are gust de mentă deoarece conține ingrediente pe bază de mentol. Mentolul dat răcorește pielea, iar simțul prospețimii creerul îl asimilează mult mai repede și mai puternic decît mîncărimile. Secretul stă și în fluor, care acționează ca un calmant, un puternic antihistaminic natural care te ajută să ameliorezi mîncărimea și durerea în cîteva minute.

 

 

 

6. Coaja de banană

 

     Această metodă este utilizată practic în întreaga lume, însă nu are la moment o explicație științifică. Cu toate acestea unii experți presupun că zahărul din compoziția cojii de banană are un efect calmant și scoate lichidul din mușcătură.

 


 

7. Uscătorul de păr

 

     Mîncărimile după mușcătura de țînțar apar din cauza că în timpul înțepării insecta lasă în piele compuși de proteină. Mîncărimea - este reacția corpului la proteina lăsată. Căldura poate distruge acești compuși și poate opri mîncărimile. Îndreaptă uscătorul de păr spre înțepătură pînă cînd pielea va deveni caldă. Totuși, ai grijă să nu exagerezi pentru a nu primi o arsură!

 


 

8. Ovăz

 

     Ovăzul poate calma mîncărimile și poate reduce inflamațiile datorită compoziției de substanțe anti-iritante. Fă o pastă din fulgi de ovăz (făină) și apă, apoi aplică pasta data pe zona iritată a pielii și lasă timp de vreo 10 minute (pînă se usucă). După ce s-a uscat spală cu apă călduță.

 


 

9. Suc de lămîie

 

     Sucul de lămîie ajută împotriva pruritului (mîncărimii), oferind în același timp o acțiune antibacteriană și antimicrobiană. Taie o felie de lămîie și șterge cu ea zona înțepată sau scurge pe ea cîteva picături de suc. Utilizează această metodă doar cînd ești în încăpere, pentru că expunerea directă la soare poate duce la apariția flictenelor (bășicuțe pline cu lichid care se formează la suprafața pielii în arsurile ușoare).

 


 

10. Gheața

 

     Principiul de acțiune este același ca și în cazul arsurilor. Gheața poate reduce edema provocată de înțepătură și oferă un efect anestezic local, scutind temporar de mîncărime. Astfel, pune pe locul afectat un pachet cu gheață sau un cubuleț și lasă să acționeze timp de 20 minute.

 


 

11. Bicarbonatul de sodiu

 

     Fiind o substanță alcalină, bicarbonatul de sodiu permite reglarea pH-ului pielii și astfel calmează mîncărimile. Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă. Înmoaie un tampon de vată în această soluție și ține-l pe înțepătură timp de 10-20 minute. Poți să adaugi și într-un lighean cu apă călduță în care să îți cufunzi picioarele.

 


 

12. Mierea

 

     Aplică o cantitate mică de miere direct pe înțepături. Pe lîngă efectul de calmare a mîncărimilor și inflamațiilor, mierea are și proprietăți antibacteriene, funcționînd ca un dezinfectant local. 

13. Busuiocul

 

    Busuiocul conține timol și camfor - doi compuși naturali care permit ameliorarea mîncărimilor produse de înțepătura de țînțar. În acest scop doar mărunțește o frunză proaspătă de busuioc și plasează pe zona afectată.

 


 

14. Aloe vera

 

     Aloe vera este cunoscută pentru efectele sale în calmarea și vindecarea diverselor probleme ale pielii. Grație proprietăților sale antiinflamatorii, poate calma mîncărimea cauzată de înțepăturile de țînțari. Poți folosi un gel cu extract de aloe vera din farmacie sau chiar o frunză proaspătă. Plasează frunza pe zona afectată și las-o să acționeze. Pentru un efect mai puternic păstrează gelul în frigider sau răcește frunza înainte de utilizare.

 


 

15.  Gălbenele (calendula)


     Infuzează cîteva gălbenele într-un litru de apă clocotită timp de 5 minute. Înmoaie și aplică 3-4 comprese pe zi.

 


 

16. Pătlagina

 

     Poți folosi ori frunze de pătlagina, ori o cremă cu extract de pătlagină. Masează ușor zona afectată și vei uita de senzațiile neplăcute cauzate de înțepături.

 


 

17. Ceapa

 

     Un alt remediu naturist este cel pe bază pe ceapă. Pune o felie proaspăt taiată de ceapă peste locul afectat de înțepătura de țînțar și lasă să acționeze timp de cîteva minute. După, spală bine zona cu apă.

 


 

18. Lingura călduță

 

     Pune lingura pentru o minută în apă fierbinte. Scoate-o și mai așteaptă cîteva secunde pînă cînd se răcește un pic. Aplică lingura dată pe zona înțepăturii și ține-o timp de 10-30 secunde. Repetă procedura de mai multe ori pînă cînd se răcește apa.

 


 

19. Pliculeţele de ceai

 

     Înmoaie un pliculeț de ceai verde natural și ține-l în frigider pentru a se răci sau poți utiliza pliculețul utilizat dimineața. Faptul că este rece va contribui la calmarea senzației de mîncărime, în timp ce compușii activi din ceai vor ajuta la reducerea inflamației, taninii avînd efect astringent.

 


 

20. Baia cu sare

 

     Sarea are proprietăți antiseptice și antiinflamatorii permițînd astfel calmarea pielii după înțepături de tînțar. O poți utiliza local preparînd o soluție prin adăugarea a cîtorva picături de apă într-o cantitate mică de sare de mare sau sare de masă sau să faci baie într-o cadă cu apă cu sare.

 


 

 

Sfaturi:

 

1. Spală imediat locul înțepăturii cu săpun.

2. Dacă pleci în călătorie fii pregătită, deoarece înțepătura unui țînțar din alte zone poate provoca reacții mult mai puternice în comparație cu reacțiile pe care le simți în zona în care locuiești. 

3. Dacă pielea îți este uscată poți resimți mîncărimile de la înțepături mult mai puternic. Deci, utilizează creme hidratante.

4. Dacă țînțarul te-a înțepat pe talpă, atunci acoperă zona cu un plasture adeziv și încalță șlapii. Dacă vei purta încălțăminte închisă riști să obții o infecție.

5. Dacă ai reacții alergice severe la înțepăturile insectelor, înainte de a ieși din casă ia preparate antihistaminice recomandate de medic.

6. Dacă îți faci griji că vei scărpina zona înțepăturii în timpul somnului lipește peste zonă un leicoplaster.

7. Nu răni zona înțepăturii, deaoarece vei facilita eliberarea histamină, ceea ce va produce o senzație mult mai puternică de mîncărime și posibilitatea de infectare.

8. Dacă în timp roșeața, unflătura și durerea crește, trebuie numaidecît să te adresezi medicului.

 

5 / 2 note
Adaugă în favorite(urmăreşte)
1718
Adaugă un comentariu:
Numele Dvs:
Comentarii :
MyBebe.md - comunitatea mamicilor din Moldova.Totul despre sarcina, calendarul sarcinii, intrebari si raspunsuri, articole, materiale video, audio despre sarcina, cautarea unei maternitati, clinici, gradinite. Pareri, produse si multe alte servicii si utilitati
Materialele aflate pe acest site nu constituie o formă de consultanţă sau recomandare în vederea luării unor decizii medicale. Nici o recomandare de pe acest site nu poate fi substituită cu o vizită reală la medic.
RSS
Urmăreşte-ne pe